krem do tortów - 4503 przepisów (strona:181/301)

Pavlova z kremem borówkowym i curdem z owoców leśnych 195

Chrupiąca z zewnątrz pavlova, a piankowa w środku, z pysznym, orzeźwiającym kremem borówkowym i kwaśnym curdem z owoców leśnych. Składniki: 6 białek 300g cukru łyżeczka soku

AleTorcik
Mini tortoletki pomarańczowe 202

Jeszcze jesiennie za oknem, listopad dopiero się zbliża ,a  w sklepach coraz więcej soczystych pomarańczy . Ich zapach z dzieciństwa zawsze kojarzy mi się ze świętami

Z Marcepanem
Sałatka grzybowa czy może tort warzywny? 1141

Sałatka, sałatką... a ja bym dodał kilka świeczek w zależności od potrzeby i byłby z tego idealny tort. W każdym razie na moje najbliższe urodziny zamawiam taką opcje...      Bez cukru, bez ciasta, bez kremów - warzywno-białkowy idealny również, dla tych którzy stosują dietę niskowęglowodanową, lub liczą kalorie, na pewno będzie ich tu mniej... Składniki: duży słoik pieczarek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 153

takim torcie pełno jest zimowych smaków. Piernikowy biszkopt przełożony galaretką z suszonych śliwek z cynamonem. Całość udekorowana kremem czekoladowym. Wydaje mi się, że jest to cudowna propozycja na długie zimowe wieczory. Składniki na ciasto: 280g masła 280g cukru brązowego 3 jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki

wysmienity
Waniliowy torcik z borówkami 194

Torcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam

VioletoweKucharzenie
Tort bezowy Pavlova z kremem z bitej śmietany i sera mascarpone z owocami 294

Delikatna beza Pavlova jest smaczna i wbrew pozorom prosta w przygotowaniu. Po odpowiednim wysuszeniu w piekarniku ma kruchą i lekko chrupiącą warstwę zewnętrzną. W środku natomiast

Przepisy Kulinarne
Ciasto z kwiatami czarnego bzu 245

Torcik bzowy ...  Nie, nie zabrakło literki. Bzowy - nie bezowy. :) Bo z czarnym bzem. :) Mało zgrabny, mało urodziwy - naturalny i piękny! Taki ma być! Bo to

Garniec Magalie
75. Ciasto orzechowe bez mąki 406

Dziś czas na tort! Za sprawą orzechów i braku mąki ciasto jest bardzo wilgotne i aromatyczne, można dodać dowolny krem, ja preferuję kremówkę.  10 jaj 1 szklanka cukru 30 dag bardzo mocno rozdrobnionych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kaszki manny 3 łyżki bułki tartej 500 ml kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny

Jadło i czytadło
O zielonym risotto i torcie 199

odwołałam wszystkich zaproszonych. Spędzamy dzień w piżamach, całą trójeczką, trochę w łóżkach, trochę bawiąc się, tyćkę oglądając tv. Żeby nie było tort zjemy jak tylko Małżon wróci. Będzie wyjątkowy (mam nadzieję!!!). Czekoladowe i gryczane naleśniki przełożyłam śmietankowym kremem i porzeczkową galaretką. Jest polany czekolada i posypany orzechami... jedyna wątpliwość to użycie serka koziego... czy aby jego smak nie będzie dominujący

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto francuskie z lemon curd 222

męczącej podróży przysypiałam nad talerzem zupy i jak chwilę później słodko usnęłam w wielkim łóżku pod wielką pierzyną. I pamiętam tort z ciasta francuskiego, przyniesiony z cukierni. Pierwszy raz wtedy usłyszałam o cieście francuskim. Był przełożony kremem waniliowym i to jeden z tych smaków z podróży, który pozostał w mojej pamięci na zawsze. Czytaj więcej

bistro mama
Torcik truskawkowy 208

Uwielbiam truskawki, świeże, pachnące soczyste owoce które można wykorzystać do wszystkiego! Na śniadanie, do obiadu, deser czy na kolację. Mogłabym je jeść przez cały rok, ale

Słodkie Przyjemności
Tort bezowy słodko - słony 228

krówek użyłam masy kajmakowej (może przez to było tak słodko), upiekłam dwa blaty i dodałam rodzynki i orzechy laskowe. Mimo wszystko tort miał bardzo ciekawy i nietuzinkowy smak. Mi smakował najbardziej gdy beza trochę zmiękła pod wpływem kremu. Myślę, że bezowiec przypadnie do gustu wielbicielom masła orzechowego bo to podobne klimaty. Chętnie zrobię go jeszcze kiedyś ale muszę pamiętać

happycreatiff.blogspot.com
721. Drożdżowe z miseczki & Tort Pavlova. 185

będą pojawiać się w  godzinach późno popołudniowych/wieczornych z racji, że rano nie mam po prostu na to czasu ;) Tort rodzinom smakował, nawet tacie(a nie lubi bezy) choć go porządnie zasłodził xd Pavlova z kremem mascarpone, owocami leśnymi i sosem kawowo-kakaowym

More food, love and dreams
Misie polarne z masy cukrowej 254

kilku białych kulek cukrowej masy wyczarować polarnego misia.    Cukrowe figurki możecie wykorzystać do dekoracji babeczek lub tortów, ich wielką zaletą jest również fakt, iż można przygotować je wcześniej i przykleić lukrem lub kremem na wypiekach przed samym podaniem. Misie polarne z masy cukrowejSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
tort szachownica 181

jasny, mały ciemny), smarujemy warstwą dżemu a następnie kremu. Następnie układamy krążki (duży jasny, średni ciemny, mały jasny) ponownie smarujemy warstwą kremu i powtarzamy układanie od początku zaczynając od dużego ciemnego krążka. Pozostałą masa dekorujemy brzegi i wierzch tortu wg. uznania, ja użyłam żywych kwiatów, wafelków w czekoladzie, kawałeczków czekolady oraz tartej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Tort tiramisu 248

Nasączyć ponczem, nałożyć  1/3  kremu  i  posypać kakao.    Nakryć kolejnym biszkoptem i powtórzyć wszystkie czynności.Po położeniu ostatniego krążka całość należy docisnąć, by nieco masy wydostało się na zewnątrz, następnie pokryć wierzch oraz boki ostatnią porcją masy.        Gotowy tort obłożyć biszkoptami (jeśli są zbyt długie, należy

w mojej kuchni
Zupa z bobu i mięty 187

Zupy, niezależnie od pory roku,  to moja słabość... nawet latem uwielbiam gorące zupy. Do lata pogodowo nam daleko, dlatego tym bardziej zapraszam dzisiaj na zupę

Humanistka w kuchni
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 441

zawilgocony. Jeśli macie cukier w którym zaczęły się tworzyć grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem(...)przechowywać w zamrażalce do 4 miesięcy. Ciasto możecie upiec wcześniej i przechowywać je w lodówce do tygodnia, szczelnie zawinięte w folię spożywczą.   Jeśli robicie biszkopt z przeznaczeniem na tort, ważna jest jedna zasada. Lepiej kroi się ciasto na drugi dzień. Świeżo upieczony biszkopt też da się bez obaw pokroić, ale to właśnie jednodniowy kroi się lepiej, mniej sypie

Karo in the Kitchen
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 205

Zamiast pierników będzie tort. Przepyszny, czekoladowy, delikatny. W ogóle jest to mój pierwszy tort w życiu, jestem w szoku bo wyszedł rewelacyjnie. Jestem z siebie dumna, bo wiecie że ja raczej wolę pichcić niż piec....a tu taka niespodzianka i takie cudo wyszło. Klasyczne ale z zadziorem, bez wątpienia świętecznie :-))) Składniki ciasto: 6 jajek ( temperatura  pokojowa)  3/4 szklanki(...)wodnej.Ś mietanę ubić na sztywno i powoli wymieszać z czekoladą.  Blat biszkoptowy nasączyć ponczem, posmarować musem czekoladowym. Na kremie położyć wiśnie, przykryć kolejnym krążkiem, na który kładziemy konfiturę. Ostatni krążek posmarować ponownie musem, razem z brzegami tortu, które okładamy ciastkami. Wierzch tortu smarujemy polewą ( czekoladę + masło ). Udekorować resztką wiśni, pokruszonym herbatnikiem i tic-takami. Wstawić do lodówki

pieprzny smaczek