kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:49/406)

Schab w paście serowej 127

obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule 1 jajko 200 g żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia sól pieprz Kotlety rozbić tłuczkiem bardzo delikatnie i każdy kotlet oprószyć z dwóch stron solą(...)łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Zestawić patelnię z palnika i włożyć starty na grubej tarce ser oraz wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. Nakładać porcje pasty serowej na kotlety i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Podawać gorące posypane natką pietruszki. schab w paście serowej

O kuchni z uczuciem
Tradycyjne kotlety mielone 93

ziemniakami i surówką. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki lub łopatki 1 cebula 1 kajzerka  1 łyżeczka musztardy mleko  sól,pieprz 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko

Bajeczna Kuchnia
Kotlety w cieście. Super prosty pomysł na obiad, który zawsze się sprawdza. PRZEPIS 164

piersi z kurczaka lub indyka, a także schab. Gdy nie masz pomysłu na obiad, zrób kotlety w cieście. Jesteśmy pewni, że wszystkim będą smakować. Przepis na kotlety w cieście Składniki: na ciasto 1 jajko, 3/4 szklanki mleka, mąka pszenna, sól. Do marynaty na około 5 kotletów – 4 łyżki mleka, czosnek granulowany, sól, pieprz. Zrób tak: mięso rozbite tłuczkiem(...)talerz, oprósz z obu stron czosnkiem, solą i pieprzem, następnie dodaj mleko i delikatnie przemieszaj. Odstaw na minimum pół godziny – dzięki marynacie kotlety będą miękkie i soczyste. W międzyczasie przygotuj ciasto. Do miski wbij jajko i dodaj mleko, następnie powoli wsypuj mąkę cały czas mieszając (najłatwiej użyć miksera) aż ciasto zrobi się jednolite i bardzo gęste. Każdy kawałek mięsa

Kulinarna Polska
Kotlety w paprykowej panierce po władysławowsku 174

nazwałam, bo jadłam je we Władysławowie). Udało mi się w domu odtworzyć panierkę do mięsa. Taka panierka smakuje też z mięsem drobiowym! Składniki: 4 kotlety schabowe lub z piersi kurczaka/indyka sól, pieprz olej do smażenia jajko + mleko mąka Panierka (modyfikujemy wedle smaku): 4-5 łyżek bułki tartej 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 płaska(...)łyżeczka mielonej ostrej papryki szczypta chilli Sposób przygotowania: 1. Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie na kotlety. 2. Mięso pieprzymy i solimy. 3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką

Kuchnia domowa Ani
Filet z kurczaka faszerowany camembertem i borówką 108

składników daje rewelacyjny smak. Gorąco polecam. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka Ser camembert Borówka ( ze słoika ) Sól Pieprz Jajko Mąka Bułka tarta Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka układamy równo na desce i kroimy na dwa cienkie kotlety ( poziomo ). Każdego kotlety rozbijamy delikatnie przez folię(...)uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z łyżeczką borówek. Składamy. Uformowanego kotleta obtaczamy dokładnie w mące w jajku i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowanego kotleta smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 148

Składniki: Pierś z kurczaka łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i wklepać(...)mięso, następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki. Jajko rozmącić z mlekiem, w tym roztworze moczyć kotlety a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Pychotkaaa
Kotlety w sosie 156

Smażone kotlety mielone, w smacznym  sosie pomidorowym, dobre na obiad i do kolacji. Skład: 1 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 1 czubata łyżka przyprawy  do mięsa lub  szczypta soli-  pół płaskiej łyżeczki pieprzu-łyżka papryki, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 2 przeciery 200 g,  śmietana 18 % , tarta bułka lub suche pieczywo do utarcia, coś zielonego(...)całość na patelnię żeby przesmażyć razem z kotletami około 3 min. aż ugotuje się  mąka, wówczas sos zgęstnieje,  nabierze odpowiedniego koloru i bardzo dobrego smaku. Kotlety: do mięsa dodajemy przyprawy, jajka, czosnek, cebulę, bułkę tartą, wyrabiamy dokładnie  i chowamy do lodówki.Po godzinie wyjmujemy schłodzone i lepimy kotlety. Na mocno rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy mięso

chleba naszego
Kotlety mielone z porem 1809

tradycyjnej, to koniecznie wypróbujcie ten przepis poniżej, a nie pożałujecie :) Z podanych składników wychodzi 8 średniej wielkości kotletów mielonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone z porem – Składniki: 400 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowego) 1 jajko (klasa M) 1 duży kawałek pora (biała i jasnozielona część) – ok. 180 g pół pęczka świeżego koperku sól i pieprz do smaku(...)zmięknie. Ostudzić. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Do miski wrzucić mięso mielone, dodać jajko, podsmażonego pora, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Przez parę minut wyrabiać masę z mięsa mielonego. Następnie podzielić na 8 części i uformować średniej wielkości klopsy, lekko je spłaszczając. Każdy kotlet mielony otoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety (na średnim

Kulinarne Przeboje
Sznycle z indyka w chrupiącej panierce. 318

Polecam pyszne kotlety na szybki obiad wg prostego domowego przepisu. Potrzebujemy tylko mięso, sól, pieprz, jajka, bułkę tartą, mąkę i tłuszcz do smażenia. Kotlety przyprawiamy dobrze solą i pieprzem. Otaczamy bułką, jajkiem, bułką i dopiero mąką wówczas się nie przypalają. Smażymy na złoto brązowo z dwóch stron i już. Serwujemy gorące sznycle z indyka w grubej chrupiącej panierce. Smacznego

chleba naszego
Kotlety ziemniaczane z cukinią 121

Pyszne, puszyste kotleciki z cukinią.  Niebo w gębie :) z czystym sumieniem polecam :) Składniki : 5 dużych ziemniaków 1 duża cukinia lub dwie małe Pęczek koperku 1 jajko Sól, pieprz Mąka do obtaczania kotletów Olej Przygotowanie : Ziemniaki obieram, płuczę i gotuje w osolonej wodzie do miękkości . Gdy ziemniaki będą już miękkie, odcedzam z wody, gniotę i przekładam do miski . Odstawiam(...)końcówki i trę na tarce o dużych oczkach . Odcedzam z nadmiaru wody . Koperek płuczę i siekam . Do  już ostygniętych ziemniaków dodaję, startą cukinię , koperek, jedno jajko, sól , pieprz i dokładnie mieszam . Formuję kotlety, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju do złocistego koloru :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety ziemniaczane z brokułami 326

przepis na czyszczenie lodówki) 25 dag ugotowanego brokuła (też orientacyjna porcja – ja dałam cały niewielki) jajko 1/3 kostki sera feta (nie jest koniczna ale dodaje smaku) garść bułki tartej lub otrębów – do uzyskania konsystencji podobnej do kotletów mielonych ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Ugotowane ziemniaki i brokuł oraz(...)feta ugniatamy jak puree. Wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą lub otręby Wciskamy czosnek i doprawiamy do smaku. Wszystko dobrze wygniatamy na gładką masę. Formujemy kotlety i… w wersji wypasionej obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 5-7 min. z każdej strony. w wersji mniej kalorycznej smażymy bez panierki a wersji całkowicie

Mama z miasta
Schabowe zapiekane ze szpinakiem 119

przykryciem ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, szpinak mieszamy z serkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na smalcu, z obu stron na rumiano. Na każdego kotleta układamy szpinak i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone rybne 94

lunch do pracy. Kotlety te można przygotować z ulubionych ryb słodkowodnych lub morskich, trzeba tylko dokładnie oddzielić mięso od ości. PRZEPIS KOTLETY MIELONE RYBNE Składniki kotlety mielone rybne: 500g filetów rybnych 1 cebula 2 jajka 1 czerstwa bułka kajzerka 0,5 szkl mleka olej sól pieprz bułka tarta Jak zrobić kotlety mielone rybne: Zaczynamy od dokładnego obrania mięsa ryby(...)namoczenia. Następnie mięso mielimy przez maszynkę. Potem przez maszynkę mielimy też cebulę oraz namoczoną bułkę. W kolejnym kroku do zmielonej masy dodajemy przyprawy i jajka. Na końcu wyrabiamy gładką masę. Następnie formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Finalnie, tak przygotowane kotlety smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Kotlety mielone rybne pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Podwójne schabowe 411

często przyrządzam je na obiad. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, dodatek startej cebuli sprawia że kotlety rozpływają się w ustach.  Składniki: 4 plastry karkówki 4 plastry schabu 2 cebule Sól, pieprz Przyprawa smaczuś Tradismak Przyprawa mefisto Tradismak Bułka tarta 2 jajka Olej do smażenia Siekacz zmiękczający do mięsa Sposób przygotowania: Plastry schabu(...)karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy dłonią. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy na pół godziny do piekarnika

Bajeczna Kuchnia
Pieczarkowe bombki 124

Pieczarkowe bombki Pomysł na kotlety mielone na bogato. Składniki na kotlety: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        Jajko ·        Sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        Majeranek ·        Papryka ostra(...)wszystko razem dokładnie wyrabiamy. 3.   Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki i nadziewamy masą mięsną. 4.   Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 5.   Kotlety gotowe. 6.   Smacznego

Kulinarna Chwila