kotlet - 10609 przepisów (strona:344/708)

Co zrobić z kurek 129

kurkowym 3 Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 4 Gołąbki z modrej kapusty z kurkami 5 Grzyby w solance na zimę 6 Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem 7 Kotlety z kurczaka z nadzieniem kurkowym 8 Kurki na maśle z natką pietruszki 9 Kurki marynowane w delikatnej zalewie octowej 10 Kurki w śmietanie. Kurki w śmietankowym sosie 11 Naleśniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami 141

Pyszna propozycja obiadowa - zdrowe, fit kotleciki siekane - indyka możecie oczywiście zastąpić kurczakiem, a także żonglować dodawanymi warzywami.  Kotleciki w tej wersji są delikatne i pyszne

Moje Kuchenne Rewelacje
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 143

przygotowana na sposób słodko-kwaśny, tylko że z dodatkiem sałaty i ogórki zamiast pokrojone w plasterki, starte są na tarce o grubych oczkach. Całość smakuje znakomicie! Świetnie pasuje do kotletów schabowych lub mielonych z ziemniakami lub po prostu z samymi gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 długie ogórki 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki śmietany

Kuchnia MagdaLeny
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 143

przygotowana na sposób słodko-kwaśny, tylko że z dodatkiem sałaty i ogórki zamiast pokrojone w plasterki, starte są na tarce o grubych oczkach. Całość smakuje znakomicie! Świetnie pasuje do kotletów schabowych lub mielonych z ziemniakami lub po prostu z samymi gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 długie ogórki 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki śmietany

Kuchnia MagdaLeny
Do lasu na grzyby 120

znajdę jakiegoś grzyba to po prostu dodatkowy plus. Chodzę na grzyby od dzieciństwa. Po prostu lubię grzyby, kocham las i uwielbiam sos grzybowy ! Z sosem kurkowym jedliśmy ostatnio mielone kotlety z kurczaka . Też lubicie grzyby?   Sos kurkowy 4 porcje Składniki: 300 g kurek 1 cebula 100 g świeżego szpinaku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka świeżego tymianku 2 łyżki

codojedzenia
Oryginalne dania z pęczaku 108

być nudne – sprawdźcie nasze oryginalne dania z pęczaku! Hamburgery z pęczaku i indyka Jeden z najlepszych burgerów jakie jedliśmy. Z miksu mielonego pęczaku i mielonego indyka powstaje solidny kotlet o niesamowitym smaku i konsystencji. Burgera należy dość długo smażyć na średnim ogniu dzięki czemu staje się przyjemnie chrupiacy z zewnątrz, a środek jest mięciutki. Zobacz przepis Fritatta z pęczaku

Niedzielny kucharz
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 194

posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie i formować zgrabne podłużne kotlety.   Na patelni rozgrzać olej i smażyć je na rumiano z każdej strony. Obsmażone gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać passatą pomidorową,posypać ziołami i wstawić do piekarnika. Piec

Kolorowa kuchnia Elki
Burger z grillowaną karkówką 156

dziś dla Was pysznego zdrowego burgera, którego możecie przygotować w domu z dowolnymi dodatkami. Burger z grillowaną karkówką Składniki · 1 bułka do burgerów np. żytnia · 150g karkówki ( 1 kotlet ) · 1 jajko · Majonez wasali · Sałata lodowa · Rudola

Kulinarne pyszności Molki
Bułki do burgerów 161

Domowa, smaczna pszenna bułka, nie tylko do kotleta. Skład: 1kg mąki, 2 szkl. ciepłej wody, 50 g drożdży, po  1 łyżce cukru i soli, 1 ugotowany ziemniak. Zaczyn: do wody wkruszamy drożdże, wsypujemy: cukier i 3 łyżki mąki,  mieszamy dokładnie i przykryte odstawiamy w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy do wyrośniętego zaczynu, dodajemy sól i rozgniecionego ziemniaka. Wyrabiamy

chleba naszego
Kotlety z karkówki w porach i cebuli, pieczone w garnku rzymskim 182

Kupiłam trzy kotlety z wieprzowej karkówki. Miałam zamrożone pory i kawałek domowego, wędzonego boczku. Postanowiłam wszystkie składniki połączyć

Stare Gary
Jak przekonać innych do rzucenia mięsa? 115

łagodnymi , a tym, które wywołują sporo emocji nadałem tytuł: ostre ! Łagodne Wśród setek argumentów za tym, by jeść mniej mięsa, najbardziej lubię analizować te, które pokazują szeroko, jak zwykły kotlet na naszym talerzy wpływa na to co dzieje się na całym świecie. To wcale nie jest przejaskrawienie sprawy. Okazuje się, że według danych wielu instytucji naukowych, nasza przyszłość zależy

Fleksitarianizm.pl
PULPETY GRYCZANE 180

dodać przeciśnięty czosnek oraz poszatkowaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka, bułkę tartą. Wymieszać, w razie konieczności dodać więcej bułki żeby konsystencja była identyczna jak przy kotletach mielonych.  Formować kuleczki mokrymi dłońmi, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.  Podawać z sosem pomidorowym lub ulubionymi dodatkami

pieprzny smaczek
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 123

Jedna z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania – bakłażan pod parmezanem. Najczęściej w wersji mięsnej występuje filet z kurczaka. Też tak robimy, ale tym razem użyliśmy indyka. Panierowane, pieczone kotlety na koniec podlaliśmy sosem marinara. Zobacz przepis . Środa: Pieczony kalafior z kurczakiem Danie niesamowicie aromatyczne i smaczne, choć składa się z kilku składników. Co najlepsze właściwie robi się samo. Pieczony

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 219

układaliśmy w taki sposób, żeby koszt jednego obiadu zmieścił się w granicach 10 zł. Żaden to wyczyn, wiemy, bo wielu z Was za tyle pieniędzy gotuje dla całej rodziny. Kotlet z surówką, mielony, spaghetti bolognese, rozmaite zapiekanki i milion przepisów można znaleźć na tanie gotowanie. W Niedzielnym Kucharzu staramy się jednak gotować w urozmaicony sposób, robić ciekawe przepisy, wychodząc

Niedzielny kucharz
Wtorek: Najlepsze i najprostsze hamburgery 167

czegoś nowego. Tak jest z przepisem, który dzisiaj Wam polecamy. Wart jest uwagi ze względu na sposób smażenia. Raz, że mięso należy z jednej strony posmarować musztardą, co dodaje kotletom ognia, a po drugie, na hamburgerach układamy pozostałe składniki już na patelni i razem smażymy. Efekt jest doskonały. Do pełni szczęścia brakuj już tylko dobrych bułek hamburgerowych. Gorąco namawiamy

Niedzielny kucharz