Nie ma nic lepszego, niż jeszcze ciepły, domowy chleb. Tylko zazwyczaj nie da się go spontanicznie zrobić na śniadanie bez wcześniejszego przygotowania - zazwyczaj potrzeba co najmniej
Słodkie PrzyjemnościTęsknicie za latem? Ja już nie mogę się doczekać ciepłych, słonecznych dni i imprezowych wieczorów. A w te wakacje planuję ich całkiem sporo :) Szczególnie na
Słodkie PrzyjemnościPierwszy dzień kalendarzowej wiosny i nagle człowiekowi w głowie błogie (aktywne!) lenistwo - przynajmniej w mojej. Nic konstruktywnego raczej dziś nie zrobię - pracy magisterskiej nie napiszę. Najpierw
Słodkie PrzyjemnościZdrowe i smaczne? Myślicie, że się nie da? Oczywiście, że się da! Przez ostatni tydzień jestem tego całkiem dobrym przykładem. Po za dużą ilością wody jaką
Słodkie PrzyjemnościZa oknem wiosna i powoli coraz bardziej przyzwyczajamy się do panującego ciepła. Wręcz, gdy robi się chłodniej narzekamy na to jak zimny jest kwiecień. A pamiętacie
Słodkie PrzyjemnościPoniedziałek zaczynam na blogu obiadowo. Nie wiem czy kojarzycie jak mówiłam Wam, że wybieram się na warsztaty marki Pudliszki w stylu włoskim. W trakcie kilku godzinnego
Słodkie PrzyjemnościNa dworze tropiki, więc w kuchni stety/niestety musi być podobnie. Szkoda tylko, że takie temperatury i aura nie zostaną z nami już do końca wakacji - jestem
Słodkie PrzyjemnościJestem Ada i jestem łasuchem. I to strasznym! Mniej więcej raz na dwa tygodnie chodzą za mną dania mączne - zazwyczaj są to naleśniki (w okresie jagodowym
Słodkie PrzyjemnościCiepło? Upały nie odpuszczają? I dobrze! W końcu mamy lato :) Jednak czasem zbyt dużo ciepła też nam przeszkadza, dlatego warto zaopatrzyć się w coś co pomoże
Słodkie PrzyjemnościCzasem coś prostego oznacza, coś zupełnie wyjątkowego! Tak własnie jest z racuchami. Nie dość, że są pyszne, proste, to jeszcze bardzo ładne, prawda? Dziś przygotowałam dla
Słodkie PrzyjemnościDzisiaj przepis na danie dla wielbicieli makaronów i kuchni śródziemnomorskiej, bo wykorzystamy w nim m.in. suszone na słońcu pomidory, oliwki i rybę :) Składniki (dla 2 osób
Taste Of My DayKażdy ma czasem dłuższą bądź krótszą fazę na jakieś warzywo, mięso czy... deser. U mnie ostatnio nie może zabraknąć suszonych pomidorów i sera pleśniowego. Dziś proponuję
Kitchens AlphabetZupy nie muszą być nudne,dlatego nie bójcie się konfigurować ich składu i dorzucać składniki, które z pozoru wydają się nie pasować. Moja zupa cebulowo-porowa
Kitchens AlphabetOd lat nie jadam kupnych wędlin. Nie podoba mi się ich smak, konsystencja, skład, to że po kilku dniach robią się obślizgłe... Czasem jedynie skuszę się
chwile dla mnieSzybkie i proste do zrobienia sajgonki, a co najważniejsze bardzo pyszne :) Składniki: - kiszona kapusta, - sól ew. sos sojowy, - pieprz, - olej, - papier ryżowy. Wykonanie: Jeśli kapusta jest
Co na wege obiad?