karkówka - 4379 przepisów (strona:212/292)

PIECZONA KAPUSTA 228

pieprz ziołowy  oliwa do smażenia  malutki słoiczek koncentratu pomidorowego  Sposób przyrządzenia:   Obie kapusty ugotować do miękkości w oddzielnych garnkach.  W międzyczasie podsmażyć boczek i karkówkę. Ok. 10 min bez przykrycia na dużym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i ponownie smażyć z 10 min.Dodać sól, pieprz.Całość rozdrobnić delikatnie blenderem

pieprzny smaczek
Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem 208

obiad polecam sycące danie jednogarnkowe z fasolą i mięsem. Potrawę przygotowałam w lekko pikantnej wersji, doprawiając ją do smaku pieprzem cayenne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 40 dag fasoli "Jaś", 1/2 kg karkówki bez kości, 1 litr wody, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżki kminku, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela

Tradycyjna kuchnia Kasi
karkówka pieczona w brytfannie 105

Polecam karkówkę pieczoną w brytfannie

Ugotujmy Coś
KARKÓWKA Z GRILLA Z SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ 162

Danie nadające się na wakacyjne spotkania przy grillu. Karkówkę przyprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem . Polałam olejem i odstawiłam na ok.dwie godziny do lodówki  a następnie usmażyłam na grillowej patelni. Idealnie pasuje z sałatką ziemniaczaną. Ugotowałam w mundurkach parę ziemniaków,  po ostygnięciu obrałam je ze skórki i pokroiłam w grubszą kostkę. Dodałam pokrojone korniszony można również

potrawyregionalne
winny karczek z rękawa 152

Karkówkę na kilka godzin zalałam winem a następnie zamarynowałam w przyprawach i upiekłam w rękawie. Mięso z rękawa jest soczyste i bardzo aromatyczne. Często je tak przygotowuję, bo moja rodzina bardzo je lubi. Dziś podałam je z pieczonymi ziemniakami.  Składniki: 1 kg karczku 1 szklanka czerwonego wina 3 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy do mięs Knorr 1 łyżeczka ostrej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
karczek z kluseczkami 126

robiłam już bardzo dawno aż wreszcie wczoraj się doczekały. Rodzinie bardzo smakował. taki obiad, więc kluseczki pojawią się znowu niebawem w innej wersji.  Składniki: 4 duże plastry karkówki 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz ziele angielskie, liść laurowy słodka i ostra papryka łyżka mąki łyżka kwaśnej śmietany na kluseczki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karkówka z patelni 156

grube plastry karkówki 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz szczypta rozmarynu szczypta czosnku niedźwiedziego Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki. Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony. Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Chińskie fasolki w Chińszczyźnie 169

karkówki 2 woreczki ciemnego ryżu garść fasolek chińskich 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek papryki czerwonej listek pora listek selera sól pieprz pieprz ziołowy szczypta imbiru szczypta cynamonu ocet winny oliwa sos sojowy ciemny Mięso zamarynować w mieszance octu i oliwy z solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin. Ryż ugotować i wyjąć z wody. Fasolki ugotować na półmiękko

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z karkówki z suszonymi grzybami 130

karkówki garść suszonych grzybów sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 3 ząbki czosnku cebula szczypta czosnku niedźwiedziego Skworcu szczypta oregano szczypta majeranku tłuszcz do smażenia 3-4 łyżki śmietany kasza gryczana 1 szkl suszona papryka Grzyby namoczyć, następnie ugotować, ok 20 min. Odcedzić ale wywar zostawić. Mięso umyć, pokroić w kostkę. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek

Gotowanie jest łatwe
Makaron z aromatycznym sosem mięsno warzywnym 130

makaronu (małe muszelki) 400 g wieprzowiny (karkówka) 1 łyżka tłuszczu papryka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula bazylia oregano natka pietruszki sól pieprz Wieprzowinę pokroić na małe kawałeczki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso i warzywa wrzucić do garnka, dodać tłuszczu. Smażyć aż odparuje cały płyn, podlać ok 1,5 szkl wody dodać zioła i dusić pod przykryciem

Gotowanie jest łatwe
Gołąbki w sosie pomidorowym 132

smakowych. Ja preferuję białą - moja znajoma włoską. I choć jedna drugą przekonywała, że jej wybór jest lepszy - żadna żadnej nie przekona. Proporcja na 1 kg mięsa mielonego ( z łopatki, karkówki, może być mieszane - wieprzowo-wołowe ): - główka kapusty - 1 szklanka podgotowanego ryżu - pęczek natki pietruszki - sól, pieprz do smaku - 1 jajko Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Wkładamy do dużego garnka

kawawszklance
Karkówka z sarny pieczona w niskiej temperaturze 462

karkówki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do wysokiego garnka wsypać igły jałowca, zapalić, włożyć ruszt (ja używam podstawkę do grillowania z kuchenki mikrofalowej), ułożyć na nim mięso i szczelnie przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać

królestwo garów
Ulubione przepisy w październiku 188

karkówka Nie da się ukryć, że przyszła jesień. W tak chłodne dni szukamy przede wszystkim rozgrzewających potraw. Czytelnicy mojego bloga najchętniej zaglądają do przepisów na nalewki. Na drugim miejscu mamy potrawy mięsne. Sznycle nalewka z orzecha włoskiego Nalewka z aronii

prawdziwe jedzenie
Akademia CookUp - Jagnięcina i cielęcina 241

pewne właściwości przeciwnowotworowe? Łukasz opowiedział nam o tym jakie przyprawy najlepiej pasują do jagnięciny, jakie są najlepsze te klasyczne i mniej klasyczne dodatki do niej. Z można zrobić z karkówką, combrem, antrykotem czy udźcem. Które kawałki nadają się do duszenia, smażenie, gotowania czy pieczenia! Jeśli nie raz zastanawiacie się skąd biorą się różnice w barwie mięsa - np. cielęciny - na zajęciach

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania