kotlety - 13055 przepisów (strona:249/871)

Kotlety jęczmienno-jajeczne 156

Wegetariańskie kotlety z kaszy jęczmiennej perłowej i jajek, doprawione majerankiem i wędzoną papryką. Podaję z sosem czosnkowym. Z przepisu uzyskacie 8 kotletów średniej wielkości. Kaszę ugotować do miękkości w osolonej

Bullio
Przepyszne kotleciki serowo-drobiowe 153

pół łyżeczki pieprzu *** *** Do całości wsypujemy obie mąki *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Na patelni mocno rozgrzewamy olej i układamy po około dwie łyżki „ciasta” na każdy kotlet *** *** Smażymy na średnim ogniu, z dwóch stron na mocno rumiany kolor *** *** Po zdjęciu z patelni kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy z ulubionymi dodatkami *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z selera 153

Kotlety mielone z selera to propozycja na pyszny i tani obiad wegeteriański. Pewnie nie uwierzysz, ale kotlety z niepozornego, raczej pomijanego warzywa mogą być tak pyszne. Robiłam je po raz pierwszy i byłam mile zaskoczona ich smakiem. Aromatyczny korzeć selera wyjątkowo nadaje się na jarskie kotleciki. Startego selera podsmażyłam wcześniej na maśle, by wydobyć jego wspaniały smak i spowodować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z szynki z brokułem 142

urozmaicić i mamy pyszny obiad. Tym razem padło na klasyczne mielone. No, ale żeby nie były już takie klasyczne wsadziłam do środka różyczki brokuła. Wyszło smacznie i ciekawie.Tak przygotowane kotlety to również fajny sposób na przemycenie dzieciom warzyw. 400 g szynki wieprzowej 150-200 g świeżego lub mrożonego brokuła 1 cebula 1 mała kajzerka 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki(...)Dodać również natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz. Wyrobić na gładką masę. Na zwilżone wodą dłonie nabierać porcje mięsa i wkładać do środka różyczki brokuła, dokładnie zakleić, uformować kotleciki. Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, oleju. Podawać gorące. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Bitki schabowe w sosie chrzanowym 136

pomysł na przyrządzenie schabu na co dzień, jak i od święta. Danie nie jest problematyczne, ani czasochłonne. Serdecznie polecam szczególnie z surówką z pomidorów, kiszonego ogórka i cebulki. 4 kotlety ze schabu (po150 g każdy) 3 łyżki chrzanu ze słoiczka (można dać więcej) 1 litr bulionu (u mnie drobiowo-warzywny) 200 g śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki mąki pszennej sól i pieprz  Każdy z kotletów pokroić na na pół, aby wyszło nam osiem kawałków. Następnie posypać mięso solą i pieprzem i dokładnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtaczać w mące i obsmażać na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso umieścić w większym garnku i zalać bulionem, dusić, aż mięso

Krylowa Kuchnia
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z SOSEM PIECZARKOWYM 143

Wspaniałe ♥️  wg receptury Magdy Gessler  kotlety ziemniaczane  pt. " góralskie pożądanie". Książkę dostałam od brata pod choinkę, który nota bene jest jednym z ważniejszych kucharzy jak nie najważniejszym w jednej z restauracji pani Magdy w Bukowinie Tatrzańskiej  " Schronisko Smaków". Jak będziecie mieć przyjemność gościć w tamtejszym miejscu i zamówicie sobie np. kwaśnice, to wiadomo będzie, że przygotował(...)solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, do 10 min. Pieczarki i marchewnie muszą być mocno ugotowane, lepiej spakują jak jest, co pogryźć :-) Dodać sos sojowy, śmietanę i musztardę.   Kotlety podać podawać z sosem, ozdobić pietruszką i ćwiartkami cytryny

pieprzny smaczek
Kebabowe sznycle drobiowe 115

ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka godzin lub nawet cała noc) *** *** Na 20 minut przed smażeniem kotlety wyjmujemy z lodówki. Następnie mięso panierujemy w mące z dwóch stron *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni kotleciki układamy na ręczniczku papierowym

Blog z Apetytem
Mini burgery drobiowe 214

domowe bułeczki do takich hamburgerów (tu skorzystałam w gotowych). A jeśli szukacie innych przepisów/pomysłów na przekąski i dania na przyjęcie, to zajrzyjcie tutaj ( klik ). Składniki: Na kotlety: podwójna pierś z kurczaka (około 450 g) 1 mniejsza cebula 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki (można pominąć) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka(...)musztardy Panierka do kotletów: około 0,5 szklanki mąki pszennej TOTA 1 szklanka płatków kukurydzianych 0,5 szklanki bułki tartej 2 jajka pieprz i sól do smaku Pozostałe składniki: olej do smażenia ulubione bułki – u mnie dziś gotowe mini bułeczki kilka plasterków pomidora (u mnie dziś wersja bez, ale dodałam rzodkiewkę dla ciekawego smaku) 1 większy kiszony ogórek plasterki

Słodkie okruszki
Fasolowy burger w chałce 108

Pierwszego burgera w chałce jadłam w małym lokalu Kafebe w Gdańsku. Bardzo lubię wytrawne kanapki na chałce. Nic dziwnego więc, że fasolowego kotleta schowałam w grillowanej chałce. No petarda! Palce lizać! Wykorzystałam wiórki pozostałe po robieniu soku z buraka. Możecie do tego wykorzystać gotowanego buraka startego na tarce o małych oczkach lub nawet inne warzywo, np. cukinię lub marchewkę, również(...)kroimy na grube kromki. Grillujemy lub prażymy na suchej patelni. Gdy delikatnie zbrązowieją, są gotowe. Awokado doprawiamy do smaku solą, ugniatamy widelcem. Wykładamy na ciepłą jeszcze kromkę chałki, wykładamy kotlet. Dodajemy sos i mozzarellę. Przykrywamy drugą kromką

Kucharzyca
Wegetariańskie kotlety z boczniaków 124

ugotować wg wskazówek na opakowaniu Po przestudzeniu zmiksować grzyby i ugotowany osączony granulat, dodać roztrzepane jajko, przyprawy, wymieszać i ewentualnie dodać tyle bułki tartej by uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Z tej ilości składników uzyskałam 11 małych kotletów

Proste Potrawy
ROLADKI ZE SCHABU W SOSIE SEROWYM 154

Roladki schabowe w sosie serowym są idealne na szybki i smaczny obiad. Można je przygotować wcześniej a przed podaniem zapiec. SKŁADNIKI :  8 kotletów ze schabu 200 g żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do mięsa do smaku 100 g szynki parmeńskiej mąka do obtoczenia(...)PRZYGOTOWANIE : Schab należy dobrze rozbić i przyprawić. Następnie na każdy plaster schabu nakładamy po plasterku szynki parmeńskiej oraz kawałku sera. Kotleta zwijamy jak na roladę.  Roladki obtaczamy w mące i smażymy na złoto z obu stron i odkładamy do naczynia żaroodpornego.  Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz oraz mąkę, dokładnie mieszamy i zagotowujemy sos, ciągle mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z kaszy gryczanej z boczkiem 160

sobie wymyśliłam te kotlety i to był super pomysł. Smakują wyśmienicie na obiad czy kolację czy na śniadanie, do Was należy wybór. Warto zrobić do nich jakąś prostą surówkę czy sałatkę, podać z sosem czosnkowym czy paprykowym, będzie idealnie. Kotlety z kaszy z boczkiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety schabowe jak u mamy. Klasyczny przepis zawsze najlepszy. WIDEO 176

Chrupiący schabowy prosto z patelni… Czy może być coś lepszego? Tu nie ma miejsca na kombinacje. Klasyczne schabowe są zdecydowanie najlepsze. My robimy je właśnie tak: Artykuł Kotlety schabowe jak u mamy. Klasyczny przepis zawsze najlepszy. WIDEO pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK 584

usmażone na gorącym oleju. Do masła dodałam natkę pietruszki i czosnek. Smakują na ciepło i zimno, są świetne na obiad jak i na przyjęcie.  SKŁADNIKI :  1 kg kotletów ze schabu  300 g żółtego sera  100 g masła  1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku  przyprawy - sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek granulowany(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso należy dobrze rozbić i przyprawić.  Masło mieszamy z natką Pietruszki, czosnkiem i solą.  Na cześć kotletów nakładamy kawałki sera i zwijamy. Na drugą nakładamy po porcji masła i zwijamy.  Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem, następnie w mące i bułce tartej.  Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Filet z kurczaka w klasycznej panierce 211

Jajka rozbełtać w misce, przygotować dwa talerze jeden na bułkę tartą, drugi na mąkę, Każdy kawałek kurczaka obtoczyć w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej, Kotlety smażyć na złoto, z obu stron, Polecam smażyć na maśle klarowanym lub maśle z dodatkiem oleju. (Kotlety smakują dużo lepiej) Podawać z ziemniaczkami i buraczkami. Artykuł Filet z kurczaka

tyfranbox