kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:28/177)

Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką 240

pieczarek oliwa z oliwek 250 ml mleka 20 g mąki pszennej 20 g masła 80 g tartego sera np. Emmentalera lub Raddamera 1 żółtko 2 łyżki sera Grana Padano Przygotowanie: kotlety myjemy, suszymy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos beszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając dolewamy mleko. Gotujemy do momentu zgęstnienia, nie zapominając o mieszaniu(...)dosypujemy starty na drobnych oczkach ser, wbijamy żółtko. Solimy. mięso oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i równomiernie z obu stron podsmażamy schab. Zdejmujemy kotlety. Następnie na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z odrobiną soli Tak przygotowane składniki przekładamy do żaroodpornej formy- schab, na niego pieczarki i zalewamy beszamelem. Posypujemy Gran Padano wstawiamy do piekarnika

Luźna Kuchnia
Kotleciki a’la pizza 299

Kotleciki a’la pizza Lekko pikantne, kruche, delikatne i wspaniale rumiane kotlety drobiowe z serem i pieczarkami. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 10dkg startego żółtego sera (użyłam gouda) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 10dkg pieczarek pół cebuli 1 papryczka chilli (można pominąć

Blog z Apetytem
Przepis na domowe hamburgery 157

mnóstwo warzyw. W naszym przypadku były to: pomidory czerwona papryka ogórki ogórki konserwowe sałata (najlepiej karbowana) lub kapusta pekińska szczypiorek Dodatkowo przydadzą się także prażona cebulka oraz topiony ser w plasterkach Kotlety do burgerów robię podobnie jak kotlety mielone z tą różnicą że na kg mięsa dodaję 3 duże łyżki musztardy. Tak więc mieszam ze sobą dokładnie: mięso, podsmażoną lekko

Arbuziaki
Domowy Burger! 146

łopatki wołowej sól pieprz cebula paczka sałat (rukola, sałata itd). pomidor ser żółty 2 lub 4 bułki (w zależności od wielkości) olej keczup Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Włączamy piekarnik aby się nagrzewał. Mięso mielone doprawiamy pieprzem i ew dodatkowo przyprawami, które lubimy po czym ugniatamy tak jak na kotlety mielone. Ważne nie wolno solić mięsa przed smażeniem. Formujemy z uzyskanej masy(...)grillowej lub grilla elektrycznego. Usmażone kotlety solimy. Wyciągamy gorące bułki i już wedle uznania składamy burgera w jedną całość. Ja zwykle na spód daję sałatę lub rukolę, później kotlet, plaster żółtego sera oraz na wierzch pomidor i cebulka. Całość polewam keczupem lub sosem do burgerów (dostępne np w biedronce). Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 15 min Łącznie

Blog kulinarny S9.PL
Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 175

ulubionych dań mojej mamy. Dumna byłam, że wpisała się ona na stałe w jej menu na wszelkie imprezy. Zapraszam... Stopień trudności 7/10 - ja robie roladki małe z połowy wyciętego kotleta z piersi, są wtedy zgrabne i doskonale czuć farsz,dlatego trzeba je dość ciasno rolować i doszczelniać mąką. Można sobie pomóc wykałaczką i spiąć roladkę choć ja jej nigdy(...)kawałki ale takie mają być.  Jedną stronę kotlecików opruszamy odrobiną soli i pieprzu drugą natomiast smarujemy marynatą - dość grubo. Każdy kotlet kładziemy na plaster szynki parmeńskiej na kotlet pasek zóltego sera, 0,5cm-1cm. serka topionego i kawałek czerwonej cebuli, zwijamy całość w zgrabną roladkę. Roladki panierujemy najpierw w mące co pozwoli na uszczelnienie środka( mocno ściskamy i lepimy

Kubki smaku
Psu się przyśnił schab... 200

nakarmić) sól i pieprz ok 6 plasterków szynki parmeńskiej (albo podobnej, cienko krojonej; co najmniej po 3 na schab) pół pigwy (nasza!) po 1 łyżeczce lejącego miodu na kotlet niewielki kawałek sera roquefort 2 gałązki świeżego rozmarynu Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Pigwę dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na bardzo cieniutkie plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy

les mirabelles
(Nie) codzienne mielone (pieczone kotlety wołowo-wieprzowe z boczkiem i serkiem) 250

namoczoną w mleku, i odciśniętą... W wersji wołowo-wieprzowej bułki nie trzeba dodawać. Serek kroimy w paski grubości ok. 1 cm. Porcję mięsa rozpłaszczamy, kładziemy na nim kawałek sera, następnie lepimy kotlety. Każdy kotlet zawijamy w plasterek boczku. Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 200 C ok. 20-30 min.  Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Burger z kalafiora 90

burgerach zastępuje roślinnymi wersjami kotletów. Są równie pyszne, sycące a potrafią zaskoczyć smakiem nawet zagorzałych mięsożerców. Pokazywałam Wam już kotleciki z buraka, z czerwonej soczewicy czy inną wersję burgera z kalafiora. Dziś wracam do kalafiorowych kotletów, w nieco innej wersji. Zrobię je w piekarniku a do mojego burgera oprócz kotleta dodam grillowany ser halloumi. Tego burgera możecie zrobić oczywiście(...)łyżki oliwy z oliwek Dodatki do burgerów: –  bułki do burgerów  – zachęcam do skorzystania z mojego mega przepisu – grillowane plastry sera halloumi – możesz grillować na patelni lub grillu, 2 minuty z każdej stroni aż ser się podgrzeje i zrobią się na nim ciemniejsze paseczki od grillowania – liście szpinaku lub sałaty – inne dodatki: np sałatka z czerwonej

nietylkopasta.pl
Piersi z kurczaka z serem camembert i żurawiną 209

Przepis znalazłam u Magdy. To świetna alternatywa dla zwykłego kotleta drobiowego. Mięsko w tej wersji bardzo nam posmakowało. Do tego polecam sałatę z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym.Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka1 ser(...)camembertsuszona żurawinasól, pieprzSposób przygotowania:1. Pierś z kurczaka myjemy, porcjujemy, rozbijamy na kotlety. Posypujemy z obu stron solą i i pieprzem.2. Camembert kroimy na plasterki.3. Na każdym kotlecie kładziemy 2-3 plasterki sera, posypujemy żurawiną i całość zwijamy na roladki.4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy roladki złączeniem mięsa do dołu, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami 251

Pyszne roladki ze schabu, podsmażone na oliwie i zapieczone z żółtym serem. Kryją w sobie niespodziankę pod postacią suszonych pomidorów. Składniki: 4 kotlety schabowe 8 pomidorów suszonych ze słoika 100g żółtego sera 50ml wody sól, pieprz, słodka papryka 3 łyżki oliwy z oliwek Kotlety schabowe rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na środku mięsa układamy dwa odsączone pomidory suszone(...)zwijamy schab w rulon – pamiętając o schowaniu końców kotleta do środka. Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy roladki na złoto z obu stron – lekko dociskając szpatułką, by mięso się nie otworzyło. Podsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy 50ml wody i całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy przez 30 minut

Gotowanie i blogowanie
Kotlety sojowe w cieście serowym z curry 142

ziela angielskiego 2 ząbki czosnku sos sojowy (wg smaku) pieprz Ciasto: 1 szklanka mleka 1 jajko 100g maki pszennej 100g żółtego sera 1 łyżeczka curry (lub wg gustu) sól Ponadto: mąka pszenna do oprószenia olej do smażenia Kotlety sojowe zalać gorącym wywarem i gotować(...)moczyć przez około 15-20 minut. W międzyczasie przygotować ciasto. Mleko, jajko oraz mąkę pszenną z curry należy dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z tartym serem. Całość doprawić do smaku. Napęczniałe kotlety odcedzić, częściowo odcisnąć i delikatnie oprószyć mąką. Każdego kotleta dokładnie obtoczyć w cieście i przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.  Smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia

Di gotuje
SCHABOWE ZAPIEKANE Z SEREM I POMIDORAMI 184

Schab pokrój na plastry,delikatnie rozbij tłuczkiem.Posyp solą,pieprzem,ziołami,upanieruj w mące.Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.Następnie kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego,każdy kotlet przykrywamy plastrem żółtego sera,na każdy kładziemy plaster lub pół pomidora(w zależności od wielkości kotleta).Kotlety zalewamy sokiem jabłkowym i zapiekamy 15 minut w 170 st.Po tym czasie odkrywamy naczynie żaroodporne

Z Majeczką w kuchni
Roladki drobiowe ze szparagami 210

Wykałaczki Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką. Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy

Bajeczna Kuchnia
Kotlety siekane. 99

znudziły Wam się tradycyjne panierowane kotlety to ta wersja powinna Wam się spodobać. Ich przygotowanie zajmie Wam tylko chwilę, a do tego całość możecie przygotować 2-3 godziny przed smażeniem lub pieczeniem. W kotletach siekanych możecie przemycić mnóstwo składników. Ja swoje zrobiłam z dodatkiem cukinii i czerwonej papryki. Do kotletów siekanych możecie dodać ser żółty, pieczarki, kukurydzę, brokuły. Świetnie pasują

To co lubię - gotuję i polecam
Hamburger wołowy z dodatkiem mięsa z indyka 143

Wymieszaj dokładnie zawartość miski, aż otrzymasz jednolitą masę. Uformuj 4 kotlety. Połóż je na ciepłej patelni. Nie musisz dodawać żadnego tłuszczu do smażenia. Kiedy mięso lekko się przysmaży, natnij nożem powstałą skórkę. Powtórz ten zabieg z drugiej strony. Uwolni to soki, a mięso dobrze usmaży się w środku. Przewracaj kotlety co jakiś czas. Każdą z bułek przekrój na pół. Posmaruj(...)Dokładnie je umyj. Pokrój pomidora, ogórki i cebulę w plastry. Jeśli chcesz sama zrobić sos, zajmij się tym teraz. Usmażone hamburgery pozostaw jeszcze chwilę na patelni. Na każdym kotlecie połóż plaster sera i poczekaj, aż się rozpuści. Dolną część bułki posmaruj warstwą sosu. Ułóż na niej mięso z serem. Dodaj kolejne plasterki warzyw. Pomidor, ogórek, cebula. Przykryj całość liściem sałaty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!