kapustą - 19268 przepisów (strona:1110/1285)

Najprostsza zupa gulaszowa 347

ziemniaki, kawałek mięsa i może powstać nam super pyszna, syta zupa. Składniki można do woli zmieniać, dodać np. paprykę świeżą, fasolkę zieloną mrożoną, groszek, puszkę fasoli albo cieciorki, soczewice, kapustę kiszoną, co tylko wam przyjdzie do głowy, albo to co macie pod ręką. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka kapuściana w cieście francuskim 198

Tego typu zapiekankę często robię, gdy potrzebny jest obiad nieskomplikowany, jednogarnkowy i o niewielkim zróżnicowaniu składników, które najczęściej mam w domu, bo jakieś mięso jest zazwyczaj w lodówce, kapusta stoi w beczce w piwnicy u rodziców, grzyby z zeszłorocznych zbiorów w zamrażalniku, a reszta to stały element mojej lodówki. Jest bardzo smaczna i syta, można ją robić w wielu kombinacjach

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gotuj z Julia - Colesław 216

To jest jedna z najpopularniejszych na świecie sałatek i jak zawsze wykonanie i jej odmiany różnią się w zależności kto gotuje. Dzisiaj przedstawiam wam wersje Julii

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa na kaczych kościach 143

sobie bulion, który będzie podstaw ą do wielu pysznych i aromatycznych zup. Bo w domu nic nie ma prawa się zmarnować. Mi szczególnie taki wywar smakuje w zupie z kapust ą i makaronem chińskim, taki kapuściany rosół. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bigos domowy 271

jest mój pierwszy własnoręcznie zrobiony bigos. Do tej pory korzystałam z bigosu mojej mamy, tym razem postanowiłam zrobić go sama, wykorzystując swoj ą domow ą, kiszon ą kapustę i przepis, który znalazłam w książce kucharskiej sprzed lat Zofii Zawistowskiej pod nazw ą bigos myśliwski. Zmodyfikowałam go o dodanie kilku elementów i mowie wam wyszedł boski. Jednak polska kuchnia to jest

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa z gęsi z gołąbkiem 153

zrobienie z niej potraw, których do tej pory nie robiliście. Ja tak zrobiłam i dzięki temu powstała taka oto wersja rosołu na gęsi z gołąbkiem zawijanym w liść włoskiej kapusty, w środku z mięsem i kaszą. Propozycja idealna na świąteczny obiad. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gołąbki mięsne z sosem pomidorowym 218

A na blogu dawno zapomniana i ostatnio traktowana po macoszemu kuchnia polska. A z nią nasze tradycyjne gołąbki mięsne w sosie pomidorowym. Czasami to co popularne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schabowy 162

staropolski obiad. Zapraszam na schabowego Na poczatek przygotowalam surowke z kapusty pekinskiej, ogorka I marchewki . Przygotowalam schabowe- potluklam kotlety, rozbilam jajko- doprawilam przyprawami, kotlety zamoczylam w jajku I opanierowalam w bulce tartej. Usmazylam. Podalam z ziemniakami I koperkiem Smacznego

Smaki Edyty
Lazanki 182

zamrazarki Wten sposob w  Wigillie mamy wiecej czasu dla siebie I by cieszyc sie Swietami. Na poczatek obgotowuje grzyby.  Skroilam dwie male glowki kapusty, gotuje ja do miekkosci, co jakis czas zmieniajac wode.  Wrzucam odcedzona I pokrojona drobno kapuste I grzyby na woka. (W miedzyczasie gotujemy makaron lazankowy.) Smazymy na wolnym ogniu, przyprawiajac sola I pieprzem

Smaki Edyty
Liebster Blog Award 196

Wiosna   6. Pisze bloga bo ... Pomaga mi znalezć nowe znaczenie życia  7. Twoja największa słabość to.. Sushi  8. Ulubiona potrawa wigilijna? Pierogi z kapustą I grzybami  9. Ulubione śniadanie? Jajka sadzone   10. Kawa czy herbata ? Herbata   11. Ulubiony gatunek sera? Brie   A to moje pytania:   Moja popisowa potrawa

Smaki Edyty
Dorsz z surówką a'la Coleslaw 243

Wyciągamy dorsza z jajka I obtaczamy w mące. Kładziemy rybę na rozgrzany olej I smażymy zdwóch stron na srednim gazie.  Do obiadu przygotowałam surówkę a' la colesław . Składniki: Kapusta pekinska 1-2 marchewki szczypiorek 2-3 łyżki majonezu lub joguru naturalnego sól, pieprz, cukier Wykonanie tutaj Obiad podałam z frytkami. Smacznego

Smaki Edyty
Tilapia w marynacie z sosu chili 164

osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni masło z dodatkiem 2 łyżek oleju i usmażyć rybę na rumiano. Podałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty z burakiem

Buniabaje w kuchni
Tilapia w cytrusach 179

rumiano filety z Tilapii. Podawać skropione sokiem z pomarańczy obłożone cząstkami pomarańczy ( bez skórek). * Podaję z pieczonymi cząstkami ziemniaków a'la frytki ( Robię w ActiFry) i surówką z kiszonej kapusty z pomarańczą

Buniabaje w kuchni
Gołąbki drobiowe w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną 174

Najczęściej robię gołąbki z ryżem z kapusty białej w sosie pomidorowym . Ale i inne pojawiają się na naszym stole. Te są bardzo delikatne w smaku . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Golonki w piwie karmelowym 151

godziny Składniki : 3 średniej wielkości golonki 3 duże cebule 3 ząbki czosnku roztarte z odrobiną soli sól pieprz mielony papryka 2 liście laurowe 3 ziela angielskie włoszczyzna bez kapusty 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka miodu sos sojowy lub maggi lub inna przyprawa do sosów olej z pestek winogron 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 % 2 szklanki piwa karmelowego ( Karmi ) Dzień wcześniej

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję