kolacja - 33757 przepisów (strona:1033/2251)

Kalarepy z figą, awokado i miodem 98

tego sos z miodu z odrobiną soku z limonki. To musi być dobre. Po powrocie do domu pozostało mi tylko zrealizować mój plan.. W rezultacie wyszła świetna przystawka, kolacja, podwieczorek a nawet i drugie śniadanie, taki posiłek zawsze będzie małym świętem. To jest po prostu nieziemskie! Do przygotowania sałatki potrzeba nam: 1 kalarepa biała 1 kalarepa czerwona 1 figa

Kuba Gotuje
Zapiekanka z brokułów w 30 minut 3911

olejna prosta i szybka w przygotowaniu propozycja obiadowa lub na ciepłą kolację, "samo robiąca się" zapiekanka z brokułów. Czas przygotowania:   30 minut   Ilość porcji: 4   Składniki: 1 brokuł świeży lub mrożony,   1 opakowanie Fix  Spaghetti 4 sery z brokułami  Knorr,   50 g startego żółtego sera,   50 g bułki tartej

SzczyptaSmaQ
Krokiety z mięsem 179

mojego przepisu na  szybkie naleśniki bez mleka . Do farszu użyłam tym razem mięsa gotowanego - gotowane udko z kurczaka i gotowany udziec z królika. I tak powstała nasza dzisiejsza kolacja. Dzieciaki zajadały ze smakiem, nam również bardzo smakowało. Przepis na naleśniki  tutaj Farsz: kawałek gotowanego królika gotowane udko z kurczaka kawałek ugotowanej marchewki kawałek ugotowanej pietruszki 1 cebula sól

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 210

Pyszna i prosta sałatka, idealna na lekki obiad czy kolację. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy 200 g papryki konserwowej 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny oregano przyprawa do kurczaka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
Risotto z borowikami 127

Uwielbiam dania kuchni włoskiej, szczególnie risotto. Tym razem postanowiłam połączyć je z borowikami, które nadają mojemu daniu wytworności i charakteru. Myślę, że jest to idealna potrawa na jesienną kolację wśród najbliższych. Dodatkowo danie jest proste w przygotowaniu, można powiedzieć, że z "jednej patelni". Koniecznie do wypróbowania w tym sezonie! Składniki (na 4 porcje): 150 gram ryżu Arborio 2 szalotki

Mango Papaja
Miseczka rozgrzewających kasz z różnymi zdrowymi dodatkami. Idealna na jesienne, zimowe śniadanie. Rozgrzewające i energetyczne. 182

powinna zawierać napis "PRODUKT WOLNY OD GMO", co daje nam gwarancję, że kupujemy produkt wysokiej jakości.  Proponowane przeze mnie zestawy kasz doskonałe są na śniadanie obiad czy wczesną kolację. Rewelacyjnie sprawdzają się w pudełku śniadaniowym czy lunch box'ie. Mieszanka kasz na śniadani e Składniki: Do jednej szklanki wsypujemy po trochu: kaszę gryczaną (ja lubię niepaloną) kaszę jaglaną kaszę

Naturalna Kuchnia
Risotto z grzybami leśnymi. Danie jednogarnkowe. Smaczne, zdrowe, sezonowe, wegetariańskie. 209

pomysł na proste, nieskomplikowane danie jednogarnkowe. Przygotowane z delikatnego ryżu arborio, świeżych leśnych grzybów zebranych podczas spaceru oraz z cebulą i czosnkiem. Danie idealne na sobotni obiad lub kolację z przyjaciółmi przy dobrym winie. Wegetarianie na pewno skorzystają, wszak grzyby są bardzo zdrowe. Grzyby jadalne to źródło smaku i aromatu. Są niskokaloryczne, ponieważ składają się w większości z wody

Naturalna Kuchnia
Jak łatwiej rozsmarować twarde masło na kromce chleba. 101

filmie poniżej dowiesz się co zrobić, aby łatwiej rozsmarować twarde masło na kromce chleba. Warto zapamiętać, czasem może się przydać podczas przegotowywania śniadania lub kolacji. :) Zapraszam na film.                          Pozdrawiam gorąco

Przepisy i porady kulinarne
Kapuśniaczki Drożdżowe ze Słodką Kapustą i Pieczarkami 277

jedna z bardziej smakowitych wersji kapuśniaczków. Kapuśniaczki znakomite jako pożywna przekąska podczas dnia, smakowita przystawka na przyjęcia, a podane z dodatkiem filiżanki czerwonego barszczu stworzą przepyszną potrawę idealną na kolację lub nawet obiad.   Kapuśniaczki Drożdżowe ze Słodką Kapustą i Pieczarkami - Składniki: Bułeczki: 600 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g miękkiego masła 4 żółtka 25 g drożdży pół

Słodka Strona
Pierogi z nadzieniem z dyni! 171

Przepis na obiad z dynią?! TAK! Ja to warzywo uwielbiam, od miesiąca króluje u mnie w każdej formie, od śniadania do kolacji. Dzsiaj proponuję Wam przygotowanie pierogów z farszem z dyni piżmowej. Pierogi takie są bardzo delikatne i mają subtelny, wytrawny smak. Skropione oliwą z świeżym rozmarynem, są wręcz idealne! Do dzieła! SKŁADNIKI NA CIASTO NA PIEROGI: - 300 g mąki

SMYKWKUCHNI
Pizza chleb bake off 175

bardzo aktywnym zakwasem. Zazwyczaj wykorzystuję 800 gram levain, a resztę na pizza chleb. Pizza placki są bardzo u nas w domu popularne. Czasami posypuję je mozzarella i ziołami…Kolacja z głowy, a resztę placków mrożę. Spotkałam się kiedyś z podobnymi plackami w sklepie i od tego czasu piekę podobne. Levain chleb Składniki: 1 etap/ przygotowanie tak zwanej matki

codojedzenia
Lazania "po bolońsku" z domowymi płatami gryczano pszennymi. 161

Lazania to takie fajne danie które jest sycące i bez problemu może być podane na obiad jak i na kolacje ze znajomymi. Dodatki również mogą być różne, mamy ogromne pole do popisu. A więc zapraszam. Ja postanowiłam dodatkowo zrobić domowe płaty ale urozmaicone o mąkę gryczaną. Wyszło smacznie - polecam! Składniki; 3 płaty makaronu gryczano pszennego (przepis niżej) 50 dag mięsa

Radość kipiąca uśmiechem.
Pomidory faszerowane kaszą pęczak. 144

Jeśli z obiadu zostaje wam kasza z warzywami można nią nadziać pomidory i zapiec i mamy kolację na ciepło .Polecam . Składniki: 4 pomidory kasza z warzywami przepis tutaj https://myladylaura.wordpress.com/2015/10/10/kasza-peczak-z-warzywami/ Pomidory myjemy i odcinamy górną część , wydrążamy delikatnie środek uważając aby nie uszkodzić skórki .Do otworów wkładamy kaszę z warzywami i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około

Ladylaura.
Ekologiczny makaron z dyniowym sosem "serowym" nie tylko dla wegan 167

tylko myślą o tym dniu i nie mogę na niczym innym się skupić :). Cały czas dynia, dynia, dynia. Nigdy mi się nie znudzi. Mogłabym jeść ją na śniadanie, obiad, kolację, na deser i na przegryzkę między posiłkami. Wiadomo, że w rzeczywistości długo bym tak nie wytrzymała, ale naprawdę dynia należy do jednych z moich ulubionych warzyw.  Czasami weganie mają

Be Fit Be Strong