Bardzo ucieszyło mnie to, że tak wielu z Was spodobały się prezentowane w poprzednim poście empanadillas . Mam nadzieję, że teraz Wy znajdziecie swoich 7, a może
KUCHARNIAGdy chodziłam do szkoły na lekcjach zwanych potocznie "pracami ręcznymi" uczyliśmy się szydełkowania, haftowania i robienia na drutach. Późną jesienią szykowaliśmy budki dla ptaków, wiosną
KUCHARNIAT o już nasze czwarte spotkanie w TU i TAM . Nasz wspólny pomysł na gotowanie, tworzenie i smakowanie w obu kuchniach jednocześnie - u Amber
KUCHARNIA" Czy jest pani emerytką ?" usłyszałam na "dzień dobry" z ust pozornie miłej pani, która zadzwoniła do mnie, by przedstawić "pewną niezwykle atrakcyjną ofertę". Pozornie miłej, bo
KUCHARNIAZaczyna się niewinnie. Nikt inny tego nie widzi. Ale Ty już czujesz. Najpierw broda. Lekkie drżenie. Potem gardło. Ściska coraz mocniej. Później oddech. Trzeba szybko
KUCHARNIANie mogłam się doczekać, by podzielić się z Wami tym przepisem! Patrz powyżej : jest GE-NIAL-NY! Poszukując inspiracji do przepisów z siemieniem
Gotowanie to kochanieNa śniadanie potrzebujemy porcji energii. Nasza sałatka makaronowa doda sił co najmniej do południa. Intensywny aromat wędzonego boczku przebija się przez całe danie nadając mu charakteru
CoolinarniePLhttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/woski-groch-cieciorka.html Składniki około 300- 400g grochu włoskiego-ciecierzycy 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia 2 duże cebule kawałek selera
w mojej kuchniZ książki Michela Rouxa „Jajka, 130 prostych przepisów” Składniki na naleśniki: 125 g mąki 15 g drobnego cukru szczypta soli 2 jajka 325 ml mleka 100
w mojej kuchniSkładniki: 7 jajek otręby orkiszowe---może być bułka tarta szczypiorek/ ew. natka pietruszki sól, pieprz olej do smażenia .
w mojej kuchniSKŁADNIKI ❤ ❤ 400g świeżego szpinaku 100g bazylia 4 jajka 250 - 300 g sera zmielonego żółtego sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej masło jajko do
w mojej kuchniSzybkie dania, które można „wyczarować” w niedługą chwilę,gdy brak czasu,lub goście za drzwiami.. ..
w mojej kuchniPasta jajeczna wg Gessler Składniki: 4 jaja 2 łyżeczki musztardy pęczek koperku szczypiorek łyżeczka curry pół łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła
w mojej kuchniKolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas
Pudełko rozmaitości