kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:54/338)

Puszyste i lekkie kotleciki z tuńczyka i jajek 262

Do przygotowania tych kotlecików zainspirowałam się podczas warsztatów w Akademii Kulinarnej Whirlpool prowadzonych przez Marco Ghia . Wtedy to było coś troszkę innego: olive ascolane , czyli oliwki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schabowy drobiowy 184

Szybko i smacznie.  pierś z kurczaka  jajka majonez bułka tarta sól, pieprz zioła Małgorzaty Skworcu Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać

Moje domowe kucharzenie
Schabowy w cieście 177

Kolejna odsłona schabowego..tym razem w cieście. schab, polędwica 1 szkl.  mąki tortowej Młynomag 1/3 szkl.mleka 1/3 szkl.wody gazowanej 2 jajka sól, pieprz , majeranek Mięso

Moje domowe kucharzenie
Pork schnitzel breaded in buckwheat as guiltless pleasure 220

The Pole’s relationship with pork chops is like the American’s relationship with steak. Although I love steak, I also love pork. After

Food Polka
Wieprzowina w migdałach z jajkiem przepiórczym na sałatce z rukoli. 227

znajomego rzeźnika. W końcu mam chwilę czasu, by na spokojnie załatwić sprawy żywieniowe i zaczynam właśnie krótki, bo krótki, ale zawsze urlop świąteczny. Czego użyłem? -wieprzowina na kotlety schabowe -płatki migdałów -jajko -jajka przepiórcze -bułka tarta -sól, pieprz -rukola -winogrona -śliwka czerwona -oliwa -ocet balsamiczny -masło klarowane -migdały w moździerzu zgniecione -starty parmezan -mleko Wieprzowinę nacinamy, tłuczemy jak na schabowe

BaRepas
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 216

kolejne. Tym razem z indyka ale bez żadnych sztucznych kostek rosołowych. Cała tajemnica tkwi w ziołach i koperku. To one nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
POWRÓT DO SZKOŁY CZYLI KOTLECIKI Z JAJEK 149

obrać i zmielić wraz z wyciśniętą bułką. Równie dobrze można je po prostu podusić widelcem - będzie szybciej. Dodać posiekaną i podsmażoną cebulę,sól,pieprz,koperek,wbić surowe jajko i  wymieszać. Uformować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Fajnie smakują na ciepło jako danie obiadowe, z ziemniakami i sałatą

Walijskie Pichcenie
Kotlety z wołowiny z imbirem, oregano i mozzarellą 166

złSKŁADNIKI na kotlety:500 g mielonego mięsa wołowego1 kula mozzarelli2 cebule szalotki1 jajko2 łyżki bułki tartejświeże oreganoświeży imbirpieprz cayennnesólPRZYGOTOWANIE kotletów:Mielone mięso wołowe przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną szalotkę i posiekane oregano. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy startym imbirem, solą i pieprzem cayenne. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą.Formujemy kulki mięsne, które spłaszczamy

kulinarnyJa
Mięsiste kotlety z Selera 192

którzy w ten dzień nie jedzą mięsa. Są łatwe i szybkie, a do tego smakują bardzo dobrze, nawet osobom, które mówią, że obiad bezmięsny się nie liczy. U mnie kotlety z selera pierwsza robiła moja mama, potem zapomnieliśmy o nich na pewien czas, a parę lat temu sobie o nich przypomnieliśmy i tak to trwa do dziś :) Jeśli jeszcze nigdy(...)ciężko będzie zrobić z niego kotlety. Obgotowane selery wyciągamy z garnka i zostawiamy na chwile, aby przestygły. Następnie solimy i pieprzymy, po czym panierujemy w jajku i w bułce. Pieczemy jak kotlety na złoty kolor.  Smacznego :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google

Smakowy Raj
Kotlety mielone z serem 1367

sucha natka pietruszki3 ząbki czosnku oliwa do smażeniaWykonanie:Do mielonego dodajemy  posztkowaną cebulę, jajko i bułka tarta, doprawiamy przyprawami i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy do całkowitego połącznia składników. Na koniec dodajemy ser- mieszamy. Mięso dzielimy na 5-6 części i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rogrzany olej i smażymy z obu stron naśrednim gazie

Smaki Edyty
Kotlety mielone z ryżem i pieczarkami 173

Przepis na smaczne kotlety mielone nieco odmienne od tradycyjnych, gdyż z dodatkiem ryżu i pieczarek. Składniki (na ok 10 kotletów): 500 g mięsa mielonego 100 g ryżu 250 g pieczarek jajko papryka ostra, papryka wędzona, pieprz ziołowy, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni(...)Mięso mielone, ryż, pieczarki i jajko wkładamy do jednej miski, przyprawiamy i mieszamy dokładnie. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor

e-PrzepisyKulinarne
Roladki schabowe faszerowane 219

cebuli i pieczarek. Składniki na roladki: 2 kotlety schabowe wieprzowe ½ papryki czerwonej 10 dag pieczarek ½ białej cebuli 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku szczypiorek jajko bułka tarta do panierki Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle, następnie ostudzić i wymieszać(...)posiekanym szczypiorem. Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Roladki schabowe z ziołowym farszem 208

Przepis zaczerpnęłam z biedronkowej broszurki. Autorem dania jest Jakub Kuroń - polecam gorąco takie roladki na obiad - są pyszne!Składniki:600 g kotletów schabowych300 g sera żółtego1 łyżka posiekanej świeżej bazylii1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka posiekanego koperku1 małe jajko (w oryginale żółtko)2 łyżki bułki tartejsól, pieprzolej(...)smażeniamąka do obtoczenia Sposób przygotowania:1. Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy.2. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej.3. Ser, posiekane zioła, bułkę tartą, jajko, pieprz i sól mieszamy na jednolitą masę.4. Na kotlety nakładamy porcje farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką.5. Każdy kotlet obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone z pieczarkami,lubczykiem i pieprzem cytrynowym 187

ulubione kotlety mielone. Tym razem dodałam przyprawy firmy Prymat : pieprz cytrynowy, trochę przyprawy do mięsa mielonego oraz lubczyk. Kotlety były bardzo smaczne! Składniki :* 0,5 kg mięsa mielonego z karkówki* cebula* 20 dag pieczarek* 2 łyżki oliwy z oliwek* jajko* kajzerka namoczona w mleku* łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego Prymat* łyżeczka pieprzu cytrynowego Prymat* szczypta lubczyku Prymat* sól(...)smaku* bułka tarta * olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie :Cebulę i pieczarki posiekać w drobna kostkę. Przesmażyć na oliwie, dodać do mięsa. Całość wymieszać z jajkiem, bułką oraz przyprawami. Można kotlety obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na złoty kolor. U mnie podawane były z ziemniakami i mizerią

Magiczne Życie Marty
Czwartek: Loco moco, czyli burgery z jajkiem sadzonym 100

się sami. Podobno danie jest też dobre na kaca – nie sprawdzaliśmy, ale być może coś jest na rzeczy. Przepis pochodzi z bloga Girlscangrill.com. Składniki: 250 g wołowiny 2 duże jajka ½ szklanki białego ryżu 1 szklanka bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju 1 łyżka masła ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciepłej wody Kilka łyżek siekanego szczypiorku Sól i pieprz(...)ryż, później burgera, a na wierzch sadzone jajko. Posyp całość zieleniną. Smacznego! Danie można mrozić celem zjedzenia w późniejszym terminie. Osobno zapakuj ryż i kotlet, a osobno sos. Nie zamrażaj jajka – najlepiej usmaż je przed podaniem. Artykuł Czwartek: Loco moco, czyli burgery z jajkiem sadzonym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz