kotlety - 13055 przepisów (strona:565/871)

Rolada serowa 229

minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz słodka papryka Pierś z kurczaka pokroić na kotlety i każdy cienko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć. Doprawić solą

O kuchni z uczuciem
Kotlety grzybowe 220

odgotowanych, drobno pokrojonych grzybów leśnych, u mnie mrożone 2 cebule 1/3 szklanki ryżu 1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki … Czytaj dalej Kotlety grzybowe

czarrna od kuchni
filet z kurczaka pieczony na warzywach 171

smaku - 2 posiekane ząbki czosnku - łyżeczka ostrej papryki - ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół greckich do kurczaka) Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety.  Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki

Cook&Love
Panierowana mozzarella 160

Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w   plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki  bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację. Składniki: 3 duże kulki mozzarelli 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz Wykonanie: Mozzarellę osączyć

magiczna kuchnia Kasi
Klopsiki z cukinii 139

cukinii ciężko było mi się przekonać, ale udało mi się za pomocą tego przepisu. Zapraszam jeżeli ktoś ma ochotę na coś innego niż zwykle kotlety mielone. Składniki 2 średniej wielkości cukinie 1/2 cebuli 100 g sera ricotta 2 łyżki tartego parmezanu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki suszonej bazylii  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinię należy zetrzeć na tarce

Delusional Trine
KLOPSY JAJECZNE Z TUŃCZYKIEM 176

bułką. Równie dobrze można je po prostu podusić widelcem - będzie szybciej. Dodać posiekaną i podsmażoną cebulę, sól, pieprz, koperek,wbić surowe jajko, dodać tuńczyka  i  wymieszać. Uformować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Fajnie smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale równie pyszne są na zimno, pokrojone w plasterki

Walijskie Pichcenie
Kotlet schabowy 124

mąka bazylia suszona jajka + troszkę śmietany bułka tarta  Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z przyprawą i śmietaną.Bułkę tartą wymieszać z bazylią.Kotlety obtoczyć w mące,namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z indyka, z boczkiem i twarogiem czyli Niedzielne Mielenie odc.41 150

formie. Przyrządzam więc mięso choć zdecydowanie rzadziej niż kiedyś. Dzisiaj delikatne kotleciki z drobiem ale też z pysznymi dodatkami. Inspiracja był przepis z KUCHNI 05/2017. Proporcje zmieniłam po swojemu. Kotlety z indyka, z boczkiem i twarogiem 400 g mięsa z indyka 150 g wędzonego boczku 1 szalotka łyżka posiekanego rozmarynu łyżeczka skórki otartej z cytryny 100 g twarogu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 308

Schab kojarzy nam się tylko z kotletami schabowymi a przecież jest wiele sposobów jego przygotowania :) Dzisiaj pokaże Wam jak należy przygotować roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym. Pycha ;) Składniki - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego

Różne smaki w kuchni
,,Serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami’’ 7169

papierem do pieczenia (25x35cm). Masę pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po wyjęciu odstawiamy do przestudzenia, następnie zdejmujemy papier. Farsz: piersi rozcinamy w dłuż i rozbijamy jak na kotlety, oprószamy solą, pieprzem i papryką, odkładamy. Cebulę i pieczarki kroimy w małą kostkę. Cebulę podsmażamy, dodajemy pieczarki, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy do odparowania wody. Dodajemy trzy łyżki gotowego farszu

Podróż w kulinaria
Burgery rybne z sosem chilli 119

powiedział, że burger musi być koniecznie z wołowiny? Miłośnikom lżejszych dań proponuję poeksperymentować z kotletami rybnymi. Odpowiednie dodatki, jak surówka colesław i sos chilli, zdziałają tu cuda. Do podania od razu lub do zapakowania do pracy

Milion Smaków
Roladki schabowe z szynką i serem zapiekane w sosie serowym. 463

śmietany 12 lub 18 % - 3/4 szklanki bulionu lub wody - 1 łyżka mąki pszennej - pół łyżeczki mielonej papryki - sól do smaku - suszony szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Plastry schabu rozbijam jak na kotlety, na każdym z nich układam po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladki i układam w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. W garnuszku mieszam lekko podgrzany bulion z rozdrobnionym serkiem

Kuchnia z widokiem na ogród
"Cygańskie" gołąbki. 3860

ryż, łyżeczkę płaską soli, łyżeczkę pieprzu, łyżkę papryki, parę łyżek bułki. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do lodówki dla stężenia.   Potem wyjmujemy i sprawdzamy czy można ulepić kotlety, jeżeli nie to dosypujemy trochę bułki. Uformowane kotlety/gołąbki  otaczamy mąką i smażymy. Usmażone odkładamy na papierze kuchennym dla odsączenia z tłuszczu. W takiej postaci już możemy serwować. Jeżeli

chleba naszego
MISZ - MASZ Z DUSZONĄ SZYNKĄ WIEPRZOWĄ I SOCZEWICĄ 133

zbyt dużej uwagi i pracy.Danie mięsem , mało kaloryczne z mnóstwem warzyw.Mozemy je podawać same tak jak ja lub z makaronem ,ziemniakami czy kaszą.Polecam. 0.5 główki kapusty 4 kotlety z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 gałązki selera naciowego 0.5 litra bulionu 2 garście suchej soczewicy namoczonej  1 cukinia Sos pomidorowy w kartonie  2 ząbki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 179

kamień" w kuchni oznacza ułatwienie życia. I wiecie? To jest prawda.  W ostatnim czasie sprawdzałam przydatność patelni kamiennej Stone Legend Delimano pod każdym kątem. Smażyłam placki, jajecznice, mięsa, kotlety z ryb, dania jednogarnkowe itp. Zaskakujące dla mnie jest to, że naprawdę - NAPRAWDĘ!!! - nie potrzeba tłuszczu. Producent twierdzi, że wystarczy kropla oleju. Moim zdaniem nie potrzeba nawet kropli

Poezja Smaków - blog kulinarny