kolacja - 33757 przepisów (strona:352/2251)

Sałatka szwajcarska 8056

kostkę. Jednak jeśli zdecydujecie się na tę pierwszą wersję to ser można zetrzeć na tarce, aby przyspieszyć czas przyrządzania sałatki. Sałatka szwajcarska to doskonały pomysł na każdą okazję: śniadanie, kolację czy różnego rodzaju przyjęcia imieninowe lub świąteczne. Możemy ją również zapakować w pudełeczko na drugie śniadanie do pracy. W moim przypadku do sałatki szwajcarskiej wykorzystałam polędwicę sopocką, ale można

Danka Pichci
Malinowa kasza manna 105

Malinowa kasza manna, czyli słodki posiłek dla najmłodszych. U nas w formie misia, bo Zosia ostatnio bardzo lubi swoje misiowe pluszaki. Taka kasza fantastycznie sprawdzi się jako pyszna, rozgrzewająca kolacja. Jest to idealny posiłek przed snem dla najmłodszych. W sezonie jesienno-zimowym warto dosłodzić ją miodem, który działa wspomagająco na układ odpornościowy. Ma także właściwości bakteriobójcze. Pamiętajcie jednak, że miód

Natka Pietruszki
PIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK 107

CHIPSAMI Z PARMEZANU   PIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK TO: – Niebiańsko pyszne danie – Owoce morza o wielu obliczach smakowych – Raj dla podniebienia – Fantastyczna potrawa dla krewetkowych fanów – Genialna kolacja ILOŚĆ PORCJI: 4 Szaszłyki CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT + MARYNOWANIE CO POTRZEBUJESZ: – Krewetki Vannamei – opakowanie a konkretnie 20 sztuk – Odrobina oliwy i łyżka masła do smażenia – 4 patyki do szaszłyków MARYNATA – Papryczka

globuskulinarny
Sałatka z pora z kabanosem 166

przez przypadek. W lodówce błąkały się zapomniane kabanosy i chciałam je smacznie wykorzystać. Udało się, sałatka wyszła bardzo smaczna, a przy tym pożywna. Doskonała nie tylko na śniadanie czy kolację, ale także jako posiłek do pracy. Polecam :) Składniki - 1 większy por ( wykorzystuję białą część ) - 2 jajka ugotowane na twardo - 6 plasterków sera żółtego - 2 ogórki kiszone - 2 kabanosy

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami 227

koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku pomarańczowego. Pyszna, wyrazista w smaku sałatka, którą możemy podać na lunch lub kolację, a także spakować do pudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać

Kuchnia MagdaLeny
Szakszuka. 124

Szakszuka smaczny pomysł na śniadanie. Zróbcie ją koniecznie na śniadanie lub kolację teraz kiedy mamy jeszcze świeże pomidory wg mnie wtedy smakuje najlepiej. Jednak zimą możecie użyć pomidorów z puszki. Dodatki jakich użyjecie do jej zrobienia mogą być bardzo różne. Ja swoją szakszukę zrobiłam z dodatkiem cukinii, czerwonej cebuli, papryki, świeżego szpinaku, odrobiny czosnku i oczywiście pomidorów. Jeśli jeszcze

To co lubię - gotuję i polecam
Placuszki jogurtowe z chia 105

Przepyszne placuszki jogurtowe z chia. Moja Zosia je uwielbia i całą porcję zjada w mgnieniu oka. U nas najczęściej goszczą one na śniadanko ale mogą być też podane na kolację albo zabrane jako przekąska podczas długiego spaceru. Do przygotowania tych placuszków potrzebny jest tylko widelec, miseczka i kilka składników. Dlatego właśnie nie ma problemu ze zrobieniem ich o poranku

Natka Pietruszki
Pieczone warzywa 97

Pieczone warzywa to idealny dodatek do obiadu ale możemy zajadać się nimi także na kolację. Do tego kromka pysznego chlebka na zakwasie i zdrowy posiłek gotowy. Ja dziś wykorzystałam je w połączeniu obiadowym z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem. Wyszedł przepyszny obiad. A pieczone warzywa to oczywiście przypadkowa mieszanka tego, co akurat zalegało w lodówce. Okazało się, że to połączenie

Natka Pietruszki
Pizza bez drożdży na wypasie :) 152

Pizza bez drożdży na bogato to ostatnio moja jedna z ulubionych propozycji na szybka kolację. Szybką, bo pizza nie wymaga czasu na wyrastanie. Ciasto przygotujemy dosłownie w kilka chwil. Oczywiście, możecie użyć dowolnych składników jakie lubicie – szynkę, albo salami, paprykę i cebulą, albo oliwki. Wasza fantazja nie musi znać granic. Przeczytaj przepis na: Domowa pizza z salami i ananasem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z mąki kasztanowej 135

Placki z mąki kasztanowej to pomysł na pyszne śniadanie lub kolacje. Znacie mąkę kasztanową? Na blogu znajdziecie przepis z jej użyciem na Ciastka z maki kasztanowej i Chleb z maki kasztanowej – zapraszam do wypróbowania! Dla mnie to kwintesencja jesieni! Zapraszam Was też do innych jesiennych wpisów: Ciasta jesienne 85 przepisów 100 pomysłów na jesienny obiad Surówki jesienne PRZEPIS

Dorota Smakuje
DOMOWE PALUSZKI RYBNE 114

piekarniku.  Najlepsze paluszki rybne - z czym podawać.       Domowe paluszki rybne mogą być podawane przy różnych okazjach. To przepis na szybką przekąskę, obiad albo kolację. Można je także zapakować na lunch do pracy. Są też świetną opcją do pudełka na drugie śniadanie dla dzieci. Paluszki najlepiej podawać z ziemniakami albo ryżem. Dobrym dodatkiem do paluszków rybnych będzie

Moja Książka Kucharska
Faszerowana papryka 103

Faszerowana papryka to wspaniały pomysł na obiad albo kolację. Jeśli chcemy zaskoczyć gości jakimś fajnym daniem, to również polecam ten przepis Jest troszkę czasochłonna w przygotowaniu, ale warto. Przynajmniej od czasu do czasu Nie jest to mój oryginalny przepis, bo wykorzystałam kilka inspiracji znalezionych w Internecie i ostatecznie stworzyłam swoją ulubioną wersję. Faszerowana papryka – składniki: 4 większe papryki, 500g

Natka Pietruszki
Sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem 103

razem pomysł na smaczną i prostą w przygotowaniu sałatkę. Sprawdzi się idealnie jako lekka kolacja. Oto sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem. Niewielka ilość składników, a smak fantastyczny! Do tego prosty, czosnkowo-jogurtowy dressing, który idealnie dopełnia całość. Musicie ją wypróbować! Sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem – składniki (2 porcje): 100g mixu sałat, 150g tuńczyka w sosie własnym

Natka Pietruszki
Sałatka brokułowa z tuńczykiem i papryką 123

dzięki obecności jogurtu i wyjątkowo pyszny. Zresztą w sumie chyba mój ulubiony sos, bo pasuje i do sałatek i do mięs. Sałatka bardzo nam smakowała. Idealna propozycja na piątkową kolację… Składniki: 1 Puszka tuńczyka w sosie własnym 1 Brokuł – miałam małą główkę 1 Papryka czerwona ¼ paczki makaronu pióra „Pełne ziarna” z Lubelli Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu

Moja Delicja
Leczo w słoikach 114

oraz część słoików tylko zawekowałam a drugą część zapasteryzowałam w piekarniku. Czas pokaże, która wersja się sprawdzi 🙂 Leczo w słoikach to świetny pomysł na szybki obiad lub kolację. Wystarczy podgrzać i podać z bagietką. Można też dodać podsmażaną kiełbaskę i otrzymać wówczas bardziej “męską” wersję 😉 Oczywiście leczo można także podawać z makaronami, ryżem, ziemniakami w towarzystwie mięs. Świetnie bowiem pełni

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania