kotlet - 10609 przepisów (strona:356/708)

Zdrowe przekąski Monia Mrozowska 152

wielokrotnie pisałam nie zamierzam rezygnować z mięsa w swojej diecie, ale chętnie próbuję nowości i nie mam nic przeciwko kuchni wegańskiej.   Na pewno spróbuję zrobić gołąbki z kalafiorem, kotlety z fasoli i  frittatę warzywną z tofu dla aktywnych. Bardzo kusząco prezentuje się również kanapka z wędzoną papryką i domowy kebab i jeszcze placki ze szpinakiem. Sama nie wiem

Cynamonowe szczęście
Surówka z pora i jabłka 326

Surówka z pora i jabłka – to pyszna surówka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak schabowy, czy kotlet de volaille, a także do panierowanej ryby. Dzięki dodatkowi jabłka jest nieco słodka, więc na pewno przypadnie do gustu zwłaszcza tym osobom, które jak ja uwielbiają słodkie surówki, jak np. tarta marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mój

Kulinarne Przeboje
Zimowy obiad wegetariański III, Meimei 195

zdjęciu: frytki z pasternaku, pieczone ziemniaki, surówka z buraków , surówka z marchewki, selera korzennego, naciowego, jabłka i cebuli, smażony kotlet z mozzarelli, panierowany w mące kukurydzianej i jajku.  Meimei znajduje się na ul. Geodetów (w budynku Respana). Znajdziecie tu chińskie danie narodowe, czyli pierogi ale również kimchi, ciasteczka ryżowe, baozi (pieczone pierogi). Jest nawet trochę dań wegańskich do wyboru

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety ziemniaczane z żółtym serem 138

danie w podobnej wersji pojawia się u nas dość często. Na przykład prawie zawsze wtedy, gdy zostaną mi ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety ziemniaczane z serem żółtym i sosem czosnkowym to danie, które lubi mój mąż. Składniki: - gotowane poduszone ziemniaki - jajko - ser żółty tarty - mąka pszenna - sól himalajska - przyprawy: kurkuma, papryka słodka dodatki: - bułka tarta

Kuchnia co dnia
Pomysły na śniadania w marcu 178

czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Cielęcina pieczona Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka

Dorota Smakuje
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 155

czyli najpopularniejsze przepisy ostatnich 2 lat: 1)  CYTRYNÓWKA  (tu nic się nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3)  MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4)  KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5)  STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA 151

występujące jesienią. Kojarzy się ona głównie z Halloween, ale również znalazła szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno w daniach słodkich - ciasta, dżemy, musy, czy placuszki, jak i wytrawnych - zupy, gulasze, kotlety, czy jako baza do dań głównych. Jednak warto wiedzieć, że dynia jest warzywem bogatym w składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Niestety przez większość osób jest ona mało

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 162

stołach od dawna. Była ważnym składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Kasza gryczana może być dodatkiem do drugiego dania, a także można z niej przygotowywać kotlety, placuszki, farsze do gołąbków i pierogów. A ze zmielonej kaszy gryczanej całej otrzymuje się mąkę gryczaną, którą można wykorzystać do wypieków. Co jeszcze warto wiedzieć o kaszy gryczanej? Niestety mimo

Kuchnia MagdaLeny
Indyk w sosie porowym 160

masła, - łyżka mąki, - 50 ml kremówki, - bulion ( około szklanki ), - sól, pieprz biały. Wykonanie : Pora pokroić w półplasterki i poddusić na oleju. Zdjąć, a na tym samym tłuszczu podsmażyć rozbite kotlety. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego na przemian z ananasem. Na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę. Mieszając dolać kremówkę i bulion. Zagotować, dołożyć por i tarty ser. Całość przyprawić solą

Przepisy Mikołaja
Buraczki zasmażane 152

mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź

Kulinarny S.O.S.
Colesław (surówka obiadowa) 184

zaraz po przygotowaniu, ale bardziej zyska na smaku, jeśli wstawisz ją do lodówki na min. godzinę.   Sałatkę można podawać do… ryżu, ziemniaków, kasz, knedli, klusek, krokietów, placków, kotletów oraz różnego typu mięs (smażonych, pieczonych, duszonych, grillowanych).         Polecam Wam też inne dodatki warzywne… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą

Kulinarny S.O.S.
SCHAB CIELĘCY Z SZAŁWIĄ I SZALOTKAMI 182

szalotek 5 małych ząbków czosnku połówka cytryny garść świeżej szałwii sól, pieprz chlust oliwy i chlust wody 100 g masła (około) Schab umyłam, oczyściłam z błonek. Posoliłam i nadkroiłam kotlety. Pomiędzy kawałki mięsa włożyłam: plaster masła, pół ząbka czosnku, listki szałwii, plaster cytryny. Całość "posadziłam" w brytfannie na pokrojonych niedbale na połówki i ćwiartki szalotkach. Podlałam woda i oliwą, posypałam

Cytryna&Co.
KANAPKA Z ANTRYKOTEM 145

Kanapki z kotletami, pieczonym mięsem rządzą :) np. kanapki z mielonym, z pieczonym indykiem, rostbefem. Dziś wróciłam późno do domu, więc zrobiłam chłopakom na szybko kanapki z antrykotem, który i tak marynowałam na jutro na obiad.  Składniki: ciabatta cebulowa stek z antrykotu lekko stłuczony, usmażony na odrobinie oliwy posypany solą i pieprzem, smażony po 1,5 min. z każdej strony

Cytryna&Co.
TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM, GORGONZOLĄ, POMIDORKAMI I ORZECHAMI + CIELĘCINA Z SZAŁWIĄ I CYTRYNĄ + KURKI Z ESTRAGONEM 140

SZAŁWIĄ kawałek zadniej cielęciny kilka plastrów jamon serrano lub szynki parmeńskiej pęczek szałwii 1/2 cytryny oliwa z oliwek 100g masła sól, pieprz opcjonalnie: płaska łyżka mąki Mięso kroimy na kotlety i tłuczemy przez torebkę lub papier. Solimy i układamy każdy kawałek mięsa na plastrze jamon serrano. Na jednym końcu układamy kilka listków szałwii i kawałek masła, zawijamy. Smażmy na oliwie

Cytryna&Co.
FIT GNIAZDKA Z MIĘSA MIELONEGO ZE SZPINAKIEM 222

porcję mięsa. Formuje kulkę. Za pomocą szklanki (dna) robię wgniecenie w kulce (tak by po bokach było więcej mięsa.  6. Do srodka daję plaster mozzarelli  7. Piekę kotlety przez 25 min w 180 stopniach. 8. Podaję z ulubionymi składnikami. Smacznego

Gotowanie Patki