lubi najbardziej i powstał bardzo smaczny obiad, na dodatek to danie jednogarnkowe:) A wszystko doprawione różnorodnymi ziołami... Składniki:400 g kiełbasy np. zwyczajnej,400 g ziemniaków,czerwona papryka,200 g kapusty włoskiej,2 cebule,200 g pieczarek,ząbek czosnku,1 liść laurowy,po szczypcie: chilli, kminku, majeranku, tymianku, bazylii i kolendry,do smaku sól i pieprz,łyżka mąki
Z miłości do słodkościpyszną i sycącą młodą kapustę z frankfurterkami. Tak przygotowaną kapustę można podać jako samodzielne danie lub dodatek do innych dań. Prosto, szybko i pysznie. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię młodą kapustę i w sezonie przygotowuję z nią najróżniejsze potrawy. Polecam Wam również gołąbki z młodą kapustą (wersja bez zawijania) . Składniki: 1 młoda kapusta (większa główka) 4 pieczarki(...)kapusty. Solimy i gotujemy około 8-10 minut na małym ogniu. W głębokiej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną dymkę. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w półplasterki pieczarki i pokrojone frankfurterki. Mieszając smażymy kilka minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy naszą młodą kapustę. Mieszamy kapustę z resztą składników. Dodajemy 3 łyżki miękkiego masła, doprawiamy słodką czerwoną
Słodkie okruszkiszerokiego garnka. Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 1szklanka pokrojonej kapusty 50g białego ryżu 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek pół szklanki mąki do obtoczenia klopsików 1 marchewka kilka pieczarek 2-3 ziemniaki 1 czerwona papryka 1/2 żółtej papryki 1 nieduża cukinia 1 niepełna szklanka bulionu(...)pomidorowego olej do smażenia *** Kapustę drobno kroimy w kosteczkę *** *** Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i odkładamy do przestudzenia. Do dużej miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Do masy mięsnej dodajemy ugotowany ryż, kapustę oraz drobno pokrojone pół papryki czerwonej. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej
Blog z ApetytemSzybka i bardzo smaczna s urówka z kapusty pekińskiej . Surówka z kapusty, cebuli, ogórków i pomidorów jest chrupiąca i pasuje do każdego obiadu. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 1 średnia kapusta pekińska 2 pomidory 1 czerwona cebula 2-3 ogórki kwaszone ½ ogórka szklarniowego(...)łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz 1. Kapustę pekińską przekrawamy na 4 części i szatkujemy. Pomidory, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. 2. Dodajemy śmietanę, majonez i jogurt. Solimy i pieprzymy do smaku. 3. Całość dokładnie mieszamy. Surówka jest gotowa do podania. Smacznego…. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu
karolgotujezamarzyło mi się ciasto dyniowe. Już niebawem... Zapachniał mi w wyobraźni bigos i ugotowałam sobie jego namiastkę. Przepis podpatrzony w Jadłonomii , przygotowany po swojemu. Młoda kapusta pachnąca papryką 2 średnie czerwone papryki lub 3 małe 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa do smażenia 1 łyżeczka syropu klonowego 1/2 niedużej główki białej kapusty, lub połowa sporej młodej
Dzieje kuchennej WiewióryPołączenie kapusty, papryki, cebuli z jabłkami i pomidorami. Świetny dodatek do obiadu! Składniki: 25 dag kapusty białej 25 dag papryki czerwonej 25 dag pomidorów 20 dag cebuli 20 dag czerwonych jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka soli ziele angielskie liść laurowy kminek do smaku ½ szklanki octu 5 łyżek oleju Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować razem z papryką, a pomidory
Tradycyjna Kuchniawyszło świetnie. Polecam takie połączenie! A kapusta jest znakomitym dodatkiem do mięsa czy klusek, a właściwie jest tak smaczne,że można ją zjadać samą. składniki główka kapusty 3 - 4 ząbki czosnku czerwona cebula kminek łyżka masła sól, pieprz 3/4 - 1 szklanki bulionu rodzynki - opcjonalnie przygotowanie Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Z kapusty usunąć zewnętrzne liście
Stare Garyzapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób przygotowania: Kapustę obieramy i myjemy. Wkładamy do osolonego
Pyry na Gazpapryki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka kminu rzymskiego do nabycia na Kuchnie Świata Na surówkę: 1 mała kapusta pekińska 2 pomidory kawałek zielonego ogórka pół czerwonej papryki Domowy sos czosnkowy: 1 mały jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku kilka łyżek majonezu (dodajemy wg gustu i smaku, zagęszcza sos) pieprz i sól(...)najlepiej smakuje, gdy postoi chwilę w lodówce (smaki się wówczas dobrze przegryzą). Jak zrobić szybką surówkę do domowego kebabu? Kapustę pekińską drobno kroimy/siekamy. Dodajemy do niej obranego i pokrojonego w plasterki zielonego ogórka, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i 2-3 łyżki sosu czosnkowego. Mieszamy składniki, opcjonalnie doprawiając do smaku lub dodając sos. Na koniec dodajemy pokrojone pomidory, mieszamy
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI: 0,5 kapusty pekińskiej 0,5 kg sera żółtego (ja użyłam sera "królewski") 2 pomidory 1 mały ogórek szklarniowy puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej 6 łyżek majonezu sól, pieprz kapustę pekińską kroimy lub rwiemy rękoma "na małe części"... ser kroimy w kostkę... ogórka obieramy ze skóry i kroimy w kostkę... z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy
smacznieinatematChłopski garnek z młodą kapustą to rodzaj gęstej zupy. Jest to pyszne danie jednogarnkowe proste w przygotowaniu, pomimo, że jest tu trochę krojenia. Chłopski garnek z młodą kapustą to doskonały pomysł na obiad. Danie to zawiera w swoim składzie wiele warzyw, które doskonale się ze sobą łączą, a do tego kiełbasa i wędzony boczek nadają zupie ciekawego smaku. Taki pyszny(...)młodą kapustą jest prosty, a wszystkie potrzebne składniki bez problemu kupimy w każdym sklepie. Danie to możemy przyprawić według własnego uznania, bardziej pikantnie lub mniej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Chłopski garnek z młodą kapustą: około 120 g surowego boczku wędzonego 400 g kiełbasy (może być śląska, podwawelska, głogowska) 1 większa cebula 1 mała cukinia 1 czerwona papryka
Danka Pichciświeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia Czysty, aromatyczny barszcz czerwony Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami Wigilijne uszka z kapustą i grzybami Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno
Karo in the Kitchenśmietana 18 % 50 g 1 jajko gałka muszkatołowa, ziele angielskie, tymianek spora szczypta soli Nadzienie : mięso mielone 420 g mięso z ugotowanego udka drobiowego 100 g kapusta kiszona 50 g 1 średnia czerwona cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta 15 g + 2 -3 łyżki bulionu natka pietruszki duża garść majeranek i oregano duża garść sól 1/2 łyżeczki pieprz czarny(...)Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nadzienie. Do mielonego mięsa z lodówki dodać pokrojone kawałki gotowanego kurczaka i pokrojoną kapustę. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać bułkę wymieszaną z bulionem, 3/4 roztrzepanego jajka Doprawić pieprzem czarnym, czerwonym, ew. solą i wymieszać. Ponad 3/4 wyrośniętego ciasta rozwałkować obłożyć nim spód i boki foremki. Spód ciasta smarujemy ketchupem rozkładamy warstwę
Smaczne mojełatwe, także może zrobić je każdy. Do mojej wersji użyłam dużo warzyw ( nie różni się niczym niż te danie z restauracji ) takie jak papryka żółta, czerwona, zielona, marchew, cebula, brokuł, kapusta pekińska, a nawet pieczarki. Warzywa nie są gotowane, a podsmażane na oleju ryżowym, dzięki czemu są chrupkie, ale nie surowe. Kurczaka najlepiej zamarynować na co najmniej(...)łyżki pieprz 1/3 łyżeczki przyprawa 5 smaków 1/3 łyżeczki bulion drobiowy ciepły 300 ml. papryka czerwona 1/2 szt. papryka zielona 1/2 szt. papryka żółta 1/2 szt. cebula 1/2 szt. marchew 2 małe szt. brokuł kilka różyczek dymka cebuli 1 szt. pieczarki 2 szt. kapusta pekińska 3-4 liście olej ryżowy do smażenia Sos słodko- ostry: papryczka chili
Kuchnia Paulettes