nadziane ricottą i szczypiorkiem na kremie z żółtej papryki. Tagliatelle z policzkami wieprzowymi, cukinią i pomidorkami cherry. Jogurtowy pudding z brzoskwiniami i jabłkowym Balsamic Vinegar. A to moja wczorajsza kolacja. :P Miłego dnia
DominikaDolciPropozycja na śniadanie lub kolację - omlet z pomidorem i serem mozzarella dla 1-2 osób. Składniki: 2 jajka 1/2 kulki sera mozzarella 1 mały pomidor 1/2 cebuli szczypiorek bazylia sól, pieprz oliwa Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę. Gdy cebula będzie lekko zeszklona dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Na małym ogniu chwilę podsmażać
talerz przyjemnościmają w sobie tyle smaku, że aż trudno w to uwierzyć. Poniższy przepis znalazłam w książce "Włoska wyprawa Jamiego", zmodyfikowałam go nieco a potrawę podałam rodzinie na piątkowa kolację. Danie jest proste w przygotowaniu, sycące i pełnearomatu. Wbrew pozorom bardziej wyczuwalne były w nim piniole niż wspomniane wcześniej anchois :) Makaron w pomidorach z anchois i rodzynkami 6 łyżek
Dzieje kuchennej WiewióryTaki danie często przyrządzam mojemu mężowi na śniadanie ale możemy je również podać na obiad lub kolację. Szakszuka jest bardzo smaczna i sycąca, polecam. Składniki: 3 jajka 150 gram kiełbasy wiejskiej Hańderek 0,5 puszki ciecierzycy 300 ml. przecieru pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek
Bajeczna KuchniaChrupiące grzanki z pikantną musztardą, słodko-słonym serem i soczystymi pieczarkami, podmsmażanymi z sokiem z cytryny. Na śniadanie, kolację lub imprezową przegryzkę :) 4 kromki wiejskiego chleba łyżeczka masła klarowanego 4 łyżeczki musztardy dijon (może być mniej pikantna np. sarepska) 4 plasterki sera mimolette 200 g mini pieczarek łyżka soku z cytryny łyżeczka masła klarowanego szczypta soli i pieprzu pietruszka karbowana
Mienta blogTarta w wydaniu wytrawnym to zawsze wdzięczne i lubiane danie na obiad, lunch czy kolację. Jeśli chcesz podać ją gościom, dzień wcześniej spokojnie przygotuj ciasto i podpiecz oraz przygotuj farsz, a na drugi dzień całą tartę upiecz w piekarniku. Ciasto tej tarty jest tak dobre, że wykorzystuję ten przepis stosując też inne, wytrawne farsze. Jednak to tę tartę polecam szczególnie
Calzonella.comrękach cały czas. Dlatego kiełbaskę zjedliśmy, a moim postanowieniem było, że w przyszłym roku, o ile nie zapomnę, to przygotuję nam wcześniej takie "śniadanie", zrobię zdjęcia i zjemy... na kolację 😜 Oczywiście tak też było ;) Chociaż upiekłam ją odpowiednio wcześnie, to na śniadanie było i tak za późno, a na obiad był już inny plan. Ale nic się nie zmarnowało. Fakt
Kuchnia w czekoladzieZapraszam na smaczną i tanią sałatkę. Zrobiłam ją z resztek tego co znalazłam w lodówce. Dzięki temu nie zmarnowałam żywności i mieliśmy super kolację. Polecam Składniki: 1 szkl ugotowanego ryżu 50 g kabanosów 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 kiszone ogórki 1 czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki jagurtu naturalnego 1/2 łyżeczki pieprzu i soli Przygotowanie: Do miski wkładamy ugotowany
słodkie i nie tylko historie kulinarnePyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki. Składniki: 1 makrela wędzona ok. 200 g 250 g twarogu półtłustego
Dominacja smakuBardzo szybki obiad, kolacja czy też lunch. Burrito powstało z połączenia kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce
Dominacja smakumożecie doczekać się wiosny? A może by tak przedsmak wiosny na talerzu! Zapraszam Was na pyszną sałatkę, która jest błyskawiczna w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Dzięki uprzejmości Firmy Ole , Helio oraz Stovit po raz kolejny dostałam przesyłkę z pysznymi produktami, które pozwoliły przygotować tą wiosenną sałatkę. Składniki: 1 mix sałat
Podróż w kulinariaWspaniała sałatka pełna smaku. Kolorowa, pożywna. Idealna dla gości, dokonała na kolację, lunch do pracy. Składniki: brokuły czerwona papryka rzodkiewka grillowany kurczak kolorowy (warzywny) makaron majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Makaron warzywny gotujemy w oddzielnym garnku także w osolonej wodzie. Czerwoną paprykę
MojaQchnia.plSmaczna surówka z kapusty, dobra na każdą okazję...obiad, kolacja, do pracy... -- Skład: ~1 kg kapusty, 1 duża marchewka, 1 łyżka cukru, 1 kieliszek octu, 1/3 szkl.oleju, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu lub wg uznania...sprawdzić smakowo. Opcjonalnie można dołożyć 1 dużą cebulę, ja zrobiłem wg życzenia bez. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ucieramy na grubych oczkach. Dodajemy
chleba naszegoOmlet z tuńczykiem – pyszna propozycja na śniadanie z jajkami i tuńczykiem w roli głównej. Więcej dań z tuńczykiem znajdziecie tutaj: Tuńczyk – przepisy . Omlet z
Kulinarne Przebojeprzygotowanie przystawek to najszybszym daniem będzie sałatka z pora i groszku. Do przygotowania tej przystawki potrzebujecie praktycznie tylko 4 składników. Sałatka idealnie nadaje się również na szybką i smaczną kolację albo na urozmaicenie śniadania. Zobaczcie jak łatwo ją przygotować :) Składniki 1 por puszka groszku konserwowego 150g sera żółtego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Sałatka z pora
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!