kotlety - 13055 przepisów (strona:148/871)

Kotlety drobiowe z bobem 143

Kotlety drobiowe z bobem Delikatne kotlety z kurczaka nadziewane bobem oraz mozzarellą. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Jajko ·        Sól ·        Papryka ostra ·        Bułka tarta do panierki + 2 łyżki(...)solą oraz papryką i dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy. 2.    Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy. 3.    Robimy z mięsa okrągłe kotlety w środek wkładamy po kawałku sera oraz trochę bobu. 4.    Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5.    Kotlety gotowe

Kulinarna Chwila
Kasza gryczana biała z dodatkami 91

XIII-IV wieku jej uprawa rozpowszechniła się na zachód Europy. Warto ją włączyć do diety. U mnie dziś na obiad kasza gryczana biała ugotowana lekko na puree oraz kotlety jagnięce z wkomponowaną kaszą co by oszukać tych, którzy twierdzą ,że jej nie ruszą nawet palcem. Ruszyli. Nawet nie wiedzieli co jedli. Składniki - kasza gryczana biała  KUPIEC - 500 g mięsa(...)mielonego jagnięcego + jajo+ pół szklanki tartego parmezanu+ garść siekanej natki pietruszki+ sól i pieprz do smaku- uformuj kotlety , usmaż - pomidory, ogórki - różyczki brokułu gotowane na parze - tarty parmezan ( Parmezan jest źródłem białka (ok.40 gr na 100 gr) tłuszczu (30gr na 100 gr), a także minerałów takich jak sód, fosfor, potas i magnez oraz pewnych ilości witaminy

Z Kuchni Do Kuchni
Burger z rukolą i zdrowe frytki 115

Burger z rukolą i zdrowe frytki to moja propozycja na obiad, jednak jeśli macie ochotę możecie wykorzystać inne składniki do jego przygotowania. Kluczem w przygotowaniu burgera jest przygotowanie „kotleta” oraz jego odpowiednie wysmażenie. Przygotowanie kotleta to, żadna filozofia im mniej składników tym będzie smaczniejszy. Nie dodajemy ŻADNEJ bułki ani jajek! Oczywiście, musimy do jego przygotowania mieć mięso wołowe(...)gotować jajka Przepis na burgera z rukolą Mięso wkładamy do miski, dodajemy odrobinę wody, sól, pieprz i odrobinę musztardy dla podbicia smaku. Mięso dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety. Powinny mieć po ok. 125g. Odstawiamy na kilka minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube frytki. Wkładamy do miski, dodajemy oliwę, przyprawy i mieszamy. Pieczemy je w temperaturze 200st. C przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlet z indyka w panierce curry 110

Dzień dobry :-) Po raz kolejny przepis na kotleta, tym razem w panierce curry. Powiem Wam, że smakuje fajnie, zawsze to odskocznia od tradycyjnych, coś innego. U nas z młodymi ziemniaczkami i botwinką. Miłego poniedziałku :-) Składniki na 4 porcje: 4 kotlety z indyka 3/4 szklanka bułki tartej 2 łyżeczki przyprawy curry 1 jajko sól pieprz 1. Kotlety rozbijamy dość cienko. Oprószamy(...)stron solą i pieprzem, ale nie za dużo. Jajko wbijamy na talerzyk, roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerzy dajemy bułkę tartą i dodajemy przyprawę curry. Mieszamy. 2. Każdego kotleta najpierw moczymy z obu stron w jajku, następnie w bułce z curry. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Powinny ładnie się zarumienić. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

kruche babeczki
Kotlety z indyka w panierce z płatków kukurydzianych 140

Dzień dobry :-) Kotlety chyba większość lubi. My robimy dość rzadko, a jak już robimy to staram się robić je inaczej niż tradycyjnie. Tym razem zrobiłam w panierce z płatków kukurydzianych. Wyszły bardzo smaczne, syn woła, że chce takie co tydzień ;-) Zamiast mięsa z indyka możecie oczywiście użyć innego. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 4 kotlety(...)indyka (u mnie takie 2 cm) pokruszone płatku kukurydziane  1 jajko 3/4 szklanki mleka mąką 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz olej rzepakowy 1. Kotlety rozbijamy na dość cienkie. Do miseczki dajemy jajko, mleko i mieszamy. Następnie dodajemy obie papryki, sól, pieprz i mąkę. Mąki dodajemy tyle, żeby ciasto które robimy było o konsystencji takiej

kruche babeczki
Placki z kaszy jęczmiennej z sosem grzybowym 81

Czas czytania: < 1 min Placki z kaszy jęczmiennej z sosem grzybowym. Bardzo dobry, pożywny, zdrowy i szybki obiad. Kotlety z kaszy jęczmiennej są alternatywą dla klasycznie podawanej kaszy na „sypko”. Kotlety przygotowane z dodatkiem ziół i sera są aromatyczne, chrupiące, a jednocześnie delikatne i miękkie w środku. Sos przygotowałam z prawdziwków, które jak dla mnie są jednymi(...)najlepszych i najbardziej aromatycznych grzybów. Uwielbiam ich zapach i smak, są wyjątkowe, ale jeśli nie macie grzybów leśnych przygotujcie sos z pieczarek będzie również bardzo dobry. Kotlety smakują bardzo dobrze nie tylko z sosem grzybowym, można podać do nich na przykład, ketchup lub sos tatarski. Polecam! Print Placki z kaszy jęczmiennej .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Schab po cygańsku 134

Kiedy znudzą już się panierowane kotlety, zrazy, czy schab w sosie - warto dla odmiany wypróbować schabu po cygańsku. Choć przez dodatek dużej ilości sera i majonezu nie należy może do najlżejszych potraw - tak zapiekana wieprzowina z cebulą i marchewką pod taką kremową pierzynką, to bardzo miła odmiana.  Składniki (4 porcje) -4 kotlety schabowe -5 marchewek -3 cebule(...)sera żółtego -4 łyżki majonezu -słodka papryka -sól, pieprz Przygotowanie Kotlety oczyścić, delikatnie rozbić. Oprószyć papryką, solą i pieprzem Marchew i cebulę obrać i pokroić w plasterki i półplasterki. W naczyniu żaroodpornym poukładac marchew tak by przykryła całe dno. Na marchwi ułożyć półplasterki cebuli. Następną warstwę stanowi mięso. Na kotletach umieścić resztę marchwi i cebuli. Całość posypać obficie zółtym serem

Zielona Kuchnia
Roladki wołowe w sosie chrzanowo-śmietanowym z przepisu taty 118

świetna propozycja na pyszny mięsny obiad. To danie dla prawdziwych smakoszy :). Roladki wyśmienicie smakują z ugotowanymi ziemniakami lub ulubioną kaszą, podane z domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kotlety wołowe ( ok 1 kg. udziec wołowy, ligawa) 4 łyżeczki musztardy sarebskiej 1,5-2 łyżki chrzanu w zależności od smaku 100 ml białego wytrawnego wina 3 średnie cebule 1/3 kostki(...)ogórki kiszone obieramy i kroimy w słupki, paprykę konserwową oraz ser kroimy w paski o szerokości ok 1 cm, masło kroimy w paski o szerokości ok 0,5 cm, kotlety wołowe rozbijamy tłuczkiem do mięsa aż będą cienkie. Każdy kotlet posypujemy solą i pieprzem , kładziemy po łyżeczce musztardy i rozsmarowujemy. Na środku układamy pokrojone w słupki ogórki, paprykę, ser, masło

Blog kulinarny S9.PL
Rybne burgery z ciecierzycą / Fish and chickpeas burgers 64

mini version – perfect snack. This time normal sized version with graham buns, fresh veggies, homemade sauces – only health and tastes best… Have fun cooking! SKŁADNIKI: Kotlety: 1 szklanka ciecierzycy 300 g łososia 1 mała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney(...)patelni z odrobiną tłuszczu i odstawić do przestudzenia. W sporej misce mieszamy wszystkie składniki dodając jajko, bułkę tartą i pietruszkę, tak, aby powstała jednolita masa, z której będziemy lepić kotlety. Przed rozpoczęciem formowania burgerów rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu, kotlety trzeba smażyć na bieżąco. Przed formowaniem kotletów warto zwilżyć ręce, wtedy masa nie będzie się nam kleiła do dłoni. Burgery

Martyna Cooks
Podwójny kotlet 115

Chciałabym się dziś z Wami podzielic przepisem na podwójny schabowy Magdy Gessler. Tajemnica dobrego kotleta tkwi między innymi w tym na czym jest smażony- według P. Magdy(też tak uważam) ,to musi być na smalcu. Uwierzcie smak takiego schabowego jest znacznie lepszy niż pieczonego na oleju. Zróbcie ze mną podwójny kotlet wg. Magdy Gessler ze zasmażanymi ziemniaczkami i colesławem. SKŁADNIKI(...)warstwę startej cebuli,przykryć plastrem schabu i przycisnąć mocno do siebie, na jeden duży talerz wysypać mąkę, na drugi bułkę tartą, w miseczce roztrzepać jajka, złączone ze sobą kotlety obtoczyć w mące,następnie zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej, na patelni rozgrzać smalec,kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor

Kuchnia Beaty
Burger z czerwonej soczewicy 85

Coraz rzadziej sięgam po mięso a coraz częściej wymyślam nowe formy klasycznych mięsnych dań, tak jak w tym przypadku. Ten kotlet z soczewicy jest genialny w smaku, lekko słodki, bardzo delikatny w środku (dlatego polecam Wam do burgera raczej miękkie dodatki aby nie zepsuć tego efektu), z wyraźną nutą karmelizowanej cebuli. Ta karmelizowana cebula to był strzał w dziesiątkę(...)hamburgerów . Są maślane i pyszne. Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CZERWONEJ SOCZEWICY Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Wegeburgery z kaszą jaglaną 116

mojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis na wegetariańskie kotlety wzięty jest z blogu Jodłonomia , bułeczkę możecie zrobić sobie z przepisu na Orkiszowe obwarzanki , natomiast dodatki warzywne mogą być dowolne, w zależności od tego, co macie aktualnie w lodówce, u mnie(...)zioła. Wszystko wymieszać dokładnie dłońmi, lekko ściskając. Piekarnik nagrzać do 200 st. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 12 części, z każdej części formować okrągły kotlet o grubości około 1,5 cm i średnicy około 7 cm. Piec przez 30 min, po 15 minutach przewrócić na drugą stronę, tak aby kotlety podpiekły się z dwóch stron

moj przepis na
Pierś z kurczaka w zalewie smażona 673

Pierś z kurczaka z zalewy po usmażeniu jest mięciutka i aromatyczna. Pyszna odmiana od tradycyjnego kotleta. Mojej rodzinie najlepiej smakuje podana z ugotowanymi ziemniakami i surówką :). Pierś z kurczaka możemy zamienić na schab i zamiast ziół do drobiu dodać majeranek. Proporcje zalewy również możemy sobie zwiększyć w zależności od ilości mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża podwójna pierś(...)drobiu 1 czubata łyżeczka musztardy 3 łyżeczki ketchupu 3 łyżki oleju/oliwy sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), kotlety oprószamy z obu stron solą i pieprzem, następnie przekładamy do szerszego garnka, do rondelka przekładamy

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety sojowe bezglutenowe FIT 77

Przyznam szczerze, że przygotowując je po raz pierwszy, byłam do nich sceptycznie nastawiona. Natomiast po ich spróbowaniu uważam, ze to jedne z lepszych kotletów nie-mięsnych jakie jadłam w życiu! Bardzo proste w przygotowaniu, lekko słodkie i idealne do burgerów. W dodatku bez glutenu i bez laktozy, mniam! Spróbujcie Składniki na 12 kotletów: – 190-200g suchej(...)podsmażamy na oliwie. Następnie dodajemy do niej startą marchew i smażymy, aż będzie miękka (ok. 10 min). Soję mielimy w misie blendera i łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety i smażymy. Podajemy ze skyrem i szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Kotlety sojowe bezglutenowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Schab w sosie z fasolką szparagową i marchewką 87

Ciągle szukam nowych pomysłów na codzienny łatwy, ale nie nudny obiad. Tym razem padło na schab. Wyciągnęłam kotlety z zamrażarki, ale nie za bardzo miałam ochotę na oklepane schaboszczaki. Zrobiłam schab w sosie z warzywami. Mięso wyszło mięciutkie, a marchewka i fasolka szparagowa dodały słodyczy potrawie. Mięsko jest w pysznym sosie, więc można je podać z ziemniakami lub kaszą(...)kaszą pęczak. 500/600 g schabu bez kosci 1 garść zielonej fasolki szparagowej 1 duża marchewka 1 łyżeczka mąki 1 łyżka smalcu Sól Pieprz Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Każdy kotlet posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec. Kotlety obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na złoto. Mięso zalać na patelni ok. 0.7 l wrzątku

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania