kolacja - 33757 przepisów (strona:393/2251)

SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ I CIEŚCIE FRANCUSKIM 151

żółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest  ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera żółtego 1 żółtko

Kuchnia MagdaLeny
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 203

Gofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące.   Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FIGAMI 144

smaku rewelacyjna! Wystarczy zaledwie 10 minut czasu, aby ją przygotować. Dla mnie połączenie wędzonego łososia z owocami i serem jest znakomite. Poza tym jest to lekka sałatka idealna na kolację lub na wynos do lunchboxa 🍱     Składniki: 1 op. mieszanki sałat 100 g łososia wędzonego 2 świeże figi 100 g sera mozzarella 1/2 granatu Sos: 3 łyżki oliwy

Kuchnia MagdaLeny
PIZZA MAKARONOWA SPAGHETTI 143

jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego obiadu. Jednak ten rodzaj pizzy możemy przygotować z dowolnymi dodatkami, np. samymi warzywami, będzie wtedy lżejsza i można ją podać również na kolację. Smakuje naprawdę świetnie!   Składniki: Spód: 400 g makaronu spaghetti (bezglutenowego) 5 jajek 1 ząbek czosnku  1 łyżeczka oregano  sól, pieprz Dodatki: 400 g mięsa mielonego (dowolnego

Kuchnia MagdaLeny
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 154

przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację, a także do lunchboxa. Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej Radix-Bis 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju ok. 10 szt. pomidorów suszonych Radix

Kuchnia MagdaLeny
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 150

czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego sprawdzi się doskonale jako ciepła kolacja, a także jako przystawka na stół podczas przyjęcia. Dzięki suszonym pomidorom nadzienie stało się aromatyczne i zyskało wyrazistego smaku. Dodatkowo czosnek, natka pietruszki oraz ziarna słonecznika nadały charakteru tej paście

Kuchnia MagdaLeny
jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 171

Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 4-5 suszonych pomidorów 50 g sera typu feta 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich

babka w formie
Ziemniaczana sałatka z kurczakiem 159

Żyć bez nich nie umiemy . Ostatnio zrobiłam reameke starego przepisu z kilkoma nowymi modyfikacjami i wyszło bardzo zadowalająco Ba nawet więcej niż bardzo . Jest to chwilowy hit w porze kolacji Polecam , każda sałatka jest pyszna ,a już szczególnie gdy brak nam czasu cokolwiek innego . Wystarczy zrobić , wstawić do lodówki i przez kilka dni odpada nam wymyślanie co tu na szybko

Ogrodnik w podróży
KREWETKI Z FASOLĄ W SOSIE POMIDOROWYM 127

Krewetki z fasolą w sosie pomidorowym to wyśmienita potrawa kuchni greckiej. Może być serwowana na obiad lub kolację. Ten kto lubi owoce morza będzie zachwycony tym przepisem. KREWETKI Z FASOLĄ W SOSIE POMIDOROWYM.  SKŁADNIKI : fasola biała cannellini (400 g) krewetki średniej wielkości  (1 kg.) pomidory krojone z puszki (400 g) oliwa z oliwek (4 łyżki) papryka czerwona

Rita creative
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 205

śniadanie czy na kolację domowa pasta z wędzonej makreli do chleba zawsze smakuje świetnie. Przepis na pastę z wędzonej makreli Składniki: makrela wędzona, mała cebula, ogórek kiszony, łyżeczka majonezu, dwie łyżeczki musztardy (najlepiej jedną zwykłej i jedną francuską z cały ziarnami gorczycy), świeży koperek, pieprz. Zrób tak: mięso oddziel od ości, przełóż do miseczki. Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie rozgnieć

Kulinarna Polska
Mleczna kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem 243

Mleczna kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem Dziś mam dla Was pyszną i zdrową propozycję, która sprawdzi się zarówno na śniadanie, deser czy kolację. Lubicie kaszę jaglaną? Nie od dziś wiadomo, że jest zdrowa. Ale źle przygotowana może nie przypaść do gustu każdemu. Jeśli jeszcze nigdy jej nie jedliście lub po prostu szukacie prostych inspiracji, to polecam Wam dzisiejszą wersję

Słodkie okruszki
Kurczak w marchewce i pomidorach 108

razem przepis na szybkie danie obiadowe lub kolację polecane dla osób dbających o linię. Znalazłam je wśród dań diety stworzonej przez NFZ. Kurczak w takiej wersji bardzo mi posmakował. Przyznam, że jestem mile zaskoczona tym, że w końcu jakaś dieta oparta jest na smacznych i przystępnych daniach. KURCZAK W MARCHEWCE I POMIDORACH Składniki: 1/2 filetu z kurczaka 1 mała cebula

Bon appetit mon amie
Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim 119

także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – zielona szakszuka – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami

nietylkopasta.pl
Tarta serowa z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 143

tania wytrawna tarta na cieście francuskim z serowym nadzieniem z cukinią i pomidorkami koktajlowymi, podana na ciepło od razu po wyjęciu z pieca, doskonały pomysł na przekąskę lub kolację. Forma 23/29 cm SKŁADNIKI: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Nadzienie: 1 cukinia 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub cherry 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka 200 ml jogurtu naturalnego

Wanilia i Kardamon
Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu 173

jajkiem i tuńczykiem czy standardowa sałatkę śledziową . Dzisiaj przyszedł czas na kolejną szybką, pyszną i zdrową sałatkę z wędzoną makrelą oraz pestkami granatu. Jest to doskonała propozycja na kolację czy lunch do pracy. Składniki: opakowanie sałaty roszponki – umytej i dokładnie osuszonej 200g fileta z wędzonej makreli 1 podłużna czerwona papryka pestki z połowy owocu granatu 1 średnia czerwona cebulka

Życie ze smakiem