kotlet - 10609 przepisów (strona:107/708)

Kotlety mielone z fileta drobiowego 99

Kotlety mielone z fileta drobiowego bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy kilka niedrogich składników, by zrobić niebanalny obiad. Podany z ziemniakami i ulubioną surówką zadowoli każdego miłośnika kotletów. Są delikatne w smaku i soczyste, wiadomo wszystko zależy jak długo się je smaży. Ja smażę na średnim ogniu do zezłocenia się skórki, uzyskuję wtedy pożądany [...] Artykuł Kotlety mielone z fileta

Pieprzyć z Fantazją
Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi 115

skrzypią”). Nie jest to jednak ser wędzony, ale jest równie słony. Dzięki swojej strukturze i wysokiej temperaturze topnienia idealnie nadaje się do smażenia lub grillowania. Dzięki jego obecności Kotlety z cukinii i marchewki są zwarte po upieczeniu i się nie rozpadają. Gotowe danie podałam z mieszanką sałat. Kotleciki są pyszne na ciepło i na zimno. Można je podawać na obiad(...)lunch lub kolacje. Można również zabrać do pracy lub szkoły. Czytaj więcej: Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi The post Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kotlety siekane z ogórkiem kiszonym 131

Kotlety siekane z ogórkiem kiszonym Szybki sposób na kotlety, wszystkie składniki mieszamy razem i smażymy drobiowe smaczne kotlety. Składniki: ·        1 filet podwójny filet z kurczaka ·        1 cebula ·        1 papryka czerwona ·        4 ogórki kiszone(...)dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, wbijamy jajka, wlewamy ketchup. 4.    Wsypujemy mąki i dokładnie mieszamy, nakładając łyżką smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 5.    Kotlety gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA W PAPRYKOWO- CZOSNKOWEJ PANIERCE 105

Soczyste, delikatne i smaczne kotleciki z piersi kurczaka w paprykowo- czosnkowej panierce. Wyglądają jak tradycyjne kotlety, jednak tu panierka jest zupełnie inna niż bułka tarta i bardzo ważne jest, aby kawałki mięsa przed pieczeniem marynowały się przynajmniej godzinę, aby wszystkie smaki się przegryzły. Przyznam, że nie spodziewałam się, że tak przygotowane kotlety zasmakują również mojej córce, mało tego(...)słodkiej (użyłam  Skworcu ) * pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka majeranku (użyłam  Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka przekroić na małe, płaskie kotlety. Do miski wsypać mąkę ziemniaczaną, wlać olej, jogurt naturalny, dodać żółtka, wsypać wszystkie przyprawy, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa, wymieszać, by marynata pokryła mięso. Odstawić do lodówki

Zrób to smacznie
Sznycle z indyka w sosie paprykowym 199

sznycle) z indyka lub kurczaka rozbijamy lekko tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Do dwóch łyżek mąki dodajemy 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, mieszamy i obtaczamy w niej kotlety. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy kotlety po 1-2 minuty z każdej strony (do zarumienienia) i odkładamy (ja smażyłam w dwóch partiach). Na patelnię wrzucamy masło i podsmażamy przez(...)minutę pokrojoną wcześniej paprykę. Wlewamy wodę, śmietankę, koncentrat i sos sojowy do smaku. Dodajemy pół łyżeczki papryki w proszku. Gdy całość się zagotuje, wkładamy kotlety, zmniejszamy ogień i dusimy przez 2-3 minuty (warto obrócić kotlety w połowie czasu na drugą stronę). Posypujemy całość koperkiem i podajemy – u mnie w towarzystwie młodych ziemniaków i miodowego ogórka (2-3 ogórki

Poezja smaku
Burger z rukolą i zdrowe frytki 130

Burger z rukolą i zdrowe frytki to moja propozycja na obiad, jednak jeśli macie ochotę możecie wykorzystać inne składniki do jego przygotowania. Kluczem w przygotowaniu burgera jest przygotowanie „kotleta” oraz jego odpowiednie wysmażenie. Przygotowanie kotleta to, żadna filozofia im mniej składników tym będzie smaczniejszy. Nie dodajemy ŻADNEJ bułki ani jajek! Oczywiście, musimy do jego przygotowania mieć mięso wołowe(...)gotować jajka Przepis na burgera z rukolą Mięso wkładamy do miski, dodajemy odrobinę wody, sól, pieprz i odrobinę musztardy dla podbicia smaku. Mięso dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety. Powinny mieć po ok. 125g. Odstawiamy na kilka minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube frytki. Wkładamy do miski, dodajemy oliwę, przyprawy i mieszamy. Pieczemy je w temperaturze 200st. C przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlet z indyka w panierce curry 122

Dzień dobry :-) Po raz kolejny przepis na kotleta, tym razem w panierce curry. Powiem Wam, że smakuje fajnie, zawsze to odskocznia od tradycyjnych, coś innego. U nas z młodymi ziemniaczkami i botwinką. Miłego poniedziałku :-) Składniki na 4 porcje: 4 kotlety z indyka 3/4 szklanka bułki tartej 2 łyżeczki przyprawy curry 1 jajko sól pieprz 1. Kotlety rozbijamy dość cienko. Oprószamy(...)stron solą i pieprzem, ale nie za dużo. Jajko wbijamy na talerzyk, roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerzy dajemy bułkę tartą i dodajemy przyprawę curry. Mieszamy. 2. Każdego kotleta najpierw moczymy z obu stron w jajku, następnie w bułce z curry. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Powinny ładnie się zarumienić. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

kruche babeczki
Kotlety z indyka w panierce z płatków kukurydzianych 161

Dzień dobry :-) Kotlety chyba większość lubi. My robimy dość rzadko, a jak już robimy to staram się robić je inaczej niż tradycyjnie. Tym razem zrobiłam w panierce z płatków kukurydzianych. Wyszły bardzo smaczne, syn woła, że chce takie co tydzień ;-) Zamiast mięsa z indyka możecie oczywiście użyć innego. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 4 kotlety(...)indyka (u mnie takie 2 cm) pokruszone płatku kukurydziane  1 jajko 3/4 szklanki mleka mąką 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz olej rzepakowy 1. Kotlety rozbijamy na dość cienkie. Do miseczki dajemy jajko, mleko i mieszamy. Następnie dodajemy obie papryki, sól, pieprz i mąkę. Mąki dodajemy tyle, żeby ciasto które robimy było o konsystencji takiej

kruche babeczki
Placki z kaszy jęczmiennej z sosem grzybowym 97

Czas czytania: < 1 min Placki z kaszy jęczmiennej z sosem grzybowym. Bardzo dobry, pożywny, zdrowy i szybki obiad. Kotlety z kaszy jęczmiennej są alternatywą dla klasycznie podawanej kaszy na „sypko”. Kotlety przygotowane z dodatkiem ziół i sera są aromatyczne, chrupiące, a jednocześnie delikatne i miękkie w środku. Sos przygotowałam z prawdziwków, które jak dla mnie są jednymi(...)najlepszych i najbardziej aromatycznych grzybów. Uwielbiam ich zapach i smak, są wyjątkowe, ale jeśli nie macie grzybów leśnych przygotujcie sos z pieczarek będzie również bardzo dobry. Kotlety smakują bardzo dobrze nie tylko z sosem grzybowym, można podać do nich na przykład, ketchup lub sos tatarski. Polecam! Print Placki z kaszy jęczmiennej .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Schab po cygańsku 150

Kiedy znudzą już się panierowane kotlety, zrazy, czy schab w sosie - warto dla odmiany wypróbować schabu po cygańsku. Choć przez dodatek dużej ilości sera i majonezu nie należy może do najlżejszych potraw - tak zapiekana wieprzowina z cebulą i marchewką pod taką kremową pierzynką, to bardzo miła odmiana.  Składniki (4 porcje) -4 kotlety schabowe -5 marchewek -3 cebule(...)sera żółtego -4 łyżki majonezu -słodka papryka -sól, pieprz Przygotowanie Kotlety oczyścić, delikatnie rozbić. Oprószyć papryką, solą i pieprzem Marchew i cebulę obrać i pokroić w plasterki i półplasterki. W naczyniu żaroodpornym poukładac marchew tak by przykryła całe dno. Na marchwi ułożyć półplasterki cebuli. Następną warstwę stanowi mięso. Na kotletach umieścić resztę marchwi i cebuli. Całość posypać obficie zółtym serem

Zielona Kuchnia
Roladki wołowe w sosie chrzanowo-śmietanowym z przepisu taty 140

świetna propozycja na pyszny mięsny obiad. To danie dla prawdziwych smakoszy :). Roladki wyśmienicie smakują z ugotowanymi ziemniakami lub ulubioną kaszą, podane z domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kotlety wołowe ( ok 1 kg. udziec wołowy, ligawa) 4 łyżeczki musztardy sarebskiej 1,5-2 łyżki chrzanu w zależności od smaku 100 ml białego wytrawnego wina 3 średnie cebule 1/3 kostki(...)ogórki kiszone obieramy i kroimy w słupki, paprykę konserwową oraz ser kroimy w paski o szerokości ok 1 cm, masło kroimy w paski o szerokości ok 0,5 cm, kotlety wołowe rozbijamy tłuczkiem do mięsa aż będą cienkie. Każdy kotlet posypujemy solą i pieprzem , kładziemy po łyżeczce musztardy i rozsmarowujemy. Na środku układamy pokrojone w słupki ogórki, paprykę, ser, masło

Blog kulinarny S9.PL
Rybne burgery z ciecierzycą / Fish and chickpeas burgers 79

mini version – perfect snack. This time normal sized version with graham buns, fresh veggies, homemade sauces – only health and tastes best… Have fun cooking! SKŁADNIKI: Kotlety: 1 szklanka ciecierzycy 300 g łososia 1 mała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney(...)patelni z odrobiną tłuszczu i odstawić do przestudzenia. W sporej misce mieszamy wszystkie składniki dodając jajko, bułkę tartą i pietruszkę, tak, aby powstała jednolita masa, z której będziemy lepić kotlety. Przed rozpoczęciem formowania burgerów rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu, kotlety trzeba smażyć na bieżąco. Przed formowaniem kotletów warto zwilżyć ręce, wtedy masa nie będzie się nam kleiła do dłoni. Burgery

Martyna Cooks
Podwójny kotlet 131

Chciałabym się dziś z Wami podzielic przepisem na podwójny schabowy Magdy Gessler. Tajemnica dobrego kotleta tkwi między innymi w tym na czym jest smażony- według P. Magdy(też tak uważam) ,to musi być na smalcu. Uwierzcie smak takiego schabowego jest znacznie lepszy niż pieczonego na oleju. Zróbcie ze mną podwójny kotlet wg. Magdy Gessler ze zasmażanymi ziemniaczkami i colesławem. SKŁADNIKI(...)warstwę startej cebuli,przykryć plastrem schabu i przycisnąć mocno do siebie, na jeden duży talerz wysypać mąkę, na drugi bułkę tartą, w miseczce roztrzepać jajka, złączone ze sobą kotlety obtoczyć w mące,następnie zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej, na patelni rozgrzać smalec,kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor

Kuchnia Beaty
Burger z czerwonej soczewicy 99

Coraz rzadziej sięgam po mięso a coraz częściej wymyślam nowe formy klasycznych mięsnych dań, tak jak w tym przypadku. Ten kotlet z soczewicy jest genialny w smaku, lekko słodki, bardzo delikatny w środku (dlatego polecam Wam do burgera raczej miękkie dodatki aby nie zepsuć tego efektu), z wyraźną nutą karmelizowanej cebuli. Ta karmelizowana cebula to był strzał w dziesiątkę(...)hamburgerów . Są maślane i pyszne. Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CZERWONEJ SOCZEWICY Przygotowanie

nietylkopasta.pl