płaska łyżeczka soli gorąca woda 200 g maku 50 g orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru waniliowego opcjonalnie 1 łyżeczka korzennych przypraw, u … Czytaj dalej Kluski z makiem
czarrna od kuchnidoskonały pomysł na obiad lub kolację. Ma uniwersalny smak i aromat oraz nie jest trudny w przygotowaniu. Gulasz wołowy może być podawany z ryżem, kaszą gryczaną lub jęczmienną kluskami śląskimi oraz ziemniakami. Doskonale komponuje się z dodatkiem kapusty kiszonej lub ogórków kiszonych. Gulasz wołowy jest rozgrzewający i bardzo sycący. Zobacz placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim lub też węgierski
ProstePesto.plkokosowej wyczarujemy wspaniałe słodkości. Będzie ona pasować do serników na zimno i pucharków z owocami. Serdecznie polecam do wypróbowania i wykorzystania przy przygotowaniu najbliższych Świąt! Polmak Lana Kluska Jajeczna z Ludwina Ich smak i konsystencja najbardziej przypomina domowy makaron. Jest to makaron o szerokim zastosowaniu. Idealnie nadaje się do zup, może być również dodatkiem do mięsa
Podróż w kulinariafolią aluminiową. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną → Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Skrzydełka miodowo – musztardowe Artykuł Udka kurczaka pieczone na kapuście kiszonej pochodzi
Oryginalny smakschabowe i zrumienienia go na patelni przed duszeniem. Mięso będzie wyjątkowo kruche i smaczne dzięki długiemu duszeniu. Bitki schabowe w sosie dobrze smakują z ziemniakami, kaszą, ryżem albo kluskami z gotowanych ziemniaków (np. śląskimi albo typu gnocchi). Pasują do nich surówki, buraczki lub mizeria. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na schab :) Polecam również mój pyszny schab
Lekcje w kuchnipodsypać mąką. Z ciasta zrobić wałek, podzielić ciasto na 10 mniej więcej równych części. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć w dłoniach, nałożyć farsz i skleić dokładnie. Wodę w garnku zagotować. Kluski gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut od momentu włożenia ich do garnka. Gotowe okrasić podsmażoną cebulką. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje
Kulinarne przygodyśmietanką. Najsmaczniejszy wychodzi na bazie domowego rosołu, ale będzie smacznie i bez niego. Pulpeciki w sosie musztardowym z koperkiem są proste, aromatyczne i pyszne. Wspaniale smakują z ziemniakami, kaszą, kluskami (np. śląskimi) lub ryżem. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na klopsiki :) Polecam również moją pyszną pieczeń z mięsa mielonego: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube
Lekcje w kuchni