kotlet - 10609 przepisów (strona:364/708)

Karp wigilijny 8775

który odpowiada za posmak mułu. Karp smażony od lat jest tradycyjnym daniem wigilijnym w wielu polskich domach. U mnie najpierw karpia moczy się w mleku i cebuli (podobnie jak kotlety schabowe), a po dłuuugim wymoczeniu, a następnie osuszeniu skrapia się rybę sokiem z cytryny. Szczegółowy przepis na karpia na święta znajdziecie poniżej. Karp wigilijny smażony – Składniki: 4 spore dzwonka

Kulinarne Przeboje
Zdrowe kotlety ziemniaczane 192

Przepis zdecydowanie na studencką kieszeń! Kotlety ziemniaczane, z jak najmniejszą ilością tłuszczu.  Wiele osób uważa ziemniaki za tuczące i pozbawione wartościowych składników... a tak nie jest! Ziemniaki mają 5 razy mniej kalorii od kaszy czy makaronu! Zawierają całkiem sporo witaminy C i prawie wszystkie inne witaminy (jednak w niewielkich ilościach). Dodatkowo są źródłem błonnika, potasu oraz magnezu

Czarnawisienka
Rolada z mięsa mielonego z jajecznym farszem 180

zrobić z mielonego jeśli zwykłe kotlety mielone stały się już nudne? Polecam zrobić roladę z nadzieniem np jajecznym lub pieczarkowym. Nadzienia możecie wymyślać jakie tylko chcecie, każde fajnie pasuje. Roladę wystarczy upiec w keksówce i mamy fajny, kolorowy, niebanalny obiad albo element zimnej płyty na święta, czy przyjęcie urodzinowe. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Buraczki do obiadu 263

Moja rodzina je uwielbia. Przyznam Wam szczerze, że jako dziecko omijałam surówki z buraczków, teraz jest inaczej. Przygotowanie takich buraczków jest naprawdę proste. Taka surówka wspaniale smakuje do mielonego, kotletów i najróżniejszych mięsnych sosów. Spróbujcie. Składniki: około 500 g buraczków (upieczonych lub ugotowanych, waga po obraniu)* 1 mniejsze jabłko 1/2 czerwonej cebuli sok z połowy cytryny (opcjonalnie 2 łyżki octu

Słodkie okruszki
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 338

lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez 15-20 minut w 150⁰C lub przekrojone, posmarowane masłem na grillu. Nie musicie z nich robić „zwykłych” burgerów z klasycznym kotletem – do środka super pasuje pulled pork , panierowana ryba , filet z kurczaka albo klops. SKŁADNIKI składniki na 8 bułek standardowej wielkości 560g mąki pszennej bułkowej T650 lub mąki pszennej T550 1 opakowanie

Karo in the Kitchen
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 191

wyjmujemy na blat i dajemy mu 3-6 minut żeby soki równomiernie rozeszły się po mięsie. Kroimy na plastry i podajemy. Z czym podać taki klops? Tak samo jak kotlety mielone można zjeść go w klasycznym zestawieniu z ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Bardziej wysmakowany sposób? Podajcie klops z domowymi frytkami i sadzonym jajkiem. Schłodzony klops można też

Karo in the Kitchen
Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 208

smakowo super, nie rozpuszcza się źle ale ma jedną ogromną wadę – w czasie podgrzewania przestaje być jednolity, od cheddara oddziela się tłuszcz który wsiąka i w bułkę, i w kotleta, i rozrzedza resztę sosów, a całości dodaje odczuwalnego ciężaru i nieprzyjemnego tłustego posmaku. Mój komentator nie wziął pod uwagę jednego – cheddar to naprawdę kruchy ser i nie ma opcji, żeby

Karo in the Kitchen
SURÓWKA Z MARCHEWKI Z CHRZANEM 123

włożyć do miseczki i wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić do schłodzenia. Surówkę z marchewki podajemy jako dodatek do obiadu. Oto kilka pomysłów na pyszny obiad dla całej rodziny: kotlet schabowy , tłuczone ziemniaki z koperkiem i surówka z marchewki z chrzanem>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym , chrupiące kulki ziemniaczane i surówka z marchewki z chrzanem

Moja Książka Kucharska
Roladki drobiowe w boczku ze szczypiorkiem i papryką. 269

Składniki: 1 duża pierś kurczaka lub 2 mniejsze boczek w plastrach papryka czerwona szczypior sól, pieprz czosnek granulowany suszone pomidory czosnek niedźwiedzi trochę oleju Wykonanie: Piersi pokroić na cienkie kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zostawić na pół godziny. Następnie na każdy plaster mięsa ułożyć kawałek papryki i pokrojony szczypior. Zawinąć w roladę, następnie owinąć

Agusiowe smakołyki
Schabowe kapuśniaczki 141

Dzisiaj nie miałam pomysłu na obiad, wyjete z zamrażarki mięso okazało się być schabem, no cóż, nie miałam ochoty na tradycyjne kotlety. Miałam trochę gotowej już kapusty kiszonej, odrobina szynki, cebulka i kapuśniaczki gotowe. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju zawijasy, te tez nam zasmakowały. SKŁADNIKI: 5 szt. schabu 30-40 dag. kapusty kiszonej 5 plastrów dowolnej szynki  1 cebula sól

Kuchnia Beaty
Karp smażony 143

następnie pokrop ją sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem. Zostaw na 10 minut. w miseczkach przygotuj mąkę, rozbełtane jajo oraz bułkę tartą. Tak jak robisz z kotletami najpierw obtocz rybę w mące, dalej w jajku a na końcu z bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, musi pokryć całe dno, ryba potrzebuje sporej ilości tłuszczu. Smaż rybę do zrumienienia

nietylkopasta.pl
Kotlety z kalafiora z żółtym serem 156

rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodać do niego starty żółty ser. Następnie dodać jajka, posiekaną natkę z koperkiem, bułkę tartą, a także przyprawy i dobrze wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Życzę Smacznego! Będzie mi miło jeśli polubisz mojego bloga

talerz przyjemności
Studencka patelnia z łopatką konserwową 146

konserwową Studencka patelnia to danie z tego co zostało po kątach w kuchni Na studiach mielonka , czy konserwa turystyczna nie raz robiła za mięso w sosie bolońskim lub jako kotlet w panierce . I Wiecie co , to smakowało , ok nie było najzdrowsze ale nie najgorsze Ta wersja , to bogaty student , bo zamiast mielonki jest łopatka konserwowa , która zalegała w spiżarce , już

Ogrodnik w podróży
Gulasz z indyka z warzywami, prosty i pyszny przepis na obiad 176

obiad zrobić. Obiad przy którym nie trzeba się napracować, żeby było szybko. Wyjęłam ziemniaki, cebulę, drobne kawałki z piersi indyka i zaczęło się myślenie, co zrobić jak to połączyć. Kotlety, ziemniaki jednak nie, to by było nie to co za mną chodzi, bo chodziło za mną coś pysznego, z sosem, lekko ostrego. Ponieważ obierając ziemniaki, zaczęłam ja kroić w kostkę

Kuchnia na wzgórzu
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 223

pieprz do smaku (u mnie 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu). Za pomocą rąk wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić mięso aż stworzy jednolitą gładką masę. Uformować niewielkie podłużne kotlety. Sparzyć kapustę do gołąbków. W tym celu usunąć wierzchnie, brzydkie liści oraz wyciąć twardy głąb ze środka kapusty za pomocą noża. Następnie przygotować duży garnek z wrzątkiem, włożyć do niego

Kulinarne Przeboje