krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:146/352)

Ciasto czekoladowe z mascarpone 135

kolejnym przepisem na jakieś placki, a ja Was zaskoczę i zaproponuję przepis na pyszne ciasto czekoladowe z mascarpone. Samo ciasto w smaku przypomina brownie a nadzienie z mascarpone smakuje jak waniliowy krem- delikatny i pyszny. Polecam Składniki (forma 18cm): – 90g gorzkiej czekolady – 100g masła – 60g cukru trzcinowego – 2 jajka – 75g mąki pszenicznej (u mnie tortowa

Smaki Armine
Ciasto malinowe z pralinkami orzechowymi i kremem z nutelli 159

wody. Do galaretek dodajemy zamrożone maliny, sok z malin i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejące maliny wylać na ciasto. Włożyć do lodówki na czas przygotowania kremów.  Krem: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g nutelli 100 g mlecznej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i lekko przestudzonej Serek mascarpone utrzeć na gładką masę. Dodać nutellę i zmiksować do otrzymania gładkiej

Czerwień i błękit
Beza Kawowa z Malinami 171

stopniach przez pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem : 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mocnej kawy (3 łyżki kawy rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzątku) Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera

Made By Mom And Son
Ciasto kawowo-czekoladowe 161

Cześć dziś ciasto kawowe z delikatnym posmakiem czekolady. Biszkopt jest lekko namoczony ponczem kawowym i przełożony kremem cappuccino z serkiem mascarpone. Składniki na ciasto: 70 g masła 3 jajka 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru brązowego 3 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka sody oczyszczonej 4 szklanki mąki pszennej Masa mascarpone: 1 opakowanie serka mascarpone 150 ml  śmietany

Panda i jej świat
Beza z kremem mascarpone i malinami 331

się fanką tego wypieku, dlatego dzielę się z Wami przepisem :) I czekam na opinie :) Składniki: Beza: szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem 2 żółtka 2 łyżki cukru serek mascarpone espresso maliny Wykonanie: Białka wbijamy do szklanki, gdy będzie pełna, przelewamy je do dużej miski, w której ubijemy pianę. Mi na szklankę białek weszło 6 jajek(...)czasie" przygotowujemy krem, którym polejemy bezę. Do miski wkładamy dwa żółtka i dwie łyżki cukru. Miksujemy aż żółtka będą jasno / pastelowożółte. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy zimne espresso i znów miksujemy :) Krem wykładamy na bezę, posypujemy ją malinami (użyłam mrożonych) i gotowe

Taste Of My Day
Babeczki z kremem malinowym 164

kremem malinowym. Składniki (na 12 szt. babeczek) na kruche ciasto 225 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru Krem malinowy 200 g śmietanki 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżeczki soku malinowego 3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, kakao, wymieszać, dodać cukier, posiekane masło i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta(...)lodówki na 30 min. W tym czasie przygotować krem - schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ubijać do momentu połączenia się składników, pod koniec dodać sok malinowy. Krem przełożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm i wycinać szklanką kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem

pink envelope
CZEKOLADOWY TORT BANANOWY 93

nasączony ponczem z nutą alkoholu, banany i mnóstwo kremu czekoladowego pokochają wszyscy którzy lubią słodycze.   Biszkopt kakaowy (24cm): 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1/2 szklaki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej Mus czekoladowy: 500ml smietanki 30% 100g mlecznej czekolady 200g gorzkie czekolady  250g mascarpone 3 banany Ganache do obtoczenia bokłów: 250ml śmietanki 30% 200g(...)przekładamy do śmietanki, zdejmujemy ze źródła ciepła, zostawiamy na 5 minut, a następnie mieszamy do powstania jednolitej gładkiej masy. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Do śmietanki przekładamy mascarpone, ubijamy na puszysty krem. Ganache:   Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej, tak aby miska nie dotykała lustra wody. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki, przekładamy do śmietanki, zdejmujemy ze źródła ciepła, zostawiamy

Słodki Zakątek
Tort tęczowy 208

masła 6 jajek 210 g cukru 300 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: barwniki spożywcze* żelki do dekoracji Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym(...)pieczenia do ostygnięcia.  Blaty pozostawiamy do zupełnego ostygnięcia. Zimny serek mascarpone i zimną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach, aż powstanie gęsta, kremowa masa. Dopiero wtedy dodajemy cukier puder i mieszamy. Na paterze układamy kolejno blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony i przekładamy je kremem. Na każdy placek dałam po mniej więcej 3 łyżki kremu, pozostałą częścią kremu obłożyłam

na moim stole...
Czekoladowe Ciasto Guinness 439

nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Gorące polewamy 6 łyżkami piwa Guinness a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ucieramy na gładką masę, stopniowo dodając cukier. Uważamy by nie ucierać

Made By Mom And Son
Malinowa chmurka (truskawkowa) 149

idealnie:) Potrzebne składniki. Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 200 g masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej garść migdałów Galaretka truskawkowa(...)będzie tężeć wylewamy na kruchy spód ciasta. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier, oraz cukier wanilinowy. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w 75 ml wrzącej wody i dodajemy do masy. Gotowy krem przekładamy na stężałą galaretkę.  Na wierzch delikatnie przekładamy ciasto z bezą - bezą do góry.  Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Spodobał

Pani domowa
Noworoczne postanowienia. I makaroniki. Kawowe 148

pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek galaretka: 200 ml mocnej, gorącej kawy 3 listów żelatyny 20 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wrzątku Migdały z cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez(...)stężenia. Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, ostudzić. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodać kawę, wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Z zastygniętej galaretki wycinać koła o średnicy 1,5-2 cm. Na spodzie makaronika na środku układać kółko z galaretki, dookoła wycisnąć krem. Przykryć drugą częścią makaronika. Podawać natychmiast. Smacznego! Przy przygotowywaniu makaroników bardzo ważne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lodowy tort bezowy z porzeczkami – w sam raz na upały 202

prostym w wykonaniu kremem. Czy potrzeba czegoś więcej w upalne dni żeby zachwycić rodzinę ? Zdecydowanie nie. Zabieramy się w takim razie za przepis. Zróbcie i zachwyćcie swoją rodzinę, to naprawdę prosty przepis.   Lodowy tort bezowy 6 białek ( schłodzone ) 30 dkg cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Masa : 100 gram mascarpone 150 ml śmietany

Kuchnia na wzgórzu
Letnia rolada z owocami 169

kładąc ciasto na przygotowaną ściereczkę bawełnianą, którą można wysypać mąką kokosową. Zwijamy ciasto w rulon. Pozostawiamy tak zawinięte ciasto na około godzinę.     W międzyczasie robimy krem owocowy. 250g serka mascarpone, szklankę malin, cukier do smaku lub miód. Miksujemy składniki. Minęła powiedzmy godzina. Jeśli ciasto jest jeszcze ciepłe, dajemy mu chwilę, aby jeszcze przestygło w pozycji zwiniętej. Delikatnie odwijamy

Leśny Zakątek
Czekoladowa pavlova z owocami z okazji DNIA BABCI I DZIADKA:)) 146

cytryny lub octu jabłkowego * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * * dodajemy , aby beza po upieczeniu była w środku ciągliwa i lekko wilgotna,  natomiast z wierzchu krucha. KREM 300 ml schłodzonej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru - niekoniecznie mieszanka owoców kruche ciasteczka w mlecznej lub gorzkiej czekoladzie Przygotowanie BEZA Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 o C . Na blasze(...)piecz 10 minut , a następnie zmniejsz do 120 o C - piecz 90 minut. Beze zostaw do całkowitego ostygnięcia w piekarniku (najlepiej na noc). KREM Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę , dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. Można dodać cukier puder , ale nie jest to konieczne. Beze przekładamy na talerz (patere) i smarujemy połową kremu .  Na kremie układamy owoce

Cukier&Puder
Tarta z figami, rozmarynem i serkiem mascarpone 102

pokrojonego na kawałeczki 1,5 łyżki świeżego drobno posiekanego rozmarynu (ewentualnie można zastąpić suszonym) 4-5 łyżek bardzo zimnej wody  Składniki na krem i owocowy wierzch: 1/3 szklanki śmietany18% 25 dag  mascarpone 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki skórki otartej z cytryny szczypta soli 3 łyżki miodu 600-700g świeżych fig Wykonanie ciasta(...)Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu: Gdy ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem i układamy

Mania Wypiekania
Babeczki brownies z Nutellą 224

cukru 2 jajka (w tej samej temperaturze, co masło) 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 170g masła o zawartości tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto(...)ostygnięcia. Krem: 6. Masło utrzeć, ucierać przez około 2-3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Dodać cukier puder i nutellę, wymieszać. Dodać aromat, wymieszać. 7. Serek mascarpone rozmieszać z dwoma łyżkami kremu i dodać go do pozostałego kremu, wymieszać. 8. Babeczki posmarować trochę z wierzchu kremem. Pozostały krem przełożyć do woreczka z metalową końcówką (Wilton 6B) lub szprycy

Mała Cukierenka
Ananasowy deser a’la tiramisu z zielonymi biszkoptami i kwiatami z ananasa 66

łyżka cukru trzcinowego szczypta cynamonu 12 sztuk podłużnych biszkoptów sok z 2 pomarańczy 15 ml likieru Blue Curaçao lub bezalkoholowego niebieskiego syropu barmańskiego 200 ml śmietanki 36% 250 g mascarpone 30 g cukru pudru kakao do oprószenia deseru Wykonanie Ananasa obieramy, wycinamy oczka, kroimy w poprzek na pół. KWIATY DO DEKORACJI Połowę ananasa kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy(...)około 10 – 15 minut, studzimy. PONCZ Sok z pomarańczy mieszamy z likierem Blue Curaçao lub z bezalkoholowego odpowiednikiem, niebieskim syropem barmańskim. Otrzymamy poncz w zielonym kolorze. KREM Dobrze schłodzoną śmietanę i mascarpone ubijamy, dodajemy cukier puder jeszcze chwilę ubijamy. DESER Na dno pucharków wykładamy połowę kremu. Następnie układamy biszkopty maczane w zielonym ponczu. Na biszkoptach układamy ananasy i uzupełniamy

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania