kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:177/334)

princessa zebra kokosowa 288

Ciasta o nazwach popularnych batoników robią furorę od lat. Myślałam, że jadłam już wszystkie, aż trafiłam na to cudo. Jeżeli jeszcze nie znacie - warto wypróbować. Jeżeli

Cook&Love
Kokosowo-kakaowe kuleczki daktylowe (zdrowe słodkości) 193

Dziś polecam Wam przepis na zdrowe słodkości. Kokosowo-kakaowe kuleczki daktylowe. Wspaniałe by zaspokoić chęć na coś słodkiego i o wiele zdrowsze od tradycyjnych ciasteczek Z

Słodkie okruszki
Agrestowy Śnieżny Puch 416

Pora na ciasto które już swoją samą nazwą przywołuje chłodek nam na myśl ;) Na blaszkę 23 x 23 cm 500 gr sera twarogowego zmielonego trzykrotnie lub

Gotowanie...to proste !
MALAKOFF 1575

Moja wersja tego znanego ciasta na zimno. Pycha !!!   Składniki: ciasto: 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 i

Z Majeczką w kuchni
Otrębowy omlet jabłkowy. Zdrowy omlet z jabłkiem bez mąki i cukru. 303

Dziś polecam Wam na śniadanie pyszny i zdrowy otrębowy omlet jabłkowy (bez mąki i cukru). Przygotujecie go dosłownie w kilka minut. Takie śniadanie zaspokoi głód i doda Wam energii na początek dnia. Przepis jest naprawdę prosty. Spróbujcie. Polecam i życzę Wam miłego i smacznego dnia Składniki: 1 całe jajko 1 białko 3 czubate łyżki otrąb owsianych (u mnie Młyny(...)Stoisław ) 1 małe jabłko (nie kwaśne) mała szczypta soli cynamon do smaku (około 1/3 łyżeczki) olej kokosowy do smażenia propozycja podania: plasterki bananów i łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Do miski wsypujemy otręby owsiane. Następnie ścieramy obrane jabłko i dodajemy pozostałe składniki – sól, jedno całe jajko i jedno białko oraz cynamon do smaku (u mnie około 1/3 łyżeczki

Słodkie okruszki
GOLONKI W CZERWONYM WINIE 200

oleju kokosowym (lub smalcu) golonki, z każdej strony po kilka minut. Następnie przekładamy golonki do żaroodpornego naczynia, zalewamy tłuszczem z patelni, posypujemy świeżo mielonym pieprzem oraz czosnkiem, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, wlewamy ok.3/4 -1 szklanki wina. Ganek zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C. Po ok.1-1,5h zmniejszamy temperaturę do 180*C i pieczemy (dusimy) nasze(...)trakcie pieczenia golonki przewracamy na drugą stronę, również posypujemy je pieprzem oraz czosnkiem, wlewamy w dwóch turach resztę wina i pieczemy dalej. Całkowity czas pieczenia mięsa, to ponad 3h, u nas było to 3h i 15 minut . Golonki muszą być bardzo miękkie, wręcz mięso powinno odpadać od kości. Ok. 1-1,5h przed końcem pieczenia dodajemy

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowy makowiec bananowo-kokosowy 171

Lekkie, aromatyczne i soczyste ciasto. Świetnie sprawdzi się na Boże Narodzenie jako alternatywa dla tradycyjnej strucli drożdżowej czy makowca na kruchym cieście. Łatwe i szybkie w

Ze smakiem bez glutenu
Placuszki z mąki jaglanej 193

Jeżeli macie ochotę na coś małego i słodkiego to zachęcam do przygotowania placuszków jaglanych. Do ich przyrządzenia potrzebujemy zaledwie kilka składników: mąki jaglanej, jogurtu naturalnego, proszku

Ugotować
Ciasto rajskie z rabarbarem 185

właśnie jej, to co dziś umiem i czym dzielę się z Wami to tylko i wyłącznie jej zasługa, no może moje chęci J Rajskie ciasto   na herbatnikach bez pieczenia jest bardzo pyszne , warstwa z rabarbarem i galaretką oraz serowa ze śmietanką kremówką i galaretką, całość polana lukrem w kolorze soczystej zieleni i posypana wiórkami. Godne uwagi wiosenne(...)łyżki cukru pudru 1 cytrynowa galaretka 1 szklanka gorącej wody Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka soku z cytryny Opcjonalnie zielony barwnik Dodatkowo: Wiórki kokosowe do posypania-białe Sposób przygotowania: Masa rabarbarowa: Rabarbar opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki przełożyć do rondla zasypać cukrem, podlać wodą i doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem

Wanilia i Kardamon
Drożdżówki z marmoladą, skórką pomarańczową i kruszonką 139

oprószonej mąką miski i odstawiam na 1,5 godziny do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzewam do temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowuję na większy prostokąt, smaruję równomiernie marmoladą, posypuję skórką pomarańczową. Zwijam w roladę i kroję nożem na około 2 cm plastry. Układam na papierze(...)smaruję jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka i posypuję kruszonką. Piekę ok. 20 minut lub do złotego koloru. Jeśli wybraliście lukier to po upieczeniu i lekkim wystudzeniu drożdżówek polukrujcie je. Zasmakuj Kuchni Inspiracja: tutaj . Do drożdżówek można wykorzystać smakową kruszonkę lub kolorowy, smakowy lukier, polecam wpisy: Kruszonka – tradycyjna, kokosowa i migdałowa Jak zrobić domowy lukier? Lukry – smakowe

Zasmakuj Kuchni
Owsiany wegański chlebek bananowy 225

Chlebki bananowe to jedne z moich ulubionych zdrowych ciast. Szybkie do zrobienia i bez potrzeby użycia dużej ilości cukru i tłuszczu. No i można je robić w różnych wersjach i z ulubionymi dodatkami.  Tym razem dzielę się przepisem na pyszny chlebek z chrupiącymi i bardzo zdrowymi orzechami włoskimi, który na dodatek jest wegański :)  Idealny na śniadanie(...)szklanki płatków owsianych  2 łyżki mielonego siemienia lnianego  1/3 szklanki mleka migdałowego  1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego  1 łyżka ekstraktu waniliowego   1/4 szklanki ksylitolu  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki soli  na wierzch: 1/2 szklanki pokrojonych orzechów włoskich  Wykonanie:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Płatki owsiane zmielić

Healthy food explorer
Ciasto z truskawkami i budyniem jaglanym 189

gęstym mlekiem kokosowym. Pierwszy raz robiłam też bezglutenowy biszkopt z mąki ryżowej i ziemniaczanej i jestem nim zachwycona, wyszedł idealny - lekki i puszysty. Góra to już tradycyjnie i bez zmian - mnóstwo dużych, czerwonych i słodkich truskawek oraz orzeźwiająca galaretka. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na letni deser nie tylko dla osób, które nie spożywają nabiału czy glutenu. Pycha! Składniki(...)jaglanej 2 szklanki wody lub mleka roślinnego 1 puszka gęstego mleka kokosowego (trzymanego w lodówce)* 1 szklanka ksylitolu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Spód: Piekarnik nagrzać do 1 80ºC. D no tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.** Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli

Healthy food explorer
RAW brownie proteinowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 203

Ciasta bez pieczenia zawsze cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie ma co się dziwić, ponieważ każdy z nas uwielbia oszczędzać czas! Tak jest właśnie z tym brownie ❤ Wystarczy, że na wieczór przed spaniem zmiksujesz odpowiednie składniki i zostawisz blaszkę na noc w lodówce a już rano możesz cieszyć się obłędnie czekoladowym ciastem rozpływającym się wręcz w ustach(...)łyżki melasy z karobu -4 łyżki kakao -2 miarki roślinnej odżywki białkowej Siła roślin ( u nas o smakudzikiej jagody ) -1/2 szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -mrożone maliny -orzechy laskowe -2 kostki gorzkiej czekolady RAW BROWNIE Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na 30 minut pod przykryciem (świeżych nie trzeba). Płatki namoczyć w ciepłej wodzie

Candy Pandas
Dyniowe ciasteczka owsiane 205

Typowo jesienne ciasteczka - z dynią i orzechami - bardzo smaczne i zdrowe na dodatek :) Bez dodatku cukru, bez nabiału i bez glutenu - jeśli użyjecie bezglutenowych płatków.  Zróbcie koniecznie! SKŁADNIKI (na ok. 14 sporych sztuk można od razu podwoić składniki bo ciacha są pyszne) 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki puree dyniowego ( przepis KLIK! ) 1/2 banana 1 łyżeczka(...)łyżki miodu lub syropu klonowego 1 łyżka płynnego oleju kokosowego PRZYGOTOWANIE W dwóch miskach mieszamy osobno składniki suche (płatki, cynamon, orzechy, pestki) i mokre (puree, rozgnieciony banan, miód i olej). Łączymy je razem, formujemy w dłoniach dość duże kulki, które spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto Biedronka 240

galaretka wiśniowa. Ciasto zwykłe, bez fajerwerków jeśli chodzi o doznania smakowe ( moim zdaniem ) ale posmakuje raczej większości, szczególnie dzieciom :) W ogóle jeśli chodzi o najmłodszych, to myślę, że za sam wygląd je polubią ;) Biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu(...)łyżki mąki ziemniaczanej ( z lekką górką ) 3 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 250 g masła Dodatkowo: około 8 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 2 galaretki wiśniowe wiórki kokosowe, do oprószenia  Wykonanie: Biszkopt: Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną wymieszać i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i wlać ocet, dokładnie wymieszać. Białka

Opowieści z piekarnika
Aromatyczne, łatwe ciasto z rabarbarem 163

pokazać, że praktycznie każde ciasto ucierane,po ludzku, to takie w gdzie miesza się wszystkie składniki razem i wyrzuca bez zbędnych ceregieli na blachę, można upiec w formie muffinek, tak, tak moi drodzy, babeczki to żadna magia, tylko ciasto pieczone w mniejszych formach ps. Wykorzystajcie ten przepis jako bazę, bo rabarbar można zastąpić śmiało jabłkami, agrestem, porzeczkami czy gruszkami(...)cukru 2 średnie banany 400-500 g rabarbaru/agrestu/jabłek/gruszek 100 g orzechów (migdały, laskowe, włoskie) puszka 400 ml mleka kokosowego sok z jednej cytryny 120 g oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego (polecam do pieczenie słonecznikowy lub rzepakowy) łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka cynamonu Przygotowanie: W misce zblenduj z gładką masę banany, całą zawartość

greenscarf
DROŻDŻOWIEC ROŻNOWSKI 234

ciasto zawsze wychodzi, również bez długiego wyrabiania i smakuje rewelacyjnie, jest wilgotne i długo pozostaje świeże (za sprawą dodanego smalcu). Kiedyś piekłam to ciasto bardzo często, wówczas było na mące pszennej, (najczęściej tortowej), oryginalny przepis na mąkę pszenną dołączę poniżej. Ostatnio piekłam na mące orkiszowej tortowej typ450 , wyszło super puszyste i przepyszne. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.37,5x24(...)szklanki mleka - 1/2 szklanki ksylitolu - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (lub cukier waniliowy) - 4 żółtka - 1 całe jajko - 1 łyżeczka smalcu (dałam 2 łyżeczki oleju kokosowego bezzapachowego) - szczypta soli Dodatkowo: - ok.500-600g owoców (rabarbaru, rabarbaru z truskawkami lub dowolnych innych) - cukier trzcinowy do posypania (gdy dajemy dużo rabarbaru) Ciasto: Do kubeczka rozkruszam drożdże, dodaję łyżkę mąki oraz ok.50-100

Smaczne Zdrowe
Ciasto jagodowe z kruszonką 192

waniliowej pasty lub extraktu 200 g mąki 1 łyżeczka proszku dopieczenia 400 ml jagód, u mnie świeże Kruszonka 50 g owsianych płatków, u mnie tradycyjne, nie błyskawiczne 50 g kokosowego cukru palmowego 50 g mąki 50 masła, zimnego ½ łyżeczki świeżo zmielonego kardamonu Wszystkie suche składniki na kruszonkę wymieszaj, a następnie dodaj pokrojone masło. Rozcieraj masło z resztą składników między palcami(...)mąkę z proszkiem, a następnie do wymieszaj delikatnie z maślaną masą. Wyłóż masę do formy pokrytej papierem do pieczenia, wygładź i posyp jagodami, które lekko dociśnij. Całość posyp kruszonką. Piecz ciasto w rozgrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 185ºC ) przez 35 minut. Podaj ciasto z sosem waniliowym na szybko

codojedzenia
Kokosowy kaszowiec na herbatnikach 174

Kokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki cukru waniliowego - garść orzechów włoskich - garść mieszanki żurawinowo-orzechowej (żurawina, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, migdały) spód: - 24 sztuki herbatników dodatki:  - lukier (sok z cytryny, cukier puder) Forma: kwadratowa blacha/ pół dużej(...)wystudzenia. Połowę herbatników układam na blasze. Na to nakładam równo całą masę. Na wierzch równo układam resztę herbatników. Polewam lukrem i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę. Bez pieczenia (Źródło przepisu: Przepisownik Margaretki +modyfikacje

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania