kosztem wcześniej przygotować. Przepis TU (link) . Uzupełnia niedobór witamin i mikroelementów oraz korzystnie wpływa na proces detoksykacji. Skutecznie gasi pragnienie. Sok z kiszonej kapusty Naturalny probiotyk. Źródło witamin i składników mineralnych (zwłaszcza wit. C i B, a także potasu, wapnia i żelaza). Dodatkowo skutecznie gasi pragnienie(...)ogórków kiszonych Skład bardzo podobny do soku z kiszonej kapusty. Warto pozostawić wodę z ogórków kiszonych i przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce. Naturalny probiotyk, uzupełnia poziom sodu i elektrolitów Sok owocowy Tak jak pisałem wcześniej, nadmierne spożycie alkoholu objawia się także obniżeniem poziomu glukozy (hipoglikemia). Dlatego warto
kuron.com.plZapraszam na smaczne gołąbki bez zawijania. Bardzo prosto się je robi a potem pozostaje już tylko pieczenie. Podajemy z ulubionym sosem. Składniki: 125 g ryżu basmati 280 g kapusty pekińskiej 500 g mięsa mielonego z szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli(...)olej do smażenia 1/2 l bulionu Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania i odkładamy do ostygnięcia. Cebule i czosnek obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu, odstawiamy. Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do sporej miski. Następnie dodajemy ostudzony ryż oraz przesmażoną cebulkę z czosnkiem, mieszamy. Dodajemy surowe mięso mielone, mieszamy. Na koniec dodajemy jajka, kaszę manną oraz
słodkie i nie tylko historie kulinarneblogu Ślązaczki nie może zabraknąć przepisu na tradycyjne kluski śląskie z dziurką. Pyszne, szybkie w przygotowaniu, smakują nie tylko dzieciom. Najchętniej jedzone w niedziele, z modrą kapustą i roladami. Ostatnio przygotowałam takie na święta, z kapustą z grzybami i schabem w sosie. Kluski śląskie z dziurką Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana sól
Moja smaczna kuchniałyżeczka tymianku 1 łyżeczka lubczyku Sól, pieprz do smaku Ok 15 cienkich plastrów wędzonego boczku Nadzienie: 1 mała marchewka 1 mała pietruszka ¼ średniego selera ⅓ małego pora ⅕ średniej główki kapusty 150g kiełbasy lub boczku 100g pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mały kremowy serek topiony 1 jajko 1 łyżka mąki 1 łyżeczka śmietany sól, pieprz, oregano, papryka, maga do smaku(...)niego zaczniemy. Marchewkę, pietruszkę, seler kroimy w drobną kostkę, zalewamy ¼ szklanki wody i łyżką oleju. Dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy pokrojony w pół plasterki por, poszatkowaną kapustę, plastry pieczarek i kiełbasy. Dodajemy również przyprawy- wg własnego smaku i nadal dusimy. Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy wymieszany sos: Miksujemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, jajko, mąkę oraz serek topiony
Kuchnia w czekoladziePyszny domowy rosół z makaronem to podstawa obiadu niedzielnego w moim domu. Do tego jeszcze rolada , modro kapusta i śląski łobiod momy gotowy. Składniki: 1/2 kurczaka 250 g wołowiny z kością szyja z kaczki lub gęsi 250 g podrobów 4 marchewki 3 pietruszki seler średni por 1 cebula 2-3 liście kapusty 2 ząbki czosnku natka pietruszki kilka
magiczna kuchnia KasiKrakersy serowe z rozmarynem Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami Empanadas z meksykańskim farszem Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką Tartaletki z krewetkami i pastą z awokado Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym(...)Grissini Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami Quesadilla z kurczakiem i warzywami Tarta z kurkami Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado Sycący kociołek z mięsem i warzywami Imprezowa frittata
Passions hobbies lifejedzenia to patenty na doskonałe i pyszne dania. Sami spróbujcie! Polecamy Wam garść takich właśnie pomysłów. Więcej znajdziecie na naszym blogu w zakładce „ z resztek „. TARTA Z KAPUSTĄ WIGILIJNĄ Co można zrobić z resztkami ze świąt – np. kapustą wigilijną? Standardowa odpowiedź to bigos. My mamy dla Was inną, mniej kaloryczną i bardziej oryginalną propozycję. PIZZA Z RESZTKAMI PIECZONEGO
Niedzielny kucharzłososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto cieście Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie w czerwonej kapuście Śledzie korzenne Terrina śledziowa Pasztet LCHF Rolada z boczku Karczek pieczony Klops pieczony A będąc przy temacie imprez przypominam też parę słów
Ola la LCHFKrokiety z kapustą i pieczarkami, idealne do barszczu czerwonego. Takie krokiety są u mnie obowiązkową pozycją na Wigilijnym stole, ale również wspaniale smakują na co dzień i podczas imprez, z kubkiem gorącego barszczyku Artykuł Chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu
NiePieprz.pltradycyjnym farszem kapuściano - grzybowym. Można je serwować z dowolnym ulubionym sosem, okraszone masłem i posypane ziołami. Najlepiej smakują na gorąco, popijane czystym barszczem . Pierogi pieczone z farszem z kapusty i grzybów. Ciasto Składniki (Porcji: 18 sztuk) ok. 1/2 kg mąki pszennej, przesiej przez sitko 50 g drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka mleka 2 jajka Przygotowanie drożdże(...)robota kuchennego gotowe ciasto odstaw w ciepłe miejsce i nakryj z wierzchu ściereczką pozostaw ciasto pod przykryciem do momentu, aż wyrośnie Pierogi Składniki cały farsz z przepisu Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów wyrośnięte ciasto 1 jajko, rozmąć w miseczce Przygotowanie stolnicę podsyp mąką, wyłóż wyrośnięte ciasto jeśli posiadasz wałkowarkę, użyj jej do rozwałkowywania ciasta do max. grubości
Szybko Szybkowarlubię kaszy gryczanej ,i wolę zostać przy prawie tradycyjnej wersji ,jednak myślę ,że znajdą się wśród Was osoby ,dla których te gołąbki będą super .Zapraszam. 1 duża kapusta włoska - sparzona i obraną z lisci 1 kg.dorsza 5 dag.kaszy gryczanej 2 małe cebule 1 litr bulionu z kury pieprz cytrynowy 1 cytryna ( sok i startą skorka z cytryny ) sól biały pieprz(...)Cebule kroimy w drobną kostkę , solimy i odciskamy z soku ,dodajemy do ryby. 4.Mieszamy wszystko razem ,przyprawiamy pieprzem cytrynowym ,pieprzem białym ,solą ,gałka muszkatołową i imbirem.Wymieszac dokładnie. 5 . Liście kapusty nadziewamy farszem ,zwijamy gołąbki , obsmażamy je na tłuszczu lekko ,podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. 6. Przyprawiamy ulubiona przyprawa uniwersalną ,pieprzem ,gałka i sokiem z cytryny ,sola ,a na koniec
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: schab z kością lub żeberka ziemniaki marchewka seler pietruszka biała rzodkiew biała kapusta pietruszka natka sól pieprz Do garnka z wodą wkładamy mięso. Gotujemy około 40 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę (korzeń), seler, biała rzodkiew można dodać także inne warzywa. Chwilę gotujemy (około 15 minut). Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki(...)poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Artykuł Paysanne – zupa chłopska pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plWigilijna kapusta z grochem to potrawa regionalna z regionów: świętokrzyskiego, podkarpackiego, sądeckiego. Ja poznałam ten specjał dawno temu. Sąsiadka mojej … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Wigilijna <span>kapusta z grochem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerZobacz jak zrobić tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami . Poznaj mój stray przepis na niezawodne ciasto na pierogi oraz sposób na rewelacyjny i uniwersalny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. - super ciasto na pierogi - uniwersalny farsz do pierogów i uszek - opis wykonania krok po kroku
AniaGotuje.plSkładniki: Kapusta pekińska ok 1 kg Filet z kurczaka 600 g Kukurydza puszka Papryka czerwona duża Ogórki konserwowe 7 sztuk Śmietana 18 % 180 ml Majonez 4 łyżki czosnek 2 ząbki Przyprawa do gyrosa 2 pełne łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Usmażyć(...)niewielkiej ilości oleju. Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki. Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka. W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Sałatkę można podawać od razu a najlepiej smakuje jak odstawimy ją do lodówki na kilka godzina. Smacznego! Zapraszam
Kulinarne przygody