Przepis autorski (mój). Pyszny i lekki deser w formie puszystego musu/pianki. 370-400g jogurtu greckiego/naturalnego 2 łyżki cukru pudru (do smaku) 1,5-2 łyżki kakao 1 łyżka kremu czekoladowego 2 łyżeczki żelatyny (użyłam od Skworcu ) Dodatkowo (opcjonalnie) do posypania: wiórki czekoladowe wafelki w czekoladzie (zmiksowane) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Resztę składników dokładnie wymieszać
Di gotujekakao (ok. 5g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i moczymy co najmniej 1 h. 2. Prażymy orzechy i rozdrabniamy. 3. Miksujemy daktyle i mieszamy z orzechami i kakao. Krem czekoladowy jest bogaty w: - magnez (pochodzący z orzechów), który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych, - błonnik pokarmowy (pochodzący z daktyli), który daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachcukrem pudrem, gotowe! Równie dobrze do masy można dodać smażoną w cukrze skórkę pomarańczową lub cytrynową , albo zmienić nadzienie na masę makową, gęsty dżem lub krem czekoladowy. W każdym przypadku bułeczki będą smakować wybornie. Polecam! Sposób formowania podpatrzony gdzieś, kiedyś w czeluściach internetu
Rozpustne gotowaniepraktycznie nie wyczuwalną i o zachwycającym wyglądzie sprawi, że nie tylko dzieci, ale i dorośli z przyjemnością zasiądą do porannego śniadania. Najlepiej podawać go w towarzystwie dżemów, miodów i kremów czekoladowych, ale zapewniam, że nawet w towarzystwie żółtego sera spisał się świetnie! Składniki: Na 1 bochenek (keksówka 20x9cm) Zaczyn: 125 ml ciepłej lecz nie gorącej wody 125g mąki pszennej (użyłam
Kuchnia w czekoladzieWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszne bułki pszenne lekko słodkie . Idealnie nadają się na śniadanie z kremem czekoladowym , dżemem lub miodem . Są lekko słodkie więc do wędlin nie pasują :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 12 bułek 500 g mąki pszennej ( poznańskiej ) 250 ml letniego mleka 25 g świeżych drożdży 50 g cukru kryształ 50 g masła lub margaryny
Uwaga Babcia Piecze Chlebletniego mleka 3 żółtka 1 jajko całe 100 g masła lub margaryny – roztopionego i przestudzonego 30 g drożdży świeżych 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki soli nadzienie : krem czekoladowy , dżem , konfitura , marmolada do pomalowania przed pieczeniem białko i mąką do podsypania podczas wyrabiania Link do filmu z przygotowaniem : Rogalików drożdżowych https://www.youtube.com/watch?v=3CNh4hc4nDk Przygotowanie : Najpierw przygotuję rozczyn
Uwaga Babcia Piecze Chlebprzyzwyczaić. a do szkoły oprócz drugiego śniadania zabieram dzisiaj też... tort trzymajcie kciuki bym go całego dostarczyła :) pod spodem jest ukryty kakaowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem z mascarpone i drażetkami
More food, love and dreamsbędę nieskromna! :P . Piekę regularnie przeróżne placki drożdżowe , jak również wszelakiego rodzaju drożdżowe bułeczki . Ostatnio mocno eksperymentuję też z nadzieniem . Faszerowałam już bułeczki twarogiem, powidłami, dżemem i kremem czekoladowym. Całkiem niedawno przerzuciłam się jednak na bardziej wytrawne smaki, jak choćby Bułeczki z pieczeni ą mięsn ą i papryczką pepperoni . Poniżej kolejna wersja drożdżowej pyszności w wersji wytrawnej, z parówką
Grunt to przepis!się składników (cały czas mieszając) zdejmujemy z kąpieli wodnej i pozostawiamy do wystudzenia. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier, sól i miksujemy az połączą sie składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić
Camilla w kuchniprzygotowaliśmy gulasz wieprzowy z dynią. Dzisiaj coś na słodko z wykorzystaniem drugiego produktu tej firmy tzn. oleju z orzechów laskowych , który użyliśmy w naszych muffinkach z orzechami laskowymi i czekoladowym kremem Olej ten powstaje z wysokiej jakości orzechów laskowych i charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem oraz subtelnym orzechowym aromatem. Dodatkowo mamy wrażenie, że jeszcze można wyczuć delikatną nutkę kawy
Kuchenne WariacjeEfektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyprzepis na naleśniki. Naleśniki z kaszy jaglanej – uniwersalne w smaku, delikatne, i takie które można podawać z przeróżnymi, ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują na słodko – z dżemem , nutellą , kremem czekoladowym , cukrem pudrem …. na wytrawnie – z mięsem , warzywami , sosem … albo na słono – zapiekane w ulubionym serem. Lekkie, smaczne, szybkie! Koniecznie wypróbujcie! Idealny pomysł zarówno na leniwe
Ostra na Słodkokaloryczne, ale warto od czasu do czasu "zaszaleć" ze słodkościami :) Pączki z poniższego przepisu najlepiej smakują w dniu smażenia. Oczywiście masę krówkową możecie zastąpić konfiturą śliwkową, dżemem jak i kremem czekoladowym. Składniki na 6-8 pączków: 2 szklanki mąki pszennej tortowej (wagowo 250 g) 2 żółtka + 1 całe jajko 100 ml mleka 15 g świeżych drożdży 1 łyżka
UgotowaćDeser jest obłędny w smaku. Pomysł na poniższą przekąskę na słodko podpatrzyłam u Pinkcake . Jeżeli nie wiecie co zrobić z pozostałą kaszą jaglaną (z woreczka) to zachęcam do przygotowania kremu czekoladowego . Składniki na 2 porcje: 50 g suchej kaszy jaglanej (1/2 woreczka) 1 banan 4 duże kiwi 2-3 łyżeczki miodu (lub cuk ru) Kaszę jaglaną ugotować zgodnie
Ugotowaćdomowych wypiekach. Gofry rosną dzięki białkom ubitym na puszystą pianę. Smażą się bez problemu, nawet jeśli nie macie najnowszej gofrownicy. Będą wspaniale komponowały się z domowym dżemem, serkiem mascarpone, kremem czekoladowym czy też świeżymi owocami. Przepis pochodzi ze zbiorów mistrza Michaela Roux :) Składniki : 2 jajka podzielone na białka i żółtka 160 g mąki 270 ml mleka 50 g stopionego masła
Chocolate Muffin Blog