się - na taką grzankę można położyć prawie wszystko. SMoże być serowo, ziołowo, warzywnie, mięsnie..;D Ja uwielbiam pomidorową wersję z mieszanką ziół i przecierem pomidorowym. Polecam na przystawkę, śniadanie, kolację, ciepłą przekąskę na imprezie. Do ich przygotowania wykorzystałam (jakże by inaczej;) włoski chlebek - ciabattę. Składniki: 3 małe ciabatty pokrojone - wyszło 12 lekko skośnych kromek 100 g przecieru pomidorowego (3 łyżki
Zasmakuj Kuchnijabłkowego , sera pleśniowego, groszku oraz bardzo aromatycznych ziół, m.in. szałwii, tymianku i rukwi wodnej. Niesamowicie smaczne i bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na lekki, rodzinny obiad, czy też romantyczną kolację. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: * ryż do risotto – ok.200 g * groszek zielony ( może być mrożony ) – 1 szkl * ser pleśniowy typu rokpol – ok.50
Ostra na SłodkoProsta sałatka ,szybka i dobra na spotkanie ze znajomymi lub jako lekkie danie na kolację. 1 główka sałaty 3 pomidory 1 świeży ogórek 1 papryka 1 mała cebula 4-5 rzodkiewek koperek 1/3 szkl.jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz papryka w proszku szczypta przyprawy indyjskiej chaat masala rzeżucha do posypania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sałatę myjemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibardzo delikatne w smaku. A z wierzchu chrupiące. W połączeniu z jogurtem naturalnym – najlepiej typu greckiego – stanowią idealne danie obiadowe, chociaż można je zjeść także na kolację. Dla tych, co nie liczą kalorii a lubią placki na słodko jest też opcja z cukrem. Nie dla mnie ta wersja jednak – nie lubię takiego połączenia. Ale z jogurtem
Matylda Gotujewierzchu układamy gęsto maliny, delikatnie je dociskamy do kremu. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepokrojoną w kostkę zieloną paprykę, wlać ocet jabłkowy i wymieszać, wlać olej rzepakowy tyle, aby zakryć śledzie, schować do lodówki na kilka godzin takie śledzie lubimy do pieczywa na kolację.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwciąż w świetnej formie, żeby jej używać. Toteż używałam i zachwycałam się ( tak, można zachwycić się starą patelnią!) za każdym razem ;) Czas niespiesznie płynął przy dłuuuugich śniadaniach i kolacjach przy świetle słońca coraz niżej zwisającego nad pastwiskiem. Z patelnią na stole rzecz jasna :) Albo na kuchennym drewnianym blacie, który też zaskarbił sobie kawałek mojej uwagi. I biały kredensik. Skompletowany
Kuchnia w Słońcu Skąpanamacie ochotę na jogurtowy koktajl podszyty zimowym zapachem miodu i imbiru, to dzisiejszy post jest właśnie dla Was! Będzie też dobrym sposobem na poranne odświeżenie naszych brzuchów po długiej kolacji Wigilijnej. Polecam i pozdrawiam! ;) Zimowy koktajl pomarańczowo- imbirowy na 2 szkl. Potrzebujesz: 1 pomarańczę 300ml jogurtu naturalnego 3-4 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Sposób przyrządzenia: 1. Obraną pomarańczę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNaleśniki to jedna z najszybszych do przygotowania potraw. Są genialnie uniwersalne! Można podawać ja na słodko i na słono. Dobre na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Absolutna dowolność w doborze dodatków do cieniuteńkich placuszków :) Bardzo ułatwiły mi tego ranka zmierzenie się z PROJEKTEM ŚNIADANIE. Swoje naleśnikowe ciasto, którego po usmażeniu użyłam w kombinacji na słodko- na śniadanie , wzbogaciłam masłem orzechowym
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOstatnio nabrałam ochoty na pastę , i tym razem zaproponuję pastę jajeczną z sardynkami w oleju , smak bardzo fajny , do tego chrupiące grzanki i mamy super kolację , bądź śniadanie , taką pastę można także przyrządzić na ostro , to już według upodobań smakowych , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób ) 4 jajka ( ugotowane na twardo ) 3 łyżki majonezu
Mój SmakNocny Market na Dworcu Głównym zaprasza na ostatnią w tym sezonie kolację przy blasku świateł nocnego miasta. Koniecznie wpadnijcie na ostatni kulinarny letni turnus! Artykuł 30 WRZEŚNIA – ZAKOŃCZENIE SEZONU NA GŁÓWNYM – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEuzbierać w lesie. Te złoto żółte, lekko pieprzne grzyby są niewątpliwie oznaką jesieni i hitem w mojej kuchni. Smażone grzyby są wspaniałe, ale czy próbowaliście je okrasić żurawiną? Na kolację przyrządziłam kurki saute na kanapki. Pytacie co to jest saute? Ot grzyby wrzucone na rozgrzane masło i usmażone na złoty kolor. Kurki na kanapki Składniki: 4 kanapki 250 g świeżych
codojedzeniamocno schłodzony. Przed podaniem należy na wierzch wysypać pozostałe jagody. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Sernik z jagodami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneBardzo lubię tofu z warzywami -"twarożek" to chyba najszybsze co można zrobić. Do tego wystarczy usmażyć parę placków i szybka kolacja gotowa (z pieczywem jeszcze szybsza ;) ) Czytaj więcej
Kasia SarnaDanie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.com