Przepis na biszkopt, który może być podstawą do ciasta z kremem, owocami, lub do tortów. Upieczenie tego biszkoptu nie jest zbytnio skomplikowane, przepis łatwy do zapamiętania w zależności od tego ile użyjemy jajek tyle samo będziemy potrzebować łyżek mąki i cukru. . Najważniejsze zawsze się udaje Składniki: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia
RAROSSAPolecam to danie z białym, półwytrawnym winem. Dobre jedzenie plus dobre wino, czego chcieć więcej? No cóż... przydałby się jeszcze deser. Jutro przepis na mój podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Serdecznie zapraszam
Ratunku obiadmogłam nie zrobić tego tortu, smaki idealne dla mojego syna. On uwielbia kremy na bazie kremówki i mascarpone, a tu jeszcze Jego ulubiona czekolada. Szukałam czegoś ze świeżymi malinami i na stronie Moje Wypieki znalazłam ten przepis. Postanowiłam upiec go w tortownicy - efekty możecie sami ocenić, bo smak......niebo w ......:)Składniki na ciasto: 5 jajek 250 g brązowego(...)częścią kremu, na który układamy maliny, jedna obok drugiej, na maliny wykładamy kolejną porcję kremu, przykrywamy drugim blatem, który nasączamy resztą herbaty, wykładamy ostatnią część kremu. Na wierzch układamy na około maliny, środek tortu posypujemy startą czekoladą i przyozdabiamy listkami mięty. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeurodziny były cztery dni wcześniej niż mojej Smerfetki :D. I tak oto powstały dwa torty na jedną sobotę. Jeden przepis już znajduje się na blogu i jest to Tort w stylu angielskim - przepyszny i uzależniający, a drugi powstał z czystego przypadku. Składniki na dwa cienkie biszkopty: szykujemy po- 3 jajka 6 płaskich łyżek cukru 2 łyżki mąki 1 łyżeczce(...)drugim , smaruję najpierw dżemem, potem kremem. Wszystko po kolei zwijam jak roladę, ustawiam w pionie i odstawiam do lodówki na ok 2 godziny. Po tym czasie wyjmuję tort, wierzch i boki smaruję kremem waniliowym i ponownie schładzam. Całość dekoruję wedle uznania
Ciasteczkowy PotwórGenialny torcik bez pieczenia! Boki tortu zrobione są z maślanych herbatników. Środek torcika to krem na bazie śmietanki i mascarpone z dodatkiem czekolady i wiórków kokosowych. Na wierzchu słodziutkie sezonowe truskawki, starta biała czekolada i kulki kokosowe. Do tego aromatyczna filiżanka kawy, powiew świeżego powietrza, zapach kwiatów i świeżo koszonej trawy, śpiew ptaków… Mieszkam na wsi i takie piękne atrakcje
VioletoweKucharzeniedrzewa. Ostatnio niestety u nas słabo ze śniegiem na Wigilię. Co roku więc na stole gości u nas prosty ale wspaniały tort zimowy. Tort to biszkopt przekładany delikatnym jak chmurka i puszystym jak śnieg kremem kokosowym. Szklanka Ambition Latte Składniki: BISZKOPT : 8 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku(...)rozsmarowaną masę wyłożyć drugi biszkopt nasączony likierem amaretto a na nim rozsmarować 2 część masy kokosowej. Krem przykryć 3 biszkoptem nasączonym amaretto. Pozostały krem rozsmarować na bokach oraz wierzchu ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Tort przyozdobić choinkami z białej czekolady Zapraszam na stronę www.ambition.pl gdzie możecie kupić wspaniałe serwisy, szklanki i garnki
Kuchnia w oparachtortu. Biszkopt nasączamy.Warstwa truskawkowego musu:80 dag truskawek,3 łyżki cukru trzcinowego,2 galaretki truskawkowe,1 szklanka wody,1 łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody,+ 30 dag truskawek do przełożenia i dekoracji,Truskawki wrzucamy na patelnię razem z cukrem i gotujemy ok. 7 minut - truskawki muszą delikatnie zmięknąć i puścić sok, a następnie przestudzamy i miksujemy je na gładki krem(...)mieszamy. Odstawiamy czekoladę do lekkiego zgęstnienia.Wykonanie:Na nasączony biszkopt wykładamy masę śmietankowo- truskawkową. Na to układamy truskawki pokrojone w plasterki (30 dag truskawek) delikatnie dociskając do kremu. Następnie wykładamy mus truskawkowy. Tort należy schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Po tym czasie możemy przyozdobić boki tortu (ja robię to zawsze następnego dnia :) Po nałożeniu czekolady możemy dodatkowo przyprószyć
Delicious Titbitsproblemu mógł sobie poradzić! A Ci z Was, którzy tortów nie robią – zobaczyli, że nie jest to aż takie trudne ( oczywiście ja się kłaniam w pas i z całego serca podziwiam wszystkie osoby robiące torty! ) A przy okazji zazdroszczę talentu! Do przygotowania tortu oczywiście wykorzystałam rzeczy dostępne w sklepie SWEET DECOR. M.in . Do upieczenia idealnie równego biszkoptu użyłam RANTU(...)zarówno piec biszkopty, jak i składać torty. Podczas pieczenia w wysokich rantach mamy możliwość upiec nawet bardzo wysoki biszkopt – co zdecydowanie ułatwi i uprawni nam zrobienie tortu. Składanie w rancie sprawia oczywiście również, że tort jest równy i stabilny – ale myślę , że o tym wszyscy wielbiciele słodkości doskonale wiedzą. Składnikiem kremu kokosowego jest oczywiście moja ukochana czekolada CALLEBAUT
Ostra na SłodkoDługo zabierałam do zrobienia tego tortu, bo jest dość czasochłonny i baaardzo kaloryczny 😉 Maślano-budyniowy krem i brzoskwinie w galaretce kojarzą mi się z ciastami sprzed lat. Ciasto warte wypróbowania
BullioWiecie, że nie przepadam za tradycyjnymi tortami, prawda? Te ciężkie, maślane kremy są zdecydowanie nie dla mnie. Dlatego kombinuję jak tylko mogę :) Jakiś czas temu z okazji urodzin mojego eM przygotowałam mu najlepszy tort ever! Owocowy - bo latem bez tego po prostu obejść się nie da, śmietankowy, bo coś z tradycji być musi no i lodowy, bo w końcu mamy
Słodkie Przyjemnościśmietany cukier puder do smaku ziarenka z laski wanilii lub cukier waniliowy Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Krem może być rzadki Ponad to będziecie potrzebować około 300 gram owoców - ja użyłam malin Nie koniecznie trzeba posmarować tort dookoła, wystarczy posypać cukrem pudrem, ale jeśli chcecie posmarować, można ubić śmietanę(...)skorzystać z przepisu na masę maślaną Tu znajdziecie przepis. Wykonanie Polecam składać w tortownicy. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na podstawce, posmarować kremem z kwaśnej śmietany i poukładać owoce. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Pozostawić tort w temperaturze pokojowej na kilka godzin. U mnie stał całą noc, a rano ozdobiłam go i schowałam do lodówki. Możecie, posypać
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktort nie wygląda tak jak bym chciała, ale chociaż pyszny był i zjedliśmy go raz dwa, czyli jednym słowem mignął się. Tort przygotowałam na naszą rocznicę ślubu, dwudziestą już. Miałam bardziej ambitniejsze plany na świętowanie, ale moje zdrowie na to nie pozwoliło. Gdybym mogła cofnąć decyzję o operacji kręgosłupa to zrobiłabym to, ale już za późno. Tort początkowo nie miał(...)ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180, upieczone studzimy. Orzeszki napełniamy kremem i składamy po dwie połówki. 4. Przekładanie: Biszkopty przekładamy kremem, smarujemy również wierzch i boki tortu. 5. Dekorowanie: Tort dekorujemy ciasteczkami i orzeszkami według uznania. Tort wstawiamy do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. 6. Podanie: Gotowy tort
IzabelawkuchniCzęsto jest tak, że proste rozwiązania są najlepsze. Prosty tort śmietanowy jest właśnie tego typu przykładem. Mój tort przełożony jest tylko i wyłącznie kremem śmietanowym i brzoskwiniami. Chodząc ostatnio na wesela zauważyłam, iż jest to bardzo popularne rozwiązanie jeśli chodzi o kwestie wyboru tortu. Uważam, że prosty tort śmietanowy jest przez większość osób bardzo lubiany. Prosty tort śmietanowy jest bardzo(...)uniwersalny i pozwala dopasowanie smaków. Popularność tego typu tortu widoczna jest również na różnego rodzajach imprezach i przyjęciach. Polecam ! Składniki: ciasto 200 g cukru 180 g mąki pszennej(1 szklanka) 180 g mąki tortowej(1 szklanka) 10 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka) 4 jajka krem 500 ml śmietany(2 opakowania po 250 ml) 400 g brzoskwiń w puszce
Ciasta z tradycjamibezowo-migdałowe z białą czekoladą. Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów. Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru
Mania Gotowaniaświata, choćby tylko za sprawą tortu, to serdecznie polecam ten przepis! Zwłaszcza jeśli jesteście takimi miłośnikami kokosa jak ja! Tort Rafaello Powiew tropików w środku zimy, czyli wariacja na temat pralinek Rafaello w wersji tortu zgodnego z dietą Keto, Paleo i LowCarb. Cudowne połączenie kokosa i migdałów. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword rafaello , tort Porcje 12 porcji Czas przygotowania(...)pół tak, aby uzyskać dwa blaty. Krem Ubij olej kokosowy z erytrytolem, po czym stopniowo dodawaj jogurt kokosowy. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej, bo inaczej krem się zważy. Na koniec dodaj ekstrakt migdałowy oraz rozpuszczoną żelatynę. 3/4 kremu wyłóż na spód ciasta i przykryj górnym blatem. Rozsmaruj po wierzchu pozostałą część kremu. Wiórki kokosowe podpraż chwilę na suchej
Modern Cave Girl