Moja nagroda za udział w konkursie na zdrową sałatkę z kaszy z firmą SyS Bardzo dziękuję
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 3 szkl cukinii - obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na parę godzin i odcisnąć. 2 szkl kaszy manny 20 dag sera żółtego - zetrzeć na tarce o dużych oczkach 4 żółtka 4 białka - ubić na sztywno 2-3 marchewki - zetrzeć na tarce mniejszych oczkach 2-3 cebule - pokroić w kostkę 4 ząbki czosnku - drobno posiekać
charlotte gotujeSkładniki: 200 g mąki 50 g kaszy kus kus 1 łyżeczka proszku 0,5 łyżeczki soli pieprz bazylia 150 ml wody 100 ml oliwy z oliwek 1 jajko 1 mała cebulka 2 łyżki zielonego pesto 150 g białego twarożku 6 pomidorków koktajlowych Suche składniki mieszamy razem w misce. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, aż się
Ciastkozercykurczaka, jakie pozostały Wam w lodówce wraz z pasta curry. Całość mieszamy, dusimy ok 15 minut i doprawiamy do smaku, jeśli uważacie to za konieczne. Jemy samo lub z kaszą, ryżem, chlebem,...jak chcecie :) Smacznego
Taste Of My Dayminuty. Zaparzyłam herbatę. Wypiłam z dodatkiem 1 łyżki wywaru imbirowego. Obiad: Naszpi(na)kowane naleśniki z jajkiem sadzonym Kolacja: Sentymentalna sałatka z buraka, twarogu i kaszy gryczanej
bastalenaZdrowy i pyszny posiłek... Delikatna w smaku tilapia i sałatka z komosy ryżowej, sera fety, zielonego ogórka i koperku. Przepis ze strony Marthy Steward. Składniki dla 4 osób: szklanka kaszy quinoa sól, pieprz świeżo mielone 3 łyżeczki oliwy 3/4 łyżeczki mielonej papryki 4 filety tilapii ogórek zielony 1/3 szklanki posiekanego świeżego kopru 1/3 szklanki pokruszonego sera feta 2 łyżeczki świeżego
wyzwania kuchennedrobiowego (ja miałam mięso gulaszowe) 1 cebula 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól pieprz majeranek bułka tarta do panierowania Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, przyprawy i kaszę manną. Dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formujemy malutkie kuleczki wielkości orzecha. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony. Przygotowanie lecza: Na oleju podsmażamy
Walijskie Pichceniesię wyłącznie z mrożonkami. Jak bardzo się myliłam w tej kwestii.... Na stronie firmy jest zakładka HoReCa adresowana do lokali gastronomicznych i sprzedaży hurtowej, a tam? Dosłownie kopalnia! Bakalie, kasze, ryż itd. Dlaczego o tym piszę? Wiem doskonale, że podgląda mnie kilkunastu szefów kuchni i być może jeszcze właścicieli lokali gastronomicznych i to właśnie tej grupie moich czytelników ta wiedza
Blondynka Gotujeduszę ok 5-8 minut po czym dodaję śmietanę wymieszaną wcześniej z łyżką mąki. Regularnie mieszając dodaję jeszcze zszatkowaną nać pietruszki i po chwili sos jest gotowy. Podałem z kaszą kus-kus i surówką z białej kapusty. Smacznego
Mechanik w kuchnitermoobieg), 6. posypujemy zmielonymi orzechami. 7. dopiekamy jeszcze 5 minut. Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym, choć sądzimy, że pstrąg i towarzystwem kaszy jaglanej nie pogardzi! /jeśli chcecie, wrzucimy niebawem przepis na idealny, domowy dip czosnkowy/ Jeśli masz ochotę na więcej przepisów (a obiecujemy, że będzie w czym wybierać) - koniecznie polub
Wypisz Wymalujktóre pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami. Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym . Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy go do zup. W końcu taki
My Culinary Artdorzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem. Zjadamy z makaronem, kaszą albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z papryki i ogórka przepis tutaj
Walijskie Pichceniemałym ogniu ok 45 minut. Po sprawdzeniu, że mięsko jest już miękkie sosik można dopawić łyżką śmietany (jeśli wolimy jaśniejszy i delikatniejszy) i posypać koperkiem. Podawać najlepiej z kaszą. U mnie jednak królowały.... ziemniaki
Walijskie Pichceniezadowolą najbardziej wybrednych. Mięciutkie mięsko, a w środku ogórek,cebulka, biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku. Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie. Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy! Składniki: schab bez kości, cebula cienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany), ogórek kiszony biała kiełbaska, łyżeczka musztardy sól, pieprz (ew.vegeta) liść laurowy ziele
Walijskie Pichceniemięso jest miękkie. Jeśli tak, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone, koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilkę doprawiając do smaku. Podajemy z bagietką, ale można oczywiście z ziemniakami lub kaszą - wg upodobań smakowych
Walijskie Pichcenie