SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ I CIEŚCIE FRANCUSKIM 190żółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera żółtego 1 żółtko
Kuchnia MagdaLeny
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 241Gofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące. Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna
Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FIGAMI 176smaku rewelacyjna! Wystarczy zaledwie 10 minut czasu, aby ją przygotować. Dla mnie połączenie wędzonego łososia z owocami i serem jest znakomite. Poza tym jest to lekka sałatka idealna na kolację lub na wynos do lunchboxa 🍱 Składniki: 1 op. mieszanki sałat 100 g łososia wędzonego 2 świeże figi 100 g sera mozzarella 1/2 granatu Sos: 3 łyżki oliwy
Kuchnia MagdaLeny
PIZZA MAKARONOWA SPAGHETTI 180jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego obiadu. Jednak ten rodzaj pizzy możemy przygotować z dowolnymi dodatkami, np. samymi warzywami, będzie wtedy lżejsza i można ją podać również na kolację. Smakuje naprawdę świetnie! Składniki: Spód: 400 g makaronu spaghetti (bezglutenowego) 5 jajek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano sól, pieprz Dodatki: 400 g mięsa mielonego (dowolnego
Kuchnia MagdaLeny
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 190przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację, a także do lunchboxa. Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej Radix-Bis 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju ok. 10 szt. pomidorów suszonych Radix
Kuchnia MagdaLeny
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 183czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego sprawdzi się doskonale jako ciepła kolacja, a także jako przystawka na stół podczas przyjęcia. Dzięki suszonym pomidorom nadzienie stało się aromatyczne i zyskało wyrazistego smaku. Dodatkowo czosnek, natka pietruszki oraz ziarna słonecznika nadały charakteru tej paście
Kuchnia MagdaLeny
jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 196Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 4-5 suszonych pomidorów 50 g sera typu feta 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich
babka w formie
Ziemniaczana sałatka z kurczakiem 179Żyć bez nich nie umiemy . Ostatnio zrobiłam reameke starego przepisu z kilkoma nowymi modyfikacjami i wyszło bardzo zadowalająco Ba nawet więcej niż bardzo . Jest to chwilowy hit w porze kolacji Polecam , każda sałatka jest pyszna ,a już szczególnie gdy brak nam czasu cokolwiek innego . Wystarczy zrobić , wstawić do lodówki i przez kilka dni odpada nam wymyślanie co tu na szybko
Ogrodnik w podróży
KREWETKI Z FASOLĄ W SOSIE POMIDOROWYM 153Krewetki z fasolą w sosie pomidorowym to wyśmienita potrawa kuchni greckiej. Może być serwowana na obiad lub kolację. Ten kto lubi owoce morza będzie zachwycony tym przepisem. KREWETKI Z FASOLĄ W SOSIE POMIDOROWYM. SKŁADNIKI : fasola biała cannellini (400 g) krewetki średniej wielkości (1 kg.) pomidory krojone z puszki (400 g) oliwa z oliwek (4 łyżki) papryka czerwona
Rita creative
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 232śniadanie czy na kolację domowa pasta z wędzonej makreli do chleba zawsze smakuje świetnie. Przepis na pastę z wędzonej makreli Składniki: makrela wędzona, mała cebula, ogórek kiszony, łyżeczka majonezu, dwie łyżeczki musztardy (najlepiej jedną zwykłej i jedną francuską z cały ziarnami gorczycy), świeży koperek, pieprz. Zrób tak: mięso oddziel od ości, przełóż do miseczki. Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie rozgnieć
Kulinarna Polska
Mleczna kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem 307Mleczna kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem Dziś mam dla Was pyszną i zdrową propozycję, która sprawdzi się zarówno na śniadanie, deser czy kolację. Lubicie kaszę jaglaną? Nie od dziś wiadomo, że jest zdrowa. Ale źle przygotowana może nie przypaść do gustu każdemu. Jeśli jeszcze nigdy jej nie jedliście lub po prostu szukacie prostych inspiracji, to polecam Wam dzisiejszą wersję
Słodkie okruszki
Kurczak w marchewce i pomidorach 136razem przepis na szybkie danie obiadowe lub kolację polecane dla osób dbających o linię. Znalazłam je wśród dań diety stworzonej przez NFZ. Kurczak w takiej wersji bardzo mi posmakował. Przyznam, że jestem mile zaskoczona tym, że w końcu jakaś dieta oparta jest na smacznych i przystępnych daniach. KURCZAK W MARCHEWCE I POMIDORACH Składniki: 1/2 filetu z kurczaka 1 mała cebula
Bon appetit mon amie
Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim 145także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – zielona szakszuka – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami
nietylkopasta.pl
Tarta serowa z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 168tania wytrawna tarta na cieście francuskim z serowym nadzieniem z cukinią i pomidorkami koktajlowymi, podana na ciepło od razu po wyjęciu z pieca, doskonały pomysł na przekąskę lub kolację. Forma 23/29 cm SKŁADNIKI: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Nadzienie: 1 cukinia 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub cherry 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka 200 ml jogurtu naturalnego
Wanilia i Kardamon
Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu 211jajkiem i tuńczykiem czy standardowa sałatkę śledziową . Dzisiaj przyszedł czas na kolejną szybką, pyszną i zdrową sałatkę z wędzoną makrelą oraz pestkami granatu. Jest to doskonała propozycja na kolację czy lunch do pracy. Składniki: opakowanie sałaty roszponki – umytej i dokładnie osuszonej 200g fileta z wędzonej makreli 1 podłużna czerwona papryka pestki z połowy owocu granatu 1 średnia czerwona cebulka
Życie ze smakiem