kluski - 6146 przepisów (strona:194/410)

Przepis dnia: Zdrowe kopytka z batatów 92

lodówki na godzinę, żeby stężały. Po drugie, kiedy zarobisz ciasto z mąką ziemniaczaną i parmezanem nie przejmuj się, że jest ono rzadkie, nie dodawaj mąki, bo po ugotowaniu kluski będą twarde. Podsyp blat zwykłą mąką i obtocz w niej ciasto tak, żeby tylko nie kleiło się do rąk. Gotuj kopytka z batatów krótko i wyciągaj zaraz jak tylko

Niedzielny kucharz
Kluski Leniwe Z Serem 90

Bardzo szybkie i pyszne danie, kluski leniwe znane prawie w każdym domu :) SKŁADNIKI: 250g sera białego 100g mąki pszennej 8g cukru waniliowego 1 jajko WYKONANIE: 1. Ser przeciskamy przez praskę. 2. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie wyrabiamy. 3. Z ciasta formujemy wałki, delikatnie podsypujemy mąką, kroimy ukośne paski około 2cm. 4. Gotujemy około dwie minutki w delikatnie osolonej wodzie

Dziś Ja gotuje
Strogonow po chłopsku 900

patelni. Całość dodajemy do potrawy, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Pod koniec danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Potrawę możemy podać ze świeżym pieczywem, z kluskami lub z ziemniaczkami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI

Blog z Apetytem
Krem z ziemniaków 112

ziemniaków to bodaj najłatwiejsza spośród różnych zup - kremów. Zawiera mało składników, jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a zimową porą dobrze rozgrzewa i wyśmienicie smakuje. Jest sycąca mimo braku klusek czy dodatków pochodzenia zwierzęcego. Składniki (na 4 porcje): 0,5 kg ziemniaków pół łyżeczki kozieradki sól pieprz olej do smażenia wrzątek czarnuszka Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Fritelle alla panna 109

pomocą ręcznej trzepaczki albo miksera. Powinnaś uzyskać gęste ciasto. W dużym garnku rozgrzej olej. Na bardzo gorący tłuszcz wykładaj porcję ciasta za pomocą łyżki (tak jak w przypadku klusek kładzionych). Pączki smaż ok. 3 minut. Po usmażeniu odkładaj je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem udekoruj je cukrem pudrem Smacznego   Zobacz więcej – przepisy na pączki

365 dni dookoła kuchni
Modra kapusta 127

Choć kapusta czerwona jest nadal mniej popularna niż kapusta biała, z pewnością kojarzymy ją z widokiem klusek śląskich i mięsnej rolady, sowicie polanych sosem bądź jako dodatek do pieczonej kaczki lub gęsi i pyz drożdżowych. Continue reading Modra kapusta at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Zupa ruska – kuchnia podkarpacka 136

regionalnej kuchni należy szukać źródeł tradycji przyrządzania przez gospodynie z okolic Błażowej zupy zwanej ruską albo zacierką. Ruska zupa to proste danie złożone z ziemniaków, skubanych klusków i mleka. Zupę tę przygotowuje się szybko, a składniki na nią dostępne są cały rok. W regionie podawano ją głównie na śniadanie lub na kolację, jako samodzielne, syte danie. Zwyczaj jadania

Trzeci talerz
Gołąbki bez zawijania 98

pulchniutkie i mięciutkie, idealne! Sosu pomidorowego niczym nie zabielałam, także ma intensywny smak pomidorów. Zapraszam po przepis! Smacznego Zobacz też: Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone Polędwiczka duszona w sosie własnym Kluski śląskie – jak zrobić? Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu Kotlety schabowe według Magdy Gessler Przepis na gołąbki bez zawijania Drukuj przepis Porcji: 14 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Kotlety mielone w sosie. Pomysł na obiad, który zawsze wszystkim smakuje. PRZEPIS 147

zgęstnieje, zmiksuj go za pomocą blendera, dopraw solą i pieprzem, włóż kotlety i duś pod przykryciem przez około 10-15 minut. Rada: kotlety z sosem są pyszne z kluskami , kaszą lub tłuczonymi ziemniakami. Świetnie pasują do nich buraczki. Artykuł Kotlety mielone w sosie. Pomysł na obiad, który zawsze wszystkim smakuje. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Szybki Gulasz pieczarkowy 386

pieprzem oraz solą. 5.   Gdy mięso jest miękkie łączymy z grzybami. 6.   Wlewamy sos pieczarkowy i 5 minut gotujemy. 7.   Można podawać z ziemniakami, kopytkami lub kluskami śląskimi. 8.   Danie gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Schab duszony w sosie własnym. Aromatyczny, kruchy, pyszny... 149

Teraz tylko wystarczy „dosmaczyć” wg własnego uznania, Do sosu włożyłam odłożone mięso i... mój schab duszony w sosie jest gotowy. Taki schab można podać na dowolny sposób. Z makaronem, kluskami śląskimi, a nawet z kaszą, np. gryczaną. Do tego pyszna surówka, albo.... buraczki z papryką (mniam, mniam). Możecie podać wg własnego uznania, np. z makaronem, ziemniakami

Kuchnia u Krysi
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 110

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych ( klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 110

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych ( klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula

Kulinarne S.O.S.
Polędwiczka w sosie chrzanowo-winnym 116

Dodajemy ją do gotowego sosu i pozostawiamy do zagotowania. Po tym czasie sos ściągamy z ognia i podprawiamy pieprzem oraz świeżym majerankiem. Podajemy w towarzystwie ziemniaczków, kopytek lub innych klusek. Smacznego Artykuł Polędwiczka w sosie chrzanowo-winnym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka 77

mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy wymieszaną wodę z cukrem i skrobią ziemniaczaną. Gotujemy, aż masa zgęstnieje. Podczas gotowania cały czas mieszamy, najlepiej trzepaczką, aby nie powstały grudy i kluski. Gotowy budyń przelewamy do kubeczków lub miseczek. Budyń serwujemy gorący lub przestudzony, jak kto lubi. Możemy obłożyć deser owocami, obsypać wiórkami kokosowymi lub startą gorzką czekoladą. Smacznego

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania