kotlet - 10609 przepisów (strona:255/708)

Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 199

smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej temperaturze - Pollocka (dorsza) w cieście piwnym - Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym - Chrupiącego łososia Gordona Ramsaya(...)Dogfish z patelni - Mielone kotlety rybne - Tuńczyka w papirusie, w marynacie grejpfrutowej - Łososia w cieście francuskim Wydrukuj przepis The post Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Burger z pieczonych batatów idealny na śniadanie 164

jajka w koszulce Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: batata obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy posiekaną pietruszkę, posiekany czosnek i jajko, delikatnie przyprawiamy. Wszystko mieszamy i formujemy dwa kotlety, które układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowy i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C. W tym czasie przygotowujemy pomidora i awokado - tniemy w idealne dla Ciebie plastry(...)wręcz idealne :) Następnie jajko wyciągamy na dużej łyżce i przekładamy na kilka sekund do miseczki z zimną wodą, następnie delikatnie osusz je papierowym ręcznikiem. I składamy Twojego burgera, na kotlet układamy pomidor, awokado i jajko, wszystko oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przecinamy jajko aby żółtko wypłynęło - Pycha! Smacznego

Niezły Młynek
Kotleciki z paluszków surimi nadziewane mozzarellą 172

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek.   (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie(...)widelcem. Dodać jajko, posiekany szczypiorek, opcjonalnie odrobinę mąki oraz curry i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Masę podzielić na pięć równych porcji. Z każdej uformować kotlet nadziewając go kawałkiem mozzarelli. Kotleciki można obtoczyć w mące (nie jest to konieczne) i smażyć z obu stron na złoty kolor. (Masło powinno być mocno rozgrzane, a ogień średni.) Można

Di gotuje
Roladki schabowe z boczkiem i papryką 173

jeszcze innymi dodatkami. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. Składniki: 6 cienkich kotletów schabowych musztarda papryka czerwona (świeża lub konserwowa) ogórek kiszony plastry boczku sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kotlety delikatnie rozbić. Lekko oprószyć solą i pieprzem z obu stron. 2. Paprykę i ogórka kiszonego pokroić w paski lub słupki. 3. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony musztardą, ułożyć

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z ryżu, brokuła i suszonych pomidorów 211

Bezmięsne kotlety ryżowe z dodatkiem ryżu dzikiego, pokrojonych różyczek brokuła, suszonych pomidorów i startego żółtego sera. Składniki: 1 woreczek ryżu białego, 1 woreczek ryżu dzikiego, 1 brokuł (500g), 5-6 suszonych pomidorów z oliwy, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 30 g startego żółtego sera, sól, pieprz, bułka tarta do obtoczenia. Przygotowanie:  Ryż gotujemy w osolonej wodzie (ryż dziki(...)wycieramy ręcznikiem papierowym, siekamy w mniejsze kawałki. Do ostudzonego ryżu dodajemy pokrojone różyczki brokuła, suszone pomidory, żółty ser, mąkę ziemniaczaną i jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Formujemy kotlety, jeśli nie chcą się lepić dosypujemy trochę mąki ziemniaczanej. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Aga w kuchni
Kotlety Siekane Po Meksykańsku 144

mniej czasu mam na gotowanie i blogowanie, ale postaram się w tym tygodniu nadrobić zaległości ;) Zapraszam na pyszne delikatne kotleciki siekane w łagodnej meksykańskiej wersji. Powinny zasmakować każdemu wielbicielowi kotletów. Napisałam łagodna wersja gdyż nie przepadam za pikantnymi daniami i staram się nie używać zbyt dużych ilości ostrych przypraw. Składniki 8 kotlecików 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka(...)gęstą będzie zawartość naszej miski to dajemy 2 - 3 łyżki mąki. Mieszamy jeszcze raz wszystko i odstawiamy na chwilę. 3. Smażymy na rumiano na oleju, pamiętając aby odsączyć nasze kotlety na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Schabowe z szynką i warzywami. 141

królowa rusztu. Ja najbardziej lubię przyrządzać chudą karkóweczkę, ale te steki robiłam ze schabu z dodatkiem kawałka wędzonej szynki (może boczek , byłby jeszcze lepszy?) i były pyszne! SKŁADNIKI: 5 kotletów schabowych 5 grubszych plastrów szynki z tłuszczykiem lub boczku wędzonego warzywa z grilla MARYNATA: 1/3 łyżeczki pieprzu białego,  1/3 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku 1 łyżeczka lubczyku(...)łyżeczka majeranku 1/3 łyżeczki soli 3 łyżki oliwy WYKONANIE: składniki marynaty wymieszać, kotlety ubić nakłuwaczem, natrzeć marynatą, układać w misce na przemian z szynką, odstawić do lodówki na kilka godz, smażyć po  5 min. z każdej strony na mocnym żarze, następnie odłożyć na lekki ogień, aż dojdzie

Kuchnia Beaty
Roladki z rusztu. 147

Moja kolejna propozycja na grilla, to roladki z warzywami ze schabu. SKŁADNIKI: 6 kotletów schabowych podgotowane ziemniaki papryka żółta, czerwona cukinia MARYNATA: 5 łyżek oliwy przyprawa do ziemniaków łyżeczka papryki łagodnej sól, pieprz utarty w moździerzu szczypta lubczyku płaska łyżeczka Primerby bazyliowej WYKONANIE: marynatę mieszamy, dodajemy pokrojone w paski warzywa, odstawiamy, kotlety rozbijamy cienko, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, odstawiamy, rozbite

Kuchnia Beaty
Wegańska śmietana z nerkowców 199

ciekawym smaku. Ja przygotowałem ją specjalnie jako dodatek do zupy orzechowej, ale mam zamiar ją zużyć również do sosu tatarskiego oraz do mizerii, która będzie świetną towarzyszką dla kotletów sojowych (kotlety sojowe nie należą do najzdrowszych, zwłaszcza jeśli smażymy je tak jak ja na głębokim tłuszczu, dlatego mam nadzieję, że dziewczyna mi na nie pozwoli – strasznie jest opiekuńcza ). Wykonanie

Blendman
Kotlety ziemniaczane 167

Kotlety ziemniaczane już robiłam, ale bez żadnego nadzienia- przepis znajdziecie  tutaj . Danie to szczególnie polecam osobom, które lubią wszystko to, co ma tzw. "ruskie nadzienie". Ja do tych osób należę zdecydowanie. Uwielbiam połączenie twarogu i cebuli. Kotlety ziemniaczane to potrawa, która na pewno na stałe wejdzie do mojego menu. Polecam. Składniki: 10 średnich ziemniaków 2 jajka 1/2 szklanki mąki

Pobite gary Barbary
KOTLECIKI JAJECZNE Z SZYNKĄ 168

masy jajecznej dodajemy cebulę i musztardę. Wbijamy surowe jajko, mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do jajek. Masę dokładnie mieszamy. Dłonią nabieramy porcję i spłaszczamy formując kotlety. Na koniec kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Kotlety podajemy z ryżem, keczupem i surówką z kapusty pekińskiej i papryki. Zdjęcie pochodzi z przyślij przepis

Ciastka - domowe słodkości
Kotlety warzywne z soczewicą 534

Czas przygotowania: 60 min. Składniki na 14 szt. (kotletów) Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 200 g czerwonej soczewicy 4 duże marchewki 1 brokuł 1 czerwona cebula 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Marchewkę obieramy, kroimy na pół i wstawiamy(...)posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Dodajemy ugotowaną soczewicę, bułkę tartą i mąkę. Wszystko doprawiamy majerankiem, papryką słodką, kurkumą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Dłońmi formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż się zarumienią. Smacznego

kulinarnyJa
Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 178

Składniki: pierś z kurczaka płatki kukurydziane Ilość piersi jak i płatków zależy od tego ile kotletów chcemy zrobić.  Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy wzdłuż na dwa kotlety(można przeciąć na mniejsze) rozbijamy delikatnie tłuczkiem - doprawiamy solą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które wcześniej rozgnietliśmy tłuczkiem w woreczku) i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym

Moje-pitraszenie
Wegańska fasolka po bretońsku 150

zwlekajcie, fasola z dodatkiem soi już na Was czeka! Wegańska fasolka po bretońsku Przepis na 3-4 porcje Potrzebujemy: 300 g białej fasoli (lub 1 puszkę fasoli) 6 kotletów sojowych 400 g przecieru pomidorowego 1 cebulę  3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziela angielskie  2 łyżeczki wędzonej papryki 0,5 łyżeczka mielonego chilli 1 łyżkę majeranku(...)namaczamy ją w nocy na 8-10 godzin, a następnie gotujemy ją do miękkości w nieosolonej wodzie. Jeśli używamy fasoli z puszki, nie mamy już takiego problemu.  2. Kotlety sojowe zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 15 min, a później odcedzamy, kroimy w plastry lub kostkę i marynujemy pieprzem, sosem teriyaki, 1 łyżeczką wędzonej papryki. Wstawiamy do lodówki

Bananowe Pole
Gołąbki bez zawijania 207

Bardzo lubimy gołąbki, zwłaszcza z młodej kapusty. Jak więc radzić sobie zimą, kiedy kapusta jest twarda? Na ratunek przychodzą gołąbki bez zawijania, czyli uformowane jak kotlety, zanurzone w sosie pomidorowym. Poszatkowana kapusta szybko się gotuje a przy całym daniu jest mniej pracy niż przy tradycyjnych gołąbkach. :-)  500g mięsa mielonego 150g suchego ryżu 500g kapusty (około 1/2 główki) 2 marchewki(...)bardzo drobno siekamy. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach tarki.  2. Mięso mielone, ryż, kapustę, cebulę, sól, pieprz, bułkę tartą i jajko mieszamy w dużej misce. Formujemy owalne kotlety wielkości tradycyjnych gołąbków.  3. W dużym garnku z grubym dnem zagotowujemy 1 litr wody. Do wrzątku przekładamy gołąbki, gotujemy pod przykryciem przez około 45 minut.  4. Gołąbki wyciągamy

Szefowa kuchni