krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:112/203)

Żytnie ciasteczka mocno kokosowe (z olejem kokosowym) 179

digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne, kruche i jednocześnie tak pachną, że trudno im się oprzeć. Kokosowa nuta sprawia, że znikają ekspresowo. Zresztą tak samo - jak ich przygotowanie - łatwe i szybkie. Ciastka można upiec bardziej płaskie i przełożyć dowolnym kremem lub ulubioną konfiturą.  Ja swoje posypałam cukrem pudrem i udekorowałam czekoladą, ale świetnie też smakują bez jakichkolwiek

Di gotuje
Zupa krem z pieczarek 127

Zupa krem z pieczarek Wybrałem się na „spacer” do Kauflanda. Zastanawiasz się w jakim celu? No a po co, motyla noga, mógłbym tam iść? Chyba nie pozwiedzać?! Byłem oczywiście na zakupach. Kupić miałem, jak zwykle, 2 rzeczy, a w kasie 3 cyfrowa kwota do zapłacenia oraz siatki i torby wypełnione po brzegi jedzeniem – taki przepych(...)czasie dodaj resztę składników poza mleczkiem kokosowym i gotuj następne 5-10 minut. Zdejmij z ognia, odczekaj 3-5 minut, dodaj mleczko kokosowe i zblenduj. Spróbuj, dopraw do smaku i podawaj, najlepiej z grzankami. Smacznego! Artykuł Zupa krem z pieczarek pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Sałatka z krewetkami w kokosowej panierce. 142

olej do smażenia Krewetki rozmrażamy i zdejmujemy z nich ogonki.  Następnie wsypujemy oczyszczone krewetki do rozkłóconego jajka.  Kolejnym krokiem jest obtoczenie krewetek w panierce przygotowanej z wiórek kokosowych i mąki pszennej. Tak przygotowane krewetki wkładamy ma rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym.  Ponadto: garść sałaty, u mnie sałata Little Gem kilka plasterków zielonego(...)łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu, u mnie majonez kielecki od WSP  Społem szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich, bądź ziół przeznaczonych typowo do sałatek Krem balsamiczny, u mnie od Primo Gusto Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i przyprawami. Polewamy nim sałatę i ogórka. Następnie posypujemy posiekanymi pistacjami.  Kolejnym etapem jest nałożenie krewetek i polanie całości zygzakiem kremu

MamaOskarka
Tort Makowy z Białą Czekoladą 207

oraz wiórki kokosowe - delikatnie mieszamy łyżką - pieczemy ok. 20 minut w temp. 170°C.Każdy biszkopt od wewnątrz smarujemy dość cienką warstwą konfitury. Schłodzoną śmietankę z białą czekoladą ubijamy.Masę czekoladową dzielimy na 3 części  Jedną z nich smarujemy dolny biszkopt, przykrywamy warstwą kokosowo-makową, następnie wykładamy kolejną część kremu z białej czekolady

Słodka Strona
Zupa ziemniaczana z kiełbasą 172

Pyszna, aromatyczna, prosta zupa krem, która zachwyci Wasze podniebienia. Niewiele składników, szybkie wykonanie. Czego trzeba chcieć więcej? Chyba tylko tego, aby poczuć jej smak. Dodatek smażonej kiełbasy podwawelskiej wspaniale podkręca jej smak. Potrzebujemy: 50 g cebuli 20 g oleju kokosowego 450 g obranych ziemniaków 150 g pora 100 g korzenia pietruszki 600 ml wody 2 łyżeczki pasty bulionowej warzywnej(...)oraz świeżą pietruszkę, jeśli takiej dodajecie i blendujemy zupę na krem. W razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy resztę wody, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na suchej patelni z obu stron. Instrukcja dla użytkowników Thermomixa: Potrzebujemy: 50 g cebuli 20 g oleju kokosowego 450 g obranych ziemniaków 150 g pora 100 g korzenia

MamaOskarka
Proteinowe fit lody 150

dajcie znać jak Wam smakuje! Składniki: świeże truskawki dojrzałe mango RiRi Acqua di Cocco odżywka białkowa waniliowa lub kokosowa stewia lub inny zamiennik cukru Do dzieła: Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek, mango obieramy i kroimy w kostkę. Owoce blendujemy na gęsty krem, każde osobno, dodając do smaku stewie, jeśli nie są wystarczająco słodkie. Odżywkę białkową mieszamy z wodą RiRi. Całość

Spektrum Smaku
Babeczki pikowane z mąką kokosową 120

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Babeczki smakują rewelacyjnie i kuszą swym kokosowym aromatem.  Posiadają mięciutkie wnętrze i nawet na drugi dzień - nadal pozostają świeże. Ozdobiłam je masą cukrową, ale można użyć dowolnego kremu lub bitej śmietany.  Część została bez jakichkolwiek dodatków, ponieważ moja rodzina stwierdziła, że pomimo iż są pyszne - to szkoda ich jeść

Di gotuje
Królewicz 159

budyniu wrzucamy kostkę margaryny i miksujemy do rozpuszczenia. Ciepłym kremem smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać

Blondynka Gotuje
Zupa oczyszczająca z toksyn- dynia,imbir,marchewka i kasza jaglana 136

złożonych, które w procesie trawienia powoli uwalniają energię. Proponuję bardzo fajną zupę, krem, można ją trzymać w lodówce do kilku dni, podawać z pestkami i zabierać ze sobą wszędzie. Składniki kawałek dyni 4 marchewki 1 duża czerwona cebula lub 2 mniejsze 5 ząbków czosnku pół puszki mleka kokosowego 3 cm świeżego kłącza imbiru 1 spora łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy(...)poziomu 5 cm poniżej poziomu dyni. Gotuj około 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Dodaj mleko kokosowe, dosmacz solą i gotuj około 5 minut. Wszystko przełóż do blendera i zmiksuj z kaszą jaglaną. W blenderze zachowaj około pół szklanki tego kremu. W następnym poście wyjaśnię do czego będzie potrzebny. Ilość kaszy bedzie zależała od tego jak gęstą zupę chcesz

Z Kuchni Do Kuchni
Orzechowiec z brzoskwiniami bardziej znany jako " Kora drzewa " 197

Składniki: Ciasto: 1/2 szkl. cukru 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g zmielonych dowolnych orzechów 100 g wiórków kokosowych 50 g rodzynków 8 białek 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru 300 g masła 5 żółtek 2 op. budyniu śmietanowego z cukrem ( użyłam bez cukru ) 2 łyżki cukru

Różne smaki w kuchni
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym 105

może nie była idealnie kremowa, ale mi smakowała. Była na tyle smaczna, że może w końcu przekonam się do zup-kremów, które kojarzą mi się z okresem kiedy dochodziłam do siebie po usunięciu ósemki. Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, wagę kuchenną, garnek, blender, łyżeczkę, łyżkę, szklankę. Przygotuj składniki (na 4 porcje

blog.moje-pasje.info
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 226

blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Tartaletki ze śliwkami i kremem migdalowym autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! | blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Powidła śliwkowe z piekarnika - szybkie, bez mieszania autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! | blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Śliwki pod kruszonką z migdałami autorka: smakufabryka | blog: Smaku fabryka Sernik kokosowy ze śliwkami i kruszonką autorka: aronia | blog: Cafe Amaretto(...)blog: am.art kolor i smak Cykl: Retro gotowanie, Powidła śliwkowe autorka: am.art | blog: am.art kolor i smak Kawowo-kokosowy wegański pudding śliwkowy autorka: whiness14 | blog: Relish Meals Wegańskie naleśniki z migdałową czekośliwką autorka: whiness14 | blog: Relish Meals Słodka śliwkowo-gruszkowa zupa krem autorka: Joe Anne | blog: TasteBased Ciasto ze śliwkami i cynamonem autorka: malinowyciec | blog: Babeczka z kremem Śliwkowiec

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa krem z batatów z mlekiem kokosowym 100

napchacie, ale będziecie się nim delektować. I zjedzcie ją sobie z czym chcecie. U nas była bez wypełniaczy. Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 2 średnie bataty 50 ml mleka kokosowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku szczypta mielonego imbiru szczypta suszonego jalapeno (można użyć zwykłej chili) 1 łyżeczka czarnego sezamu sól olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Bataty pieczemy(...)oleju, dodajemy do nich bataty, smażymy minutę. Podgrzewamy bulion, dodajemy bataty, gotujemy 5 minut. Studzimy całość, blendujemy na gładki krem. Wlewamy z powrotem do garnka, doprawiamy solą, imbirem i gotujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany, dodajemy mleko kokosowe. Podajemy z jalapeno i sezamem

Kardamonovy
Ciasto poezja smaku 1569

Składniki Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Krem - 1 l mleka - 3 budynie - 6 łyżek cukru - 300 g masła Galaretka - 3 galaretki truskawkowe - 3 jabłka posypka kokosowa - 300 g kokosu - 150 g masła - 4 łyżki cukru  Sposób przygotowania 1. Biszkopt - Białka oddzielić od żółtek Ubić białka(...)się pokarzą pęcherze wsypać wymieszane mąki  z proszkiem do pieczenia Łyżką delikatnie wymieszać dać na blachę piec 180 stopni ok 20 minut  blacha 28 /40 cm 2. Krem - z litra mleka odlać szklankę resztę zagotować z cukrem w szklance mleka rozpuścić  budynie wlać do gotującego mleka mieszać aż zgęstnieje dać do ostygnięcia budyń przykryć folią

W królestwie smaków Beaty
OMLET KOKOSOWO – DYNIOWY – dietetyczny – BE FIT! 177

drugie ) obiad, czy też kolację. Jedzony solo czy też z ulubionymi dodatkami ( np. banany , gruszki , krem orzechowy czy też prażone orzechy ) jest niezwykle sycący! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * jajko – 2 szt * mus z dyni /puree – 3 łyżki * mąka kokosowa + mąka orkiszowa – 3 łyżki * mleko kokosowe – 0,5 szkl * wiórki kokosowe – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko