Kolejny pomysł na placki z kaszki kukurydzianej! Ostatnio prezentowałam w wersji pikantnej z salsą , dziś z mocnym akcentem sera żółtego! palce lizać! Składniki: 1 szklanka kaszki
Tradycyjna KuchniaJagielnik jest wegańską wersją sernika. Jest to deser idealny na gorące dni lub dla osób spragnionych smaku lata. Jagielnik zrobiony jest z kremowej masy jaglanej i
wegetalerzeSkładniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, sok z cytryny 2 łyżeczki, szpinak świeży 2 pęczki
W Mojej Kuchni LubięSałatka ryżowa... po całonocnym balowaniu na wieczorku andrzejkowym zorganizowanym przez stowarzyszenie polsko- francuskie miałam na nią ogromną ochotę. Wieczorek był świetny jedzenie przepyszne, orkiestra niczego sobie
Kuchenne aromatyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Magda Gessler gotuje krupnik na żeberkach cielęcych. Ja, tak samo jak moja mama i babcia do przygotowania krupniku wykorzystuję kości …
My Blueberry CornerKawowy krem jaglany z bananem; przełożony kakaową ricottą i gruszką Próbna matura z Polskiego? Chyba się już do tego przyzwyczaiłam. No, bo przecież jesteśmy
More food, love and dreamsTarta to najszybsze ciasto świata przynajmniej dla mnie. Wystarczy wylepić blachę ciastem, zrobić jakieś płynne wnętrze, dodać owoce i do pieca, potem już tylko zajadamy i
Moje Małe CzarowanieZupa grzybowa, mam jej wiele wersji i wszystkie pyszne ale z pęczakiem jeszcze nie zajadaliśmy. Taki pomysł zaświtał w mojej głowie i okazał się trafiony i
Moje Małe Czarowanie400 g pęczaku, 2 – 3 cebule, 60 g grzybów suszonych – opieniek, 1-2 ząbki czosnku, łyżeczka posiekanego rozmarynu, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 200 ml mocnego
królestwo garówSkładniki: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta
W Mojej Kuchni LubięW powietrzu czuję radość. Unosi się, wypełnia przestrzeń niczym hel, zwiększający objętość czerwonego balonika. Słońce zaś muska cały świata swoimi promieniami, liże konary drzew, które zazieleniły
W kuchni Karmel-itki