kolacja - 33757 przepisów (strona:615/2251)

Kasza kuskus z warzywami 166

Szybki i zdrowy sposób na obiad lub kolację. Świetne r ównież na imprezę.  Kiełbasę można śmiało zastąpić piersią z kurczaka lub schabem.Lekkie i pożywne! Składniki: 1 cebula 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 pomidor 1 bakłażan mała puszka kukurydzy kiełbasa toruńska lub podwawelska 250g kaszka kuskus-200g 2 łyżki przecieru pomidrowego sól,pieprz,szczypta chili Kaszkę kus kus zalewamy

Przepisy mojej mamy
Naleśniki z kurczakiem w sosie pomidorowym 174

Smaczne i szybkie naleśniki z mięsną wkładką.  Doskonałe na obiad lub kolację. Składniki: 5 naleśników-przepis znajdziesz tutaj  lub tutaj 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka pomidory w puszce 1 sztuka 2 łyżki śmietany sól i pieprz olej do smażenia Mięso kroimy w małą kostkę,podsmażamy ok.5 minut.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.Smażymy

Przepisy mojej mamy
Leczo z fasolką szparagową i papryką 134

Fajny pomysł na szybki obiad lub kolację. Leczo możemy przygotować r ównież zimą z mrożonej fasolki. Podajemy z pieczywem. Składniki: 500 g fasolki szparagowej 400 g kiełbasy 2 papryki czerwone 2 cebule 1 pomidor -mogą być pomidory z puszki 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki papryki mielonej 1 łyżeczka pieprzu cayenne chili sól i pieprz do smaku olej do smażenia

Przepisy mojej mamy
Sok i galaretka z jeżyn 155

jeżyn pozostałych po odcedzeniu wcale nie musimy wyrzucać.Ja robię z nich smaczną galaretkę.Świetna do naleśników,na kanapkę czy do deserów. Kaszka manna z sokiem jeżynowym to ulubiona kolacja mojego synka:-) Składniki: 1 kg jeżyn 0,5 kg cukru galaretka cytrynowa-do galaretki z jeżyn  Jeżyny płuczemyi wsypujemy do garnka.Gotujemy ok.30-40 minut,dodajemy cukier,mieszamy aż się rozpuści

Przepisy mojej mamy
Omlet z serkiem mascarpone 149

Przepyszny,puszysty omlet w sam raz na śniadanie,kolację lub na deser. Robi się go błyskawicznie.Dodatkami mogą być owoce,bita śmietana,dżem,miód.. Najlepszy zaraz po usmażeniu. Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka mascarpone łyżeczka cukru-dla tych którzy lubią słodsze smaki łyżeczka oleju Jajka z serkiem i cukrem dokładnie roztrzepujemy na puszystą masę,można użyć miksera

Przepisy mojej mamy
Kanapki z smażonym jajkiem 153

syna.Raz spròbowalam i  zajadał ze smakiem,choc przyznam ze syn nie przepada za bardzo za jajkami.W tym wydaniu widac bardzo mu smakują. Dobry pomysł na śniadanie lub kolację.Smażone jajko z dodatkiem mleka i mąki idealnie pasuje do swieżego pieczywa. Warto spròbowac! Składniki: 2 jajka 1\4 szklanki mleka łyżka mąki pszennej łyżka oleju sòl i pieprz do smaku

Przepisy mojej mamy
'' BAKŁAŻANOWE PANTOFELKI " 134

Pyszny warzywny posiłek, smakuje dzieciom i dorosłym. Może być daniem głównym i śniadaniem, na kolację raczej za ciężkie. Jemy oczami – czyli estetyka podania ma znaczenie.    2 bakłażany 2 czerwone cebule 1 większa marchewka 7-8 suszonych pomidorów 10 czarnych oliwek 1 łyżeczka papryki wędzonej ( w proszku ) 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz olej do smażenia ser gorgonzola ok.70

Smaczne moje
PLACKI RUSKIE - SODOWE 155

zagnieść. Moje nadzienie to mieszanka zwykłego twarogu, fety , bazylii, natki pietruszki, suszonych i świeżych pomidorów. Oczywiście trochę zmienione od oryginału. Wytrawne placki ruskie idealne na śniadanie lub wczesną kolację.     Ciasto : mąka pszenna 340 g jogurt naturalny ok.200-220 g sól 1/2 łyżeczki soda 1/2 łyżeczki Nadzienie : twaróg półtłusty 150 g feta 150 g suszone pomidory 25 g 1 średni

Smaczne moje
SEROWE KLUSKI Z MAKIEM 127

Rewelacyjne, pyszne i bardzo proste i szybkie. Doskonale pasują na śniadanie, kolację i deser.      twaróg półtłusty 250 g 1 jajko mąka pszenna typ 500 -550 70 g kasza manna 80 g szczypta soli Do posypania : ugotowany zmielony mak z cukrem ( 3 do 1 ) miód, orzechy włoskie ewentualnie 40 g masła do polania    Porcja

Smaczne moje
Kapuśniak z kiszonej kapusty 120

Pyszna kwaśna zupa z warzywami, kiszoną kapustą i wędzonym boczkiem I dealna na jesienny lub zimowy posiłek dla całej rodziny, zarówno na obiad jak i na kolację. Dodatek wędzonego boczku bardzo wzbogaca smak – jeżeli zupa ma być dla wegetarian, po prostu go pomiń. Smak zupy będzie nieco inny, ale i tak posmakuje Tobie i Twoim domownikom   Pomysły

Kulinarny S.O.S.
Pierogi z Kapustą i Grzybami 140

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi z kapustą i grzybam i to obowiązkowe danie podczas kolacji wigilijnej. W naszym domu to jedno z najlepszych dań, którego smakiem zachwyca się każdy, ponieważ takie pierogi nie goszczą zbyt często w naszym domu. Oczywiście czas od czasu przygotowuję pierogi z kapustą i grzybami w zwykły dzień, jednak nie tak często, jak tradycyjne pierogi ruskie

Przepiski.pl
Sałatka z Twarożkiem Pomidorem i Ogórkiem 156

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z dodatkiem twarogu i świeżych warzyw to idealny pomysł na śniadanie, kolację, a także posiłek do pracy. Najlepiej smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa lub wafli ryżowych. Bardzo często biorę taką sałatkę z twarożkiem pomidorem i ogórkiem do pracy, ponieważ jest bardzo szybka w przygotowaniu, a dodatkowo smaczna i sycąca. Serdecznie polecam Składniki: 1/2 świeżego

Przepiski.pl
Pasztet z selera, batatów, z ryżem pełnoziarnistym, pomidorkami i nutą imbiru. 126

ryżu sprawi, iż nie będziecie wołać o chleb. Dzięki dodatkowi ryżu pełnoziarnistego stanie się po prostu bardziej treściwy. W połączeniu z ulubioną sałatką i dressingiem będzie doskonałym pomysłem na kolację, albo śniadanie. Wykorzystałam pomysł Marka Zaremby wprowadzając odrobinę mojej inwencji twórczej. Będziecie potrzebować: - jeden duży seler pokrojony w kostkę oraz jeden batat pokrojony w kostkę - dwie łyżki mielonego siemienia lnianego

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z czerwonej kapusty do obiadu i...nie tylko! 132

którą przepadam ja i moje dzieci. Przygotujesz ją dosyć szybko. Szybko też zniknie, gdyż moje dzieci jedzą ją nie tylko jako dodatek, ale również samodzielnie na śniadanie lub kolację. Składniki w przybliżeniu. Możesz dodać mniej lub więcej poszczególnych składników.W oryginalnym przepisie podana jest natka pietruszki. Niestety w niedzielę rano kiedy ją robiłam natki pietruszki nie miałam

Z Kuchni Do Kuchni
Chili con carne 150

Chili con carne to w sumie najpopularniejsze u nas jednogarnkowe danie pochodzące z Ameryki Łacińskiej. Jadamy go z przyjemnością na obiad czy kolację w chłodne jesienne i zimowe dni, bo fajnie rozgrzewa i mocno syci. Rewelacyjnie też sprawdza się na różnego rodzaju imprezach, bo oprócz tego, że jest pyszne to daje nam siłę do kolejnych godzin biesiadowania, czy szaleństw

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania