Podawane z sosem albo sojowym albo na bazie masła orzechowego. Czerpiąc inspirację z kuchni tajskiej przygotowałam podudzia kurczaka w marynacie satay. Podałam je z ryżem jaśminowym i surówką z kapusty pekińskiej. Marynatę możecie oczywiście wykorzystać do zamarynowania kawałków mięsa i zrobić z nich saszłyki. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz
mecooksPyszny aromatyczny karczek duszony z selerem naciowy to moja propozycja na szybki i smaczny obiad. Ja podałam z kluskami śląskimi i surówką z kapusty kiszonej. Składniki: 1 kg karczku 1 paczka selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarenek ziela angielskiego olej do smażenia 1 łyżka mąki pszennej słodka czerwona papryka
magiczna kuchnia KasiPierogi, najczęściej ruskie lub z kapustą i grzybami. Ja ostatnio robiłam z kaszą gryczaną i serem gorgonzola. Bardzo ciekawe połączenie, warte wypróbowania. Podałam je z pieczarkami, cebulką i oliwkami. Pychotka ;) Pierogi z kaszą gryczaną składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 szklanka bulionu 3 łyżki sera gorgonzola 1 łyżeczka sosu worcestershire słodka i ostra papryka, sól, pieprz 1/2 ciasta
Delusional TrineMięso kroję w grubsze plastry, podaję z ziemniakami z wody, pieczonymi lub kopytkami oraz surówką, dowolnymi sałatami i winegretem, warzywami z wody lub pieczonymi. Świetnie będzie pasowała także młoda kapusta, buraczki lub sos pieczarkowy ze śmietanką i świeżo skrojonym koprem. Polecam surówkę z marchewki oraz surówkę z pora , idealnie łączą się smakiem z białym mięsem. Soczysta pierś kurczaka pieczona
Zasmakuj Kuchniziemniaki i marchewka będą miękkie. Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą lub pieprzem, dodajemy fasolę z puszki i delikatnie mieszamy. Podajemy na ciepło z surówką np: z kiszonej kapusty. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilitylko oczywiście bez mięsa. Moja wersja vege jest wspaniała. Delikatny smak dzięki czerwonej soczewicy podsycony papryczką chilli. Wspaniały!! Idealne dopełnienie do niedzielnego obiadu uwieńczyły kopytka i surówka z kapusty pekińskiej zaprawiana sosem balsamicznym. Będąc wegetarianką już pełną gębą doceniłam smak, wartości odżywcze soczewicy, gdzie wcześniej nawet się nią nie zainteresowałam. No ale już nie ma co pisać, czas
pieprzny smaczekRewelacyjna surówka po żydowsku , czyli szybka i pyszna surówka z białej kapusty i warzyw. Mój przepis jest super zdrowy i niskokaloryczny. Nie dodajesz do niej ani majonezu, ani śmietany. Spróbuj a pokochasz! - tania, pyszna i niskokaloryczna surówka - bardzo uniwersalna i długo świeża - można ją szykować cały
AniaGotuje.plKuskus Perłowego RadixBis 2 udka 1 marchewka pół cebuli 1 pomidor 1/4 kapusty pół cukinii małej sól ziołowa RadixBis natka pietruszki Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix
Gotowanie jest łatweznane mi już wcześniej potrawy. Kuchnia gruzińska zawsze gdzieś tam przemykała w naszym domu, a to za sprawą kurczaka tapaka (tabaka), chaczapuri lub zupy charczo, a to kapusty gurijskiej i adżyki. Pierogów chinkali natomiast nigdy nie robiliśmy. Może dlatego, że prościej było ulepić pielmienie albo manty, które smakowały podobnie, a roboty z nimi było jednak mniej. Ostatnio jednak zrobił
Obiad gotowywyszło ) 2 l wody kilka kropli barwnika Annato ( 5 – 6 ) można pominąć 1 chusta serowarska lub pielucha tetrowa termometr forma do sera – ja zrobiłam z wiaderka po kiszonej kapuście 1 kg , nakłuwając dno i brzegi gorącym drutem durszlak Pierwsze czynności takie same jak przy innych serach . Lipazę rozpuszczamy w odrobinie chłodnej wody , ilość jej zależy od tego jak mocny
Ogrodnik w podróżyKarkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obydwu stron na smalcu na silnym ogniu, gotowe osączyć na papierowych ręcznikach. Kotlety schabowe podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami gotowanymi, a także z sezonowymi surówkami, mizerią , zasmażaną kapustą lub buraczkami. Smacznego :) Pyszne kotlety schabowe w chrupiącej panierce
Moja Książka KucharskaSałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!danie głowne, tutaj postawilśmy przede wszystkim na regionalne smaki czyli wybraliśmy dwie pozycje polecane szczególnie przez szefa kuchni. Jednym z tych dań był schabowy rasy puławskiej, podany z kapustą zasmażaną, a drugim stek z jelenia z sosem leśnym i cząstkami buraka, który zrobił na nas wyjątkowe wrażenie. Idealnie wysmażony, delikatny. Trzecim daniem, które zamówiliśmy była pierś kurczaka z sosem kurkowym
Kuchnia Bazyliijest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami lub kluskami i ulubioną surówką *** *** U mnie surówka z kiszonej kapusty PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI
Blog z Apetytem