Co dzisiaj na obiad? Bardzo smaczna i pożywna zupa z kiszonymi kurkami , pęczakiem, młodymi warzywami, na wywarze z wędzonych kości. Trochę krupnik, trochę żurek, a przecież
Smaczna PyzaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: 2 torebki ugotowanego ryżu, większa pierś z kurczaka
JejKuchniaPolecam Wam bardzo smaczny i w miarę szybki do przygotowania obiad. Możecie wykorzystać ryż, który pozostał Wam z poprzedniego dnia. Boczek możecie zastąpić kiełbasą i będzie
O kuchni z uczuciemDostałam ten przepis od koleżanki z pracy, a jadłam ten makowiec na jej pożegnaniu jak odchodziła na emeryturę. Makowiec tak mi smakował że przepis musiałam wypróbować
Moje Małe CzarowanieDziś propozycja na wykorzystanie czereśni. Te soczyste owoce w sam raz pasują do deseru. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieWitajcie. Dziś obiad iście letnio-wiosenny. Cudne połączenie! A do tego podałam mieszankę obiadową Mix obiadowy firmy Polskie Młyny. Świetnie się komponuje z mięsem. Gotuje się
Kuchnia domowa AniPodczas ostatniej wycieczki do Włoch dostaliśmy w prezencie włoski ryż do risotto. Po powrocie pomysł na obiad był więc oczywisty :D A ponieważ zaczyna się sezon
HealthyCreationsMiesiąc temu wrzucałam przepis na koktajl różany , a dziś propozycja bardziej sycąca. Czytaj więcej »
Kasia SarnaGorgonzola, gruszka i orzechy włoskie to sprawdzona kombinacja, która sprawdza się w wielu daniach np. sałatce lub grzankach. Dzisiaj jednak skusiłam się na przygotowanie włoskiego risotto
wyzwania kuchenneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 2 torebki ryżu, 200 g polędwiczki wieprzowej, opakowanie mieszanki
JejKuchniaCannelloni z mięsnym farszem to propozycja podania włoskiego dania na polskim stole – trzeba próbować innych smaków. Każdy chyba lubi włoską kuchnię i smaki. Uwielbiam makaron
Magiczny GarnekSzparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI (4 porcje) 200 g ziaren orkiszu lub ry żu orkiszowego* 400 g szparagów 30 g masła 2 marchewki 2 szalotki 2 łodygi selera
La grande e la piccola cuocaUwielbiam piec babeczki, szybko mieszam mokre składniki dosypuję suche, bez miksera, bez hałasu... Świetny pomysł na słodkie niedzielne śniadanie, wszyscy jeszcze śpią a ja mieszam ciasto
Upiecz sobie babeczkę