kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:212/414)

Tarta z kapustą i grzybami 143

pewno sprawdzi się na Waszych świątecznych przyjęciach. Składniki na blaszkę prostokątną ok 30x12cm Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 100g masła ½ łyżeczki soli 3 łyżki wody Farsz: 200g kiszonej kapusty 150g suszonych grzybów moczonych w wodzie przez noc 1 cebula 2 ziarenka jałowca 1 jajko 50g masła lub oleju rzepakowego Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy

Kuchnia w czekoladzie
Kapusta z grzybami i jałowcem 214

domu smakuje najlepiej. U mnie mocno grzybowa z aromatem jałowca. W tym roku pokusiła się o dodanie oleju rydzowego  SemCo , co dodatkowo podkręciło aromat dania. Składniki: - 1 litr kiszonej kapusty, najlepiej domowej  - 2 duże cebule - 1 szklanka grzybów suszonych, mogą być mieszane - kozaki, prawdziwki, podgrzybki - 1 szklanka czerwonego wina, polecam domowe porzeczkowe - 6 łyżek oleju rydzowego - 3 łyżeczki

Apetyczna babeczka
Nadziewane obwarzanki 203

Prosty przepis a niebanalny efekt. Drożdżowe obwarzanki z farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty. Doskonała przekąska wigilijna i sylwestrowa. Składniki ciasto 4 szkl mąki 1-1,5 szkl śmietany 18% 1/3 kostki margaryny 50 g drożdży 1/4 szkl ciepłej wody 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kapuśniak z boczkiem, kiełbasą i fasolą 101

boczkiem, kiełbasą oraz świeżymi przyprawami. Efekt na pewno zadowoli każdego domownika, gustujące w kwaśnych smakach. Podajemy z kromkami świeżego, chrupiącego chleba. Składniki: 2 litry wywaru lub wody 450 gr. kiszonej kapusty 4 ziemniaki 50 gr. fasoli perłowej 100 gr. w ędzonego boczku 1 p ę tko kiełbasy duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka stołowa mąki, soli i pieprzu

Smaczne Potrawy
muffinkowa babka "kapuśniaczek"... 189

rzepakowy, 330 ml kefir, 1/4 szklanki cukier 1/2 łyżeczki sól, 2,5 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, - w opisie nadzienie nadzienie: 40 dag kapusty kiszonej drobniej pokroić i ugotować z łyżką cukru do odparowania wody 80 dag pieczarek pokroić w kostkę z 1 cebulą i na oleju usmażyć, posypać pieprzem do smaku i maggi

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z buraczków i kiszonej kapusty 342

Moim zdaniem jest to świetne połączenie kapusty i buraczków!, a zresztą sami zróbcie i skosztujcie:) Składnik: 1/2 kg kapusty kiszonej 2-3 średnie buraczki czerwone 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka kminku 2-3 łyżki oliwy z oliwek , ja użyłam oliwy Kurtes 1 łyżeczka kminku sól pieprz można dodać odrobinę cukru Kapustę pokroić. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć

Apetyczna babeczka
Sezon na... #7 Owieczki. Currygodna, ta kapusta! 220

ciach, ciaach. W ósemki. I płyniemy. Bez owieczki. Ale popłynęłam.  W smaki, których do tej pory nie łączyłam.  Odwekowałam zeszłoroczną kapustę. Warto było. Popłynąć. Dopłynąć . pół kilograma kapusty kiszonej mały kalafior pieczarki około 10 sztuk puszka pomidorów w zalewie (400g) ziele angielskie, liść laurowy (3 sztuki) chilli (pieprz kajeński), curry (2 łyżki) sól, pieprz w ziarnkach natka pietruszki

bastalena
Krokiety ze słodką kapustą i grzybami suszonymi 35

Krokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy mięsno-kapuściany. Moje poprzednie krokiety były z farszem mięsno-kapuściano-pieczarkowym. Teraz zrobiłam jarskie z farszem ze słodkiej kapusty z suszonymi grzybami. I aby to był prawdziwy krokiet należy go opanierować

To co kocham
Pierogi z kapustą. 91

Składniki :  Na ciasto : 60 dkg mąki 1 całe jajko szczypta soli około 280 ml letniej wody Na farsz :  1 kg kapusty kiszonej 2 średnie cebule sól pieprz czarny świeżo zmielony 4 - 5 łyżek oleju 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ( opcjonalnie )  Przygotuj dodatkowo : kilka łyżek smalcu ze skwarkami lub oliwy z oliwek Sposób wykonania :   K iszoną kapustę

Przepisy i porady kulinarne
Wigilijny wianuszek z kapustą i grzybami 153

warto :)  Ciasto 500 gram mąki pszennej 25 gram drożdży świeżych 80 gram masła 200 ml. mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz ok. 0,5 kg kapusty kiszonej 20/30 gram suszonych grzybów pół cebuli sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie farszu Grzyby zalać wrzątkiem. Po kilku godzinach gotujemy do miękkości w tej samej wodzie co się

Andzia Pichci
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 499

koniec dodać posiekany koperek, wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem i pogotować na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. Smacznego! Zobacz również nasz przepis na: kiszoną kapustę zasmażaną (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Mięsny bigos z grzybami / Meaty cabbage stew with mushrooms 164

garnku, gdyż odgrzewany smakował jeszcze lepiej. Postanowiłam przygotować go w końcu u siebie i muszę przyznać, że jak dla mnie to jest właśnie to. Nie smakują mi te z kiszonej kapusty, ewentualnie mogę zjeść bigos z małą domieszką, ale bez radości. Bigos ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu i zapewniam, przepyszny! Jest też świetnym sposobem na wykorzystanie zalegających resztek mięs

karmelowy
Schab zapieczony w kapuście kiszonej 158

Proste i smaczne danie z piekarnika, które samo się robi. -- Skład: schab 1 kg, kapusta kiszona 0,5 kg, 4 cebule, 4 z. czosnku, 100 g smalcu, przyprawy. Przyprawa gotowa do mięsa  2 czubate łyżki lub sól, pieprz, papryka. Schab kroimy na kotlety, cebulę na grube krążki, czosnek siekamy, kapustę kroimy drobno. Połową smalcu smarujemy naczynie, drugą część dołożymy

chleba naszego
Bigos z młodej kapusty 146

wyśmienita do zup oraz na bigos. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się niezwykle szybko. Nie wymaga on długiego pieczenia czy gotowania, jak to mam miejsce przy klasycznym bigosie z kapusty kiszonej. Bigos taki jest obowiązkowych "gościem" na moim wiosenno-letnim stole. Z racji, iż przygotowuje się go naprawdę szybko, ratuje często sytuację, gdy pomysłu i czasu na gotowanie brak. Przygotowując

kolorowotorcikowo
Krokiety w grahamkowych naleśnikach 142

ciasto 2 jajka 2 szkl mleka 2 szkl wody 1 szkl mąki grahamkowej Młynomag 2 szkl mąki luksusowej Młynomag pół łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 1 kg kapusty kiszonej 50 g grzybów suszonych sól olej lub inny tłuszcz cebula pieprz pieprz ziołowy kminek majeranek oregano 1 jajko do panierowania 2-3 jajka bułka tarta Grzyby namaczamy a potem gotujemy

Gotowanie jest łatwe