krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:35/352)

Tort wiśniowy z masą mascarpone, wiśniami, delicjami i galaretką 369

ucieszyło, bo to właśnie z okazji jego urodzin powstało to cudeńko - połączenie biszkoptu piegowatego z dużą ilością wiśniowych smaków - dżem, galaretka i delicje wiśniowe - oraz słodkiej masy z kremu mascarpone. SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: (rzucany) 5 jajek 2/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki suchego maku Warstwa

Kto ugości moich gości?
Czarny Las w bezie 119

gromady! Tort bezowy Czarny Las Potrzebujesz: Bezowe blaty 250g cukru pudru 4 duże białka 1 łyżeczka białego octu winnego 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej 1 płaska łyżka gorzkiego kakao Krem: 250g mascarpone 4-5 łyżek śmietany 18% 1/2  łyżki cukru pudru 1,5 łyżki wiśniowego likieru/ niesłodzonego soku wiśniowego* * na przykład tego, który wydzieli się przy drylowaniu wiśni Do tego(...)uformuj okrąg o średnicy ok. 25cm. 7. Obie blachy z bezowymi podstawami piecz 45min w 150*C. 8. Gotowe bezy wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Krem: 1. Mascarpone ubij z cukrem. 2. Do całości dodaj śmietanę i likier/ sok wiśniowy i wymieszaj dokładnie szpatułką. Do tego: 1. Wiśnie umyj i pozbaw pestek. Całość: 1. Na jeden

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bezowy biały "makowiec" 117

upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny(...)żeby sprawdzać czy blat nie został za bardzo przesuszony. Następnie wyjęłam blat z piekarnika i odwróciłam na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem.  Zdjęłam delikatnie papier z wierzchu. Wystudziłam. Krem: 2 opakowania serka mascaropone lub jedno duże 1 łyżka cukru pudru kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki maku Przełożyłam serek do wysokiego garnka i masę wymieszałam z makiem i resztą

AZgotuj!
Beza z jagodami 155

bezę o średnicy ok. 20 cm: 5 białek 225 cukru pudru 2 łyżeczki skrobi lub mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na górę bezy: 1 opakowanie serka mascarpone ok. 10 liści świeżej mięty 1 łyżka naturalnego miodu szklanka świeżych jagód Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Początkowo delikatnie – na niższych obrotach miksera, zwiększając do maksymalnych. Ubijamy(...)Ubite białka przekładamy na pergamin tak, aby nie wyszły poza okrąg, delikatnie ciągnąc masę ku górze (coś na kształt wulkanu). Na samej górze robimy lekkie wgłębienie, w którym umieścimy krem mascarpone i jagody. Tak uformowaną bezę wkładamy do nagrzanego na 175 stopni C (termoobieg) piekarnika, aby po zamknięciu piekarnika zmniejszyć jego moc na 100 stopni C. W tej temperaturze pieczemy

gutfut
Najlepsze babeczki urodzinowe czekoladowe z kremem na bazie mascarpone i nutelli 344

szklanki mąki pszennej typ 500 2 jaja 1 szklanka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 200 ml oleju około 2 szklanek mleka Składniki na krem: 500 g mascarpone 100 g masła odrobinę startej fasoli tonki 2 łyżki kakao 250 g nutelli Przepis: Wymieszać suche składniki w jednej misce, a mokre w drugiej. Połączyć ze sobą wszystkie(...)powstać grudki.   Ciastem napełniam papilotki do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st,  piec ok. 20 min. W tym czasie przygotowujemy krem. Miksujemy masło tak, żeby było lekko białe. Dodajemy mascarpone i miksujemy. Następnie kakao, trochę tonki i na koniec nutella.Wkładamy do lodówki. Muffiny muszą być ochłodzone. Do rękawa cukierniczego nakładamy krem i wyciskamy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Makowa Panienka 210

proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ciasto biszkoptowe: 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 4 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 1 op serka mascarpone ( 250g) 5 łyżek cukru pudru 1 kubeczek śmietanki kremówki (200ml) 1 duży kieliszek adwokatu   Dekoracja: 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: masło roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia piekarnik nastawiamy(...)miski i ucieramy na niskich obrotach miksera na gładką masę, stopniowo dosypując cukier oraz mąkę, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, pieczemy na złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy nasz krem: śmietanę ubijamy z cukrem, serek łączymy z adwokatem, obie masy delikatnie mieszamy:) galaretkę przygotowujemy wedle przepisu na opakowaniu, po wymieszaniu wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki i wstawiamy

Luźna Kuchnia
Murzynek z jabłkami i kremem 226

około 45 min. lub do suchego patyczka. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 3-4 łyżki cukru pudru łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Masa jabłkowa: 1 kg kwaśnych jabłek (antonówki lub szara(...)połamaną czekoladę (odstawiamy na 5 minut). dokładnie mieszamy i polewamy ciasto( polewa powinna być lekko gęsta) Ciasto przekrawamy na dwie części, na dolny spód układamy masę jabłkową, na masę krem, przykrywamy drugą częścią ciasta i wkładamy do lodówki.  Polewamy polewą i dekorujemy wedle uznania. *ciasto można upiec w większej blaszce, wtedy będzie niższe

Anielskie wypieki
Kinder Bueno - bez pieczenia 170

wszystkim batonik -  Kinder Bueno, warto wypróbować ! Składniki: 15 herbatników maślanych kakaowych 30 herbatników maślanych zwykłych ok. 300 g kremu do smarowania typu Nuttella Na krem bueno: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku 150 g orzechów laskowych Na krem ciemny: 4-5 łyżek kremu(...)warstwę herbatników. Masa może być nieco lejąca, ale w lodówce zgęstnieje. Ułożyć kolejną warstwę jasnych herbatników. Odłożyć do lodówki. Krem ciemny: Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i krem do smarowania i zmiksować do połączenia składników. Nałożyć trochę niedbale na resztę ciasta, żeby powstały lekkie fale. Odłożyć do lodówki. Polewa: Czekoladę rozpuścić w garnuszku z masłem i odstawić

My sweet a life
Tort bakaliowy na białkach 210

wykorzystać, a inspiracją był przepis Dorotki, która jak się okazuje jest specjalistką nie tylko w sernikach :) Torcik dla każdego, bo bez grama alkoholu, a na dodatek z delikatnym kremem na bazie mascarpone. Dla Was Kochani, na Dzień Dziecka :) Bo przecież każdy z nas kiedyś był lub nadal jest dzieckiem :) Składniki na tortownicę o śr. 28cm: Ciasto białkowe I 4 białka(...)kokosowy wafelek. Mieszamy, ewentualnie odstawiamy w chłodne miejsce jeśli nasze blaty są jeszcze zbyt ciepłe, by je przełożyć. 3. Przełożenie: Placek orzechowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok 1/4 kremu śmietankowego z mascarpone - placek migdałowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok. 1/3 kremu śmietankowego - placek kokosowy - ok 1/2 kremu śmietankowego - posiekane drobno kawałki ananasa. Pozostałą częścią kremu smarujemy boki naszego tortu

Kuchnia w czekoladzie
ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami 783

mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 20 -25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 70 g cukru pudru 1 żółtko wykonanie: Żółtko i cukier wkładamy do garnka. Garnek umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka przekładane kremem 257

Opis kruche ciasteczka przekładane kremem: Kruche ciasteczka przekładane kremem to idealny pomysł na wykorzystanie pysznych czekoladowych ciastek z dodatkiem kremu z mascarpone. Kruche ciastka z czekoladą to tzw. „Pieguski”, czyli ciastka znane i lubiane przez wszystkich. Krem ma delikatny i wyrazisty smak. Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki(...)papierem i układamy na niej plastry ciasta. Musimy pamiętać o zachowaniu odstępów między ciastkami. Pieczemy przez ok. 25 minut, aż się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Wrzucamy je do wysokiego naczynia i dodajemy do tego drobny cukier. Całość ubijamy, najpierw na najniższych obrotach miksera i stopniowo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 87

krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki na krem mascarpone: 200 ml śmietany 30% 250 g mascarpone ½ łyżeczki wanilii 1 łyżka cukru pudru Składniki na warstwę śliwkową: 1 kg śliwek ½ łyżeczki cukru waniliowego ½ łyżeczki cynamonu 1 szczypta kardamonu

Słodki sentyment
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 84

krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki na krem mascarpone: 200 ml śmietany 30% 250 g mascarpone ½ łyżeczki wanilii 1 łyżka cukru pudru Składniki na warstwę śliwkową: 1 kg śliwek ½ łyżeczki cukru waniliowego ½ łyżeczki cynamonu 1 szczypta kardamonu

Słodki sentyment