kolacja - 33757 przepisów (strona:1914/2251)

Szybka sałatka ze szklanki 433

Czasami chciałoby się inaczej. Inaczej ubrać, umalować, inaczej ustawić meble. I czasami wystarczy jakaś drobna zmiana, niedostrzegalna dla innych, żeby poczuć się lepiej. Czasami tak mam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i peperoncino czyli Aglio e olio 183

Jak lubisz czosnek, to jest danie dla Ciebie. Nie poznałam do tej pory nikogo, kto by nie zachwycał się prostotą i smakiem tego dania. Typowo włoska

Pasje Jolki
Śródziemnomorski chlebek - babka 196

 Ten, kto poznał już zdrowotne walory diety śródziemnomorskiej, na pewno doceni domowe, szybkie w przygotowaniu pieczywo. Do jego przygotowania niepotrzebna jest specjalna maszyna do wypieku

W poszukiwaniu inspiracji
Zapiekany camembert z sosem malinowym 183

 Są takie książki, które zapadają na długi czas w naszej pamięci. Są autorzy, którzy zaspokajają nasze gusta nie tylko ciekawą powieścią, ale również smakami potraw

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka a’la Cezar 368

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka Cezar w moim wydaniu. Pieczony kurczak podany na sałacie z dodatkiem chrupiących grzanek i chipsów z 

Marta Gotuje
MULE W BIAŁYM WINIE I POMIDORACH 173

   Owoce morza w mojej Rodzince zajadają wszyscy, nawet moje 5-cio letnie Dziecię jest ich wielką fanką. Uwielbia poznawać nowe smaki, obserwuje co jedzą

Smaczne Zdrowe
Aksamitny krem dyniowy z cukinią i pistacjami z nutą rozmarynu 222

Jesień dynią stoi... Moja ulubiona Hokkaido stoi z całą rodzinką, w sumie 5 sztuk, więc będzie się działo. Na pierwszy ogień ekspresowa zupa z serkiem Almette

SzczyptaSmaQ
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją 166

Szybka, niskokaloryczna, bogata w witaminy i składniki odżywcze sezonowa przekąska. Pyszna dynia Hokkaido, wędzony łosoś i polska gruszka, to wszystko w kremowej masie serowo-jajecznej, przełamane

SzczyptaSmaQ
Suflet dyniowy z leśnymi grzybami, pieczony w cukinii 177

Powitanie jesieni: dynia, leśne grzyby,  chrupiąca cukinia z nutą rozmarynu i pikantnym pieprzem. Smacznie, zdrowo, kolorowo.   Czas przygotowania:         60 minut

SzczyptaSmaQ
Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze 232

Bakłażan (oberżyna), zwany też gruszką miłości, to bardzo wdzięczne warzywo do obróbki kulinarnej, jednak nadal mało popularne. W smaku, delikatny, bez wyrazu, wręcz mdły łatwo daje

SzczyptaSmaQ
Pieczone ziemniaki aromatyzowane czarną truflą i sezamem 202

Słońca coraz mniej, temperatura spada, a przed nami weekend. Może warto skorzystać z ostatnich pogodnych dni i zorganizować plenerowe spotkanie ze znajomymi.  Na tę okoliczność

SzczyptaSmaQ
Naleśniki z rybami 219

Danie dość popularne w Szwecji, zapewne z powodu nieograniczonego dostępu do świeżych ryb i banalnie prostego wykonania.  Zapiekane klasyczne naleśniki z farszem rybnym, podawane 

SzczyptaSmaQ
Żołądki kurczaka gotowane w pikantnym sosie pomidorowym 260

Papryczki chili, kolejne warzywka z doniczkowo-tarasowej uprawy doczekały się zbioru. Na jednej roślince dynda ponad 20 czerwonych i zielonych papryczek. Jak na jedną roślinkę to

SzczyptaSmaQ
Polska sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto dyniowo-nasturcjowym 203

Szybka i prosta, pyszna s ałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem. Maślane warzywa sezonowe krótko duszone, urocze mini kokardki, otulone wyjątkowym pesto dyniowo-nasturcjowym i chrupiące orzechy

SzczyptaSmaQ
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 193

Oszalejecie na punkcie tego zestawu. Tarte kluseczki jak u babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka

SzczyptaSmaQ