kotlety - 13055 przepisów (strona:527/871)

Bigos z dyni 110

idealny z chrupiącą bagietką lub tłuczonymi ziemniakami, najlepiej młodymi i ze skórką. Pomysł na obiad jest, polecam bigos z dyni z kiełbasą. Podałam go na obiad z ryżem i kotletami jarskimi. Składniki: 800 g dyni pokrojonej w kostkę, może być mrożona kostka 500 g dobrej jakościowo kiełbasy 2 duże cebule 3 czerwone papryki 2 marchewki słoiczek ok. 200 g koncentratu

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki z indyka i kaszy owsianej 123

było to mięso mielone, cebula, pieczarki i kasza owsiana. Kotleciki po upieczeiu wyszły chrupiące, co pewnie było zasługą kaszy owsianej, która jest dość twardawa. Początkowo wydawało mi się, że kotlety po upieczenieu się rozpadną, ponieważ przez to że kasza ta jest sypka i mało "kleista", źle się je formowało i trzeba było je bardzo mocno docisnąć, żeby sie trzymały. Pewnie

Healthy food explorer
Kotlety kalafiorowe z kurczakiem 143

małych oczkach żółty ser. Dodajemy pokrojony na małe kawałki kalafior, wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na zwartą masę, formujemy kotlety. Przed smażeniem każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju rzepakowym

VioletoweKucharzenie
Warszawska Setka - kuchnia rodem z PRL-u 148

wieprzowa z jajkiem i ogórkiem (9,50 zł|) pyry z gzikiem (8 zł) śledzia po japońsku ( 6 zł) wołowy tatar (15 zł) golonkę gotowaną w ciemnym piwie (18 zł) kotlet schabowy marynowany w mleku (18 zł) żurek (9,50 zł) flaki (9,50 zł) bigos ze śliwkami i czerwonym winem ( 9,50 zł) żeberka duszone  w miodzie i piwie

Kulinarne przygody Gatity
Pierś z kurczaka w panierce kukurydzianej 109

Pierś jest cenionym kawałkiem kurczaka. Najchudszym i zawierającym najmniej cholesterolu. Dlatego w mojej kuchni jest przyrządzany najczęściej. Taki kotlet uwielbiają dzieci, również dorośli z chęcią po niego sięgają, w smaku przypomina kurczaka z restauracji Mcdonalds. Składniki podwójna pierś z kurczaka szklanka jogurtu naturalnego łyżeczka słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 … Czytaj dalej Pierś z kurczaka

gotuj ze mną
Roladki drobiowe z radicchio 184

Składniki: 1 filet z indyka 1/3 główki sałaty radicchio 1 cebula 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej sól, pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Przygotowanie: Fileta z indyka pokroić na kotlety i … Czytaj dalej Roladki drobiowe z radicchio

czarrna od kuchni
Młoda kapusta ze śmietaną + film 92

Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste, smaczne i klasyczne danie, idealny dodatek do młodych ziemniaków lub mielonych kotletów. Jest to świetna propozycja, która również znakomicie smakuje solo, najlepiej zaraz po przygotowaniu i na gorąco.     składniki na 3 porcje główka młodej kapusty 2 cebule 1 marchewka pęczek koperku 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki

Smakowite Dania
Sałatka z zielonego ogórka z koperkiem 172

zapraszam na prostą surówkę ze świeżego ogórka wg szwedzkiego przepisu. Sałatka z zielonego ogórka z koperkiem to idealny i orzeźwiający dodatek do każdego obiadu, szczególnie do mięs z grilla, kotletów lub szwedzkich pulpecików. Gorąco polecam te surówkę an upalne dni. Jest pyszna!  Sałatka z zielonego ogórka z koperkiem Składniki: 1 ogórek wężowy 2 łyżki cukru 2 łyżki posiekanego koperku

Codzienne Gotowanie
KLOPS Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM Z SOCZEWICĄ 149

Mielony kotlet z indyka w nietypowej formie klopsa, z rewelacyjnym sosem ze świeżych pomidorów i zielonej soczewicy z puszki. Doprawiony dużą ilością ziół i przypraw, najpierw smażony  na patelni, a następnie krótko duszony w sosie. Polecam na pyszny, domowy obiad w gronie rodzinnym. SKŁADNIKI / 2 PORCJE KLOPS 250 g mielonego mięsa z indyka 1/2 czerstwej bułki, np. kajzerki

cool and minty
Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem 108

lokalnych bazarkach pojawiają się pierwsze główki kapusty, nie możemy sobie odmówić tego smakołyku. Młodą białą kapustę przygotowujemy bardzo często i na wiele sposobów. Jeśli ma być dodatkiem do kotletów mielonych lub schabowego trzymamy się klasycznego przepisu, ale jeżeli ma stanowić danie główne do młodej kapusty z pomidorami dodajemy podsmażony boczek i zagęszczamy ją zasmażką. Bez względu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami 187

Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami to świetna alternatywa dla wszystkich którym znudziły się już standardowe kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej. Danie jest szybkie, łatwe w przygotowaniu, a do tego pyszne i kolorowe. Zasmakuje całej rodzinie! Zapiekaną pierś z kurczaka można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków i surówki, albo jako samodzielne danie

e-PrzepisyKulinarne
Roladki schabowe plus najlepszy patent na pieczone ziemniaki 145

łyżce soli i cukru. od razu po zagotowaniu się wody odcedzam. Plastry schabu rozbijam, ale tak by nie było dziur. posypuję solą, majerankiem, słodką papryką i solą. Na każdym kotlecie układam po dwa plastry słoniny, kilka plasterków czosnku, pasek ogórka i kilka kawałków cebuli. Zakładam do środka krótsze boki i zawijam wzdłuż dłuższych. Spinam wykałaczką lub dwoma. Na dnie naczynia

Cook&Love
Kuleczki z dorsza 185

Kuleczki z dorsza Zamiast tradycyjnych dużych kotletów, polecam przygotować małe kuleczki. Ryby są zdrowe i powinniśmy jeść ich jak najwięcej, a te będą w sam raz na raz. Składniki na 28 szt dorsz - 1 kg bułka czerstwa - 1 szt  kajzerka jajka - 2 szt cebula - 1 szt sól i pieprz szczypiorek - 1 pęczek Dodatkowo: bułka tarta do panierki olej

Kuchnia Danusi
ZUPA PIECZARKOWA Z KLOPSIKAMI 166

masła ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dwa litry bulionu zagotowujemy.Pory czyścimy,płuczemy,kroimy w plasterki,szklimy na maśle.Pieczarki czyścimy,kroimy w plasterki i wrzucamy wraz z porami do zupy.Mięso mielone przyrządzić na kotlety(bez bułki).Formujemy małe pulpeciki,wkładamy do zupy,gotujemy ok.20 min.Dodajemy serki topione i gotujemy jeszcze 3 min.Przyprawiamy do smaku.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Menu na tydzień: Dieta z pudełka i słoika 137

zamknąć w woreczku strunowym lub plastikowym pudełku. Danie idealnie przechowuje się w niskiej temperaturze, a potem, po odgrzaniu, smakuje jakby dopiero co zostało zrobione. Możecie też spokojnie zamrozić same kotlety. W obu wersjach będzie pysznie. To prawda, mrożenie pozbawia jedzenie smaku – ale tylko wtedy, gdy mrozimy nieświeże dania lub gdy jedzenie za długo zalega ono w zamrażalniku. Planowanie

Niedzielny kucharz