kotlet - 10609 przepisów (strona:341/708)

Złociste ziemniaczki z piekarnika 166

ziemniaczki prosto z piekarnika Są smaczne… tanie… szybko sycą… i ładnie wyglądają na talerzu Świetnie smakują podane samodzielnie np. z sosem czosnkowym lub do obiadu z kotletem i surówką. Dodatek kurkumy nadaje im apetycznego złocistego koloru – jeśli nie masz, możesz pominąć tę przyprawę lub zastąpić np. mieloną papryką, przeciśniętym czosnkiem, suszonymi ziołami (tymiankiem, ziołami prowansalskimi, oregano

Kulinarne S.O.S.
Surówka z selerem naciowym 227

gulaszy, ale w wersji „na surowo” jest również bardzo dobry Surówka z selera jest lekka, smaczna i soczysta – w sam raz do ryb, mięs, krokietów, kotletów oraz placków   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka z surowych buraków i jabłka   Składniki na 2 porcje: 3 łodygi selera naciowego 1 średnia

Kulinarne S.O.S.
Surówka z selerem naciowym 227

gulaszy, ale w wersji „na surowo” jest również bardzo dobry Surówka z selera jest lekka, smaczna i soczysta – w sam raz do ryb, mięs, krokietów, kotletów oraz placków   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka z surowych buraków i jabłka   Składniki na 2 porcje: 3 łodygi selera naciowego 1 średnia

Kulinarny S.O.S.
Placuszki z ryżu podane na słodko 194

ryżu podane na słodko Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne placuszki z ryżu podane na słodko. Tak, tak dobrze czytacie. Tym razem nie są to ryżowe kotlety z sosem. Tu mamy pyszne, słodkie i sycące placki z ryżu, które z powodzeniem możecie podać na śniadanie lub obiad. Placuszki naprawdę sycą. Ich głównym składnikiem jest ugotowany ryż. To też

Słodkie okruszki
Grillowane domowe burgery 131

dodać do mięsa nieco lodowatej wody. Dzięki temu mięso będzie soczyste i nie będzie się rozpadać. Warto też pamiętać, że mięsa na burgery nie wolno zbyt długo ugniatać, bo kotlety wyjdą twarde. Mieszamy je tylko do połączenia składników. Po uformowaniu z obydwu stron malujemy je olejem, aby nam nie przywarły do rusztu. Tym razem moja wersja na to pyszne danie

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów 125

pomidorów pół pęczka natki pietruszki mała cebula ząbek czosnku sól, pieprz, ostra papryka łyżka oleju np rzepakowego zimno tłoczonego O tym jak ugotować ciecierzycę możecie przeczytać w przepisie na kotlety z niej ( tutaj) . Jeśli już ugotowaliście cieciorkę to nie wylewajcie wody z jej gotowania, przyda się. Cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę i szklimy wszystko razem

Cynamonowe szczęście
Kotlety z żółtego sera 147

Prosty przepis na smaczny i bezmięsny obiad. -- Skład: żółty ser w plastrach od 5-10 mm, jajka do namaczania, bułka do  panierki, tłuszcz do smażenia

chleba naszego
Kania à la schabowy 175

jest genialne w swojej prostocie. Celowo nazwałem je "à la schabowy", a nie "schabowy z kani", żeby nawet najwięksi malkontenci nie mieli się do czego przyczepić. Schabowy bowiem, to kotlet ze schabu, natomiast à la schabowy, wskazuje na sposób przygotowania, czyli bardzo podobny. Składniki: - kapelusze kani - mąka  Wykonanie: Kanie moczymy godzinę w wodzie. Spowoduje to, że różni najdrobniejsi mieszkańcy

Kryzysowa Książka Kucharska
Bitki schabowe w sosie porowym 190

500g schabu w plastrach 2 duże pory  2 łyżki śmietany 18%  1 łyżka mąki vegeta, pieprz, papryka słodka 1.  Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Białą i jasnozieloną cześć pora kroimy w plastry. Dorzucamy do mięsa, smażymy chwilę

Szefowa kuchni
Jesienne przepisy – kapusta po szwedzku 354

sklepach brukselka to jestem najszczęśliwsza pod słońcem, bo przepadam za nią niesamowicie. Jesienią dominuje u mnie włoska i biała kapusta. Kapusta z zasmażką jest świetną przystawką do mielonych kotletów. Często przyrządzam surówkę z białej kapusty … Kapusta po szwedzku to przystawka do obiadu na ciepło. Tak przyrządzoną kapustę mogę jeść codziennie. Kapusta po szwedzku 4 porcje Składniki: 1 kg białej

codojedzenia
Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku 119

wojnie światowej przez przesiedleńców z Kresów Wschodnich. Szybko się zaaklimatyzowała na terenach, gdzie ziemniaki królowały, a mięsa było mniej. Farszynki to smażone, faszerowane kluski kartoflane, w kształcie kotletów, z nadzieniem mięsno - jajecznym. Jajka gotowane na twardo były dodawane w celu „rozmnożenia” farszu mięsnego. - Plince z pomoćko – to Warmińsko-Mazurkie placki ziemniaczane, podawane z pomoćką, czyli „sosem” z twarogu ze śmietaną

królestwo garów
Najlepsze gołąbki z włoskiej kapusty FIT 146

liści (nie cała kapusta musi być wykorzystana), delikatnie usuwając ewentualne zgrubienia z każdego liścia. Na każdy z liści, przy łodyżce układamy po 1-2 łyżki masy mięsnej uformowanej w kotlet i zawijamy jak krokiety (najpierw zakładamy liść na mięso z jednej strony, później zakładamy boki do środka, a następnie zawijamy jak najciaśniej do samego końca liścia). Dno dużego i szerokiego

Be Fit Be Strong
Genialny sos grzybowy z podgrzybków 186

grzeszny . Aromatyczne grzyby zanurzone w maśle i śmietance z odrobiną tymianku .. Genialne . Polecam nic nie może się równać z takim sosikiem . Doskonały do wszystkiego , jako dodatek do wegetariańskich kotletów ziemniaczanych , z leniwymi kluskami lub z mięsem , a nawet zupełnie sam składniki : świeże podgrzybki , orientacyjnie ,użyłam około 1 litrowej miski, pokrojonych w plastry podgrzybków wraz z nóżkami 2 średnie cebule

Ogrodnik w podróży
Bezglutenowe roślinne dyniowe buregry 159

seozonowo, a poza tym więkoszść tego dobrobytu mam ze swoich ogrodów. W burgerach jest coś magicznego, kochają je chyba wszyscy. Można je zrobić praktycznie ze wszystkego. Buła z takim kotletem zawsze poprawi humor i nasyci. Te dzisiejsze są idealnej konsystencji, lekko wilgotnie, soczyste, w sam raz doprawione. Możliwości podania i przygotowania jest mnóstwó: podać z bułą, nakulać klopsów, upiec całą

greenscarf