Dziś coś szybkiego i smacznego. Wystarczy ciasto francuskie, parówki i ser, żeby wyczarować pyszną kolację. Nie trzeba tu szczególnych umiejętności, to danie przygotują nawet dzieci. Powiem Wam , że ciasto francuskie, to bardzo fajny wynalazek. Bardzo szybko można z niego wyczarować pyszny deser, jak i danie obiadowe. Świetnie smakuje na słodko i w wersji wytrawnej. Warto mieć
Agusiowe smakołykiaromatycznego gulaszu z warzywami w sosie pomidorowym. Nie przygotowałem do niego żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest dobranie odpowiedniego wina. Do wołowiny idealne będzie pasowało czerwone wino. Moje danie jest w klimacie bałkańskim dlatego zdecydowałem się na wytrawne mołdawskie Cabernet Sauvignon
kulinarnyJapieczarkami i szczypiorkiem. Wczorajsze ziemniaki można zapiec z ulubionymi warzywami, mięsem, sosem i żółtym serem. Jeśli chodzi o makaron z obiadu można go podsmażyć, dodać jajko i zjeść na kolację. Podsmażony makaron będzie również idealny do białego sera i boczku czy cebuli. Sprawdzi się również jako dodatek do zapiekanek. Pozostały z obiadu ryż sprawdzi się w zapiekance, ale również jako
ProstePesto.plSałata, którą dziś proponuję jest pożywna, odżywcza, aromatyczna i idealnie pasuje na śniadanie, obiad czy kolację. Szybko się ją robi i dzięki temu may czas na inne przyjemności. Kolorowa sałatka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszny makaron w dodatku nadziany mięsem i zapieczony w sosie pomidorowym. Danie idealne na obiad lub kolację. SKŁADNIKI : 30 sztuk muszli makaronowych ( około 250 g ) 500 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego ze słoiczka 500 ml przecieru z kartonika 1 cebula 4 ząbki czosnku ( 2 do mięsa, 2 do sosu ) 1/2 szklanka groszku mrożonego
Kulinarne Fantazje Mariolidanie jest bardzo uniwersalne. Do serowego sosu możecie również dodać szynkę, kiełbasę lub zrobić sos z warzywami jak cukinią czy dynią. Jest to danie zarówno na obiad jak na kolację. Jak wykorzystać resztki z tego obiadu? Ja zapakowałam je na jutro do pracy. Jak wykorzystać reszki – sos do makaronu 4 porcje Składniki: 350 g pieczonego kurczaka, obranego z kości
codojedzeniapowiecie na pyszną wytrawną tartę z porem i pieczarkami zapieczonymi pod najlepszym na świecie serowo-pietruszkowym beszamelem? Jeżeli lubicie pieczarki i jednocześnie szukacie opcji na niebanalną, ciepłą kolację, myślę, że to może być dobry wybór. Ciasto: 200 g mąki 115 g masła 4 łyżki zimnej wody 2 szczypty soli 1/3 łyżeczki cukru Farsz: 3 większe pory 300 g pieczarek
Smaki Na Talerzuzmiksowaniu będą wyglądały jak gęsty sos. Główne warzywa wykorzystane w sosie to dynia piżmowa, marchewka i kukurydza. Idealnie współgrają z aromatycznymi przyprawami i są rozgrzewającym pomysłem na obiad / kolację w ten jesienny czas. Składniki na 6 porcji: 750g piersi z kurczaka dynia piżmowa 2 marchewki por 3 kukurydze 200ml gęstego mleka kokosowego (z puszki) 2 cebule 1cm imbiru 4 ząbki
wysmienityburakiem, awokado, figą i orzechami razem z dressingiem, przełóż na talerz i podaj z kulką sera burrata. Od razu uprzedzam, że jest to porcja obiadowa lub na treściwą kolację. Podaj z ulubionym pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaDziś chciałbym się pochwalić potrawą wymyśloną w moim domu , która jest świetnym śniadaniem paleo (choć nadaje się także na kolację, czy na lunch). Ser kozi z jabłkiem i miodem jest lekkim, ale sycącym, szybkim i łatwym w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smacznym posiłkiem. Składniki na jedną porcję : 100 g sera koziego 1,5 jabłka 1 łyżka miodu garść orzechów
PaleoSMAKtłuszczu, rozsądną ilość białka i mnóstwo witamin i mikroelementów . Sałatka z endywii z awokado, jajkiem i pomidorami stanowi bardzo sycące i zdrowe śniadanie paleo, choć nadaje się także na kolację czy lunch. PaleoSMAK Mimo iż ta sałatka jest bezglutenowa , bez nabiału (laktozy i kazeiny) i wpisuje się doskonale nawet w restrykcyjne diety SCD i FODMAP , to prawie wszystkie składniki
PaleoSMAKPizza z patelni to doskonałe rozwiązanie na szybki obiad czy kolację, czy spotkanie ze znajomymi. Wystarczy zmiksować składniki na ciasto. Wrzucić dowolne dodatki i usmażyć na patelni przez 10 minut. Ciasto jest takie delikatne. Polecam. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 jajko 4 łyżki mąki tortowej 4 łyżki śmietany 18 % sól do smaku zioła prowansalskie według uznania Dodatkowo: 1 średnia
Izabelawkuchniprzypraw jest po prostu niesamowita! Zaproponowane przeze mnie danie jest eleganckie i o tyle oryginalne, że nie powstydzimy się go zaserwować nawet najbardziej wybrednym gościom na obiad lub na kolację. Dodatkowy plus – paluszki zawsze możemy odgrzać na patelni w towarzystwie masła i nadać im apetycznego rumieńca. Dzięki temu, możemy przygotować paluszki ziemniaczane z sosem, co najmniej na dwa dni. PALUSZKI
W Kawiarencegłos ) Ciasto francuskie z serem feta w formie ślimaczków jest doskonałą przekąską na przyjęcie w gronie bliskich lub też ciekawym pomysłem na niecodzienną kolację. Jest to stosunkowo łatwa oraz szybka przekąska, którą lubi większość osób. Polecam podać ślimaczki z sosami – najlepiej ostrym pomidorowym oraz czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. U mnie
Kuchnia Bazylii