baaaardzo pyszne! W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka 7 szt, wiórka kokosowe 200 g, cukier 150 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa budyniowa
kulinarne odsłony patiproszek do pieczenia i mleko roztrzepałam w małym garnuszku. 2. Na dużej patelni rozgrzałam olej kokosowy, rozsmarowałam po całości pędzelkiem. Wylałam ciasto i smażyłam na średnim ogniu z obu stron. 3. Miąższ z awokado wymieszałam widelcem z ksylitolem i kakao na gęsty krem. 4. Połowę naleśnika posmarowałam kremem i złożyłam go na pół. Następnie pokroiłam na 4 części
Vroblewska-fitlifemnie z kwiatu kokosa) garść malin łyżka domowej konfitury malinowej plastry kokosa Płatki zalać mlekiem kokosowych do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z syropem i solą. Połączyć z ricottą i herbatą matcha, a następnie zmiksować na gładki krem, Wymieszać z częścią malin. Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki. Rano udekorować konfiturą, malinami
Poranek na słodkobędę - spróbujcie sami!* Składniki (1 porcja): - 1 średni upieczony/ugotowany batat - 15g kakao - 100 ml mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Krem przełożyć do miseczki i schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionymi owocami. Smacznego! * jeśli ma być to posiłek
CookYourselfbędę - spróbujcie sami!* Składniki (1 porcja): - 1 średni upieczony/ugotowany batat - 15g kakao - 100 ml mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Krem przełożyć do miseczki i schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionymi owocami. Smacznego! * jeśli ma być to posiłek
CookYourselfCiasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie
Kuchnia Łukaszabardzo się pomyliłam! Jest w niej mnóstwo inspiracji na pyszne słodycze. Między innymi przepis na krem ze zsiadłego mleka z owocami leśnymi. Jako, że owoce leśne mam pomrożone i nie chciałam przed przymrozkami naruszać zapasów, zamieniłam je na cukierki - trufle i mleczko kokosowe pozostałe po serniku kokosowym , a jako nutkę owocową użyłam tych, które rosną w moim sadzie i cieszą
Cakes By Kejtpołączeniu wszystkich składników, masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu, ja używam oleju kokosowego. Smażymy z obydwu stron po 1 - 2 minuty. Podajemy z ulubionymi świeżymi owocami oczywiście najlepiej sezonowymi. Możecie dodać również inne składniki, np. sok owocowy, masło orzechowe, krem czekoladowy, dżem, bitą śmietanę, jogurt...i wiele wiele innych :) Smacznego
Taste Of My Daydeser zachwyci każdego . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu . Połączenie pysznego kremu i kokosu daje niesamowity efekt smakowy . składniki na 4 porcje 1 szklanka mąki pszennej 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200g wiórków kokosowych 3/4 kostki margaryny 2 opakowania krakersów garść płatków migdałowych przepis Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie
Smakowite Daniamieszamy, żeby wiórki się nie przypaliły. Gotujemy okolo 10 min. Po tym czasie powinniście poczuć migdałowo- kokosowy zapach...;)W pozostawionej szklance mleka mieszamy budyń. I dodajemy do gotującego się mleka...Mieszamy energicznie aż masa lekko stężeje...Odstawiamy do ostudzeniaMasło ucieramy na jednolity krem, dodajemy stopniowo krem ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pozostałe migdały. i delikatnie mieszamy.Schładzamy
NaKońcuJęzykamogłam zdecydować czy zrobić z niej krem czy nie - zostały dwie opcje. I właściwie obie są bardzo dobre. Nie rezygnujcie z mięty nadaje zupie bardzo fajny posmak. Potrzebne składniki: 10 ogórków małosolnych 1 l wywaru warzywnego mały jogurt naturalny 5 ziemniaków sól, pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju kokosowego garść mięty garść koperku do posypania Przygotowanie(...)małosolne i 5 łyżek soku z ogórków, całość gotujemy kolejne 7 min., po czym dodajemy jogurt naturalny wraz z posiekaną miętą, pieprz, sól. Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem. Tutaj krem
Łycha smakówsolą na sztywną pianę, dodajemy cukier cały czas miksując. Wiórka kokosowe mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, dodajemy do białek, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, masę przekładamy na papier. Pieczemy w 180 stopniach do momentu, aż ciasto ładnie nam się zarumieni. Krem: 500 ml mleka 2% 5 dużych żółtek 1 1/2 łyżki maki ziemniaczanej(...)mleka Wszystko roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Dzięki temu, że do czekolady dodamy tłuszcz i mleko polewa nie będzie twarda. Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne – połowa masy – ciasto kokosowe – druga połowa masy – ciasto ciemne – polewa – kokos
kruche babeczkipieczenia 2017-05-12 11:13:06 Porcje 7 Oceń Zapisz przepis Drukuj Spód 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao niesłodzonego Masa karmelowa wg tego przepisu (przygotuj 1/4 porcji i mniej mleka, żeby sos był gęstszy) http://www.powiedzdietomnie.pl/2017/05/krem-karmelowy.html Do przybrania świeże owoce (maliny, truskawki, borówki, jagody(...)foremek Delikatnie wyjmij minitarty i wypełnij je karmelowym kremem Ozdób owocami i posiekaną czekolada Zjedz od razu lub przechowuj kilka dni (w lodówce). Wskazówki Przygotuj sos karmelowy w bardziej gęstej wersji, dodając mniej mleka Minitarty możesz posypać także orzechami (dobrze skomponują się arachidowe z odrobiną soli) lub wiórkami kokosowymi Ilość porcji zależy od wielkości foremek - moje były dość małe Olej
Powiedz dietom niebędą zachwycone, wliczające te negatywnie nastawione do zdrowych modyfikacji (sprawdzone :)) Czego potrzebujemy? (na okrągłą tortownicę o średnicy 22cm) - 2 szklanki kaszy jaglanej - 4 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego np. kokosowego) - duży jogurt naturalny (400 ml) - kilka kropel aromatu waniliowego (lub cytrynowego) - pół szklanki cukru (lub innego słodzidła) - pół szklanki wiórek kokoswych - 6 łyżeczek żelatyny - 1/3 szklanki wody - okrągłe biszkopty - galaretka(...)dokładnie mieszamy. Po przestygnięciu dodajemy do kremu, cały czas blendując. 4. W międzyczasie rozrabiamy galaretkę, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lecz polecam użyć mniejszej ilości wody - jedna szklanka będzie ok. 5. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Ranty warto natłuścić, a następnie wysypać wiórkami kokosowymi (będzie ładnie wyglądało i ułatwi nam sprawne wyciągnięcie ciasta
two broke sistersstopni. Składniki na masę dokładnie mieszamy. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy i roztapiamy na niej olej kokosowy. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu. Na natłuszczoną patelnię wylewamy masę naleśnikową i od razu przekładamy do piekarnika. Pieczemy około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy krem cytrynowy. Do metalowej miski, którą możemy umieścić na garnku wbijamy jajko, żółtko i dokładnie ucieramy z cukrem
Mienta blogodżywiana i różnego rodzaju diet. Wspólnie ugotowałyśmy: pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo-miętowym sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową i orzechami Fot. Lidl Fot. Lidl To było bardzo sympatyczne i smaczne spotkanie. Miło było poznać
Kulinarne przygody Gatitykropli wanilii szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki do podsypania Krem: 400 g gęstego serka 0,5 szklanki adwokata szklanka mleka w proszku Polewa: 50 g gorzkiej czekolady łyżka masła 2 łyżki mleka łyżeczka oleju 2 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Mąkę, sól i proszek przesiewamy razem. Drożdże rozkruszamy
Dieta moja pasjaidealne, zwłaszcza w zupie. Prosty przepis, szybkie przygotowanie i dobry smak to mocne strony tego kremu. Słabych po prostu nie ma. Składniki 2 cukinie 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego odtłuszczonego 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki pestek słonecznika
My Chcemy JeśćPrzepis pochodzi z bloga Addio Pomidory :) Makowa panienka ciasto: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez skórki (ja użyłam ze skórką) 50 g migdałów mielonych 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka zużyjemy do kremu) krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego (po 60 g) 375 ml mleka 200 ml soku z cytryny
Dzieje kuchennej Wiewiórydelikatnością tych ciastek II "Pasja"- zdecydowanie najbardziej znane ciastka. Dostępne na wagę. Wykrywa smak kokosowy. III "Pryncypałki" classic- bardzo znane i przez wszystkich lubiane. Kruche i delikatne. III Pryncytorcik- "coś konkretnego w sam raz do kawy" IV "Kremisie"- faworyt wśród dzieci. Herbatnik, krem i czekolada. To chyba małe misiaki uwielbiają najbardziej. V "Mafijne" śmietankowo-cytrynowe- tu było różnie
Pobite gary Barbaryciasto z mango.Delikatny biszkopt połączony z soczystym mango zamkniętym w aksamitnym kremie tworzy niezwykłą całość!Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika!Spróbujcie! SKŁADNIKI( keksówka )- jajko – 2 sz– cukier – 0,4 szklanki– mąka – 0,4 szklanki– wiórki kokosowe – 3 łyżki– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– olej
Ostra na Słodko