Witajcie po długiej przerwie. Kto może siedzi w domu, siedzę i ja. Gotuję. Wczoraj zrobiłam kiełbasę słoikową ( przepis dostępny na blogu ) i pasztet w słoikach. Robię przegląd zamrażarki. Należało się. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam pastę z wędzonego łososia. Pycha. Może wykorzystacie przepis. Polecam. Składniki: Kawałek wędzonego łososia na ciepło ( ja miałam z własnej produkcji, mąż uwędził :) ½ średniej cebuli 2 łyżki
Smaki EwyMłoda kapusta na bulionie drobiowym to delikatne w smaku wydanie kapusty młodej. Zazwyczaj nie gotuję na bulionie a na samej wodzie, dodaję tylko kiełbasę. Tym razem zostało mi sporo bulionu i miałam kapustę. Nie zastanawiałam się długo co z tego przyrządzić. Kapusta była bardzo smaczna i delikatna. Piękne powitanie pierwszych promieni słońca, delikatnym wiosennym jedzeniem. … Czytaj dalej Młoda kapusta
Pieprzyć z Fantazjąsamą surówką albo z dodatkiem mięsa. Ja swoje puree podałam z surówką. Proste, smaczne jedzenie. Wystarczy w domu mieć ziemniaki i kawałek mięska. Zamiast boczku z powodzeniem można dodać kiełbasę, też będzie smacznie. Duszona cebula do tego? Będzie mega pysznie! Jeśli chcecie urozmaicić … Czytaj dalej Puree ziemniaczane z boczkiem Artykuł Puree ziemniaczane z boczkiem pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z Fantazjąpieczenia pół łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli Sos: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki pikantnego ketchupu 1 przeciśnięty ząbek czosnku Dodatki: (według uznania) ser żółty, szynka, wędlina, kiełbasa, cebula, pomidor, ananas,podsmażone pieczarki, oliwki itp. *** Składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy. Całość odkładamy na około 5 minut, aby ciasto odpoczeło *** *** Ciasto wykładamy na obsypany
Blog z Apetytemlitry zupy): 400g grochu suchego w połówkach kości i resztki mięsa, skóra z kaczki pieczonej (również sos z pieczenia) – można pominąć w wersji wege, można zastąpić kawałkiem kiełbasy czy boczku coś z włoszczyzny co mamy np: 1 korzeń pietruszki, 1 plaster selera korzeniowego, plaster kapusty białej 4 cebule 3 ząbki czosnku 0,5 kg ziemniaków 4 łyżki pęczaku suchego
Dorota Smakujecebuli, 500 g boczku wędzonego, 2 łyżki smalcu lub łyżka i trochę słoniny, koncentrat pomidorowy, ziele ang., liść laurowy, pieprz. *** oczywiście można dodać 4-6szt. kiełbas śląskich, u mnie wykupili więc jest boczek... Pokrojone produkty...wkładamy kolejno do rozgrzanego garnka( z tłuszczem) na małym ogniu. Na początek wkładamy pokrojony boczek, następnie do podsmażonego boczku dodajemy cebulę. -- Jak cebula
chleba naszegougotować i wyłożyć do pojemnika żaroodpornego ,na to dajemy 2 pęczki koperku skrojonego drobno, na całość. 2 papryki czerwone oczyścić i drobno pokroić rozłożyć na koperku .Potem będziemy dawać kiełbasę, ja miałam 4 toruńskie oczyścić i drobno pokroić oraz rozłożyć na kolejnej warstwie. Na końcu 1 puszka mieszanki warzywnej odsączyć i rozsypać na pozostałej warstwie . Ostatnia warstwa będzie żółty
Moje Wyrobyfasoli np. piękny jaś (u mnie fasola wrzawska), wędzonka- kiełbasa, boczek… co kto ma pod ręką, około 1 kg, 3 ząbki czosnku, 1 pomidor, spora garść cząbru, listek laurowy, oliwa, pieprz z kolendrą, sól. Fasolę zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin – dzięki temu krócej będzie się piekła. Nie namoczona może się piec do 4 godzin, natomiast po namoczeniu
królestwo garówbarszczu prykiel różnił się tym, że gotowano go z ziemniakami i dodawano do niego cebulę podsmażoną razem z boczkiem. W bogatszej wersji prykiel podawano z ugotowanym jajkiem i wiejską kiełbasą. Tak przygotowana zupa pełniła rolę dania obiadowego. Przepisem na prykiel podzieliły się panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Lipnicy. Został on opublikowany w Korso Kolbuszowskim z 3 listopada 2016 roku
Trzeci talerzUwielbiam kiełbasę ze słoika, chrupiąca bułeczka z taką wędlinką pycha po prostu. Często ją kupuję i pomyślałam, dlaczego właściwie sama jej nie robię. Przyszła,więc pora na kiełbaskę słoikową w moim wydaniu. Szperałam w internecie, przepisów jest bardzo dużo, który dobry - nie wiem. Zaufałam sobie-najwyżej będzie trzeba zmodyfikować przepis. SKŁADNIKI: 3 kg. łopatki 1 kg. boczku raczej tłustego
Kuchnia Beatyzapach? Dzieje się tak po różnego typu imprezach, świętach czy kiedy mamy mocno aromatyczne dania w lodówce. Zwykle nikt nie jest fanem by ciasta czy jogurty przechodziły zapachem np kiełbasy, dlatego przeczytajcie ten poradnik. Poniżej zebrałam dla Was domowe sposoby na poradzenie sobie z tą niechciana sytuacją. Jak pozbyć się brzydkiego zapachu w lodówce Zaczynamy od zlokalizowania źródła nieprzyjemnego zapachu
Dorota SmakujeDzięki temu wyjdzie nam idealne połączenie smaków. Danie to przypomina odrobinę szakszukę. Najlepiej jest podać jajka i warzywa ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Będą wyśmienite. Najlepszy przepis na: Jajecznica z kiełbasą, szczypiorkiem i smażone pomidory Składniki 3-4 jajka czerwona papryka 1 duży mięsisty pomidor masło cebula pieprz sól oregano świeże pieczywo Czy wiesz: Ile gotować jajka Jajka na twardo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!