kanapki - 13123 przepisów (strona:315/875)

Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole 145

marnuje. Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole Składniki: nadzienie: 2 cebule 1 łyżka oleju 1 porcja mięsa po rosole 100 g białego serka ( taki do smarowania kanapek) 3 łyżki jogurtu albo śmietany 1/2 pęczka natki pietruszki posiekanego sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny naleśniki: 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej

Smaczny zeszyt
Grillowane sataye z kurczaka z sosem orzechowym 69

wszyscy mamy taras, czy ogród, wtedy warto skorzystać z grilla domowego. Osobiście uwielbiam to urządzenie, gdyż można w nim przygotowywać różne cuda! Poczynając od grillowania mięsa, poprzez warzywa, kanapki, a kończąc nawet na gofrach! Taki grill daje nam sporo możliwości, bez konieczności wychodzenia na taras, czy do ogrodu. W związku z tym, mam dla Was wspaniały przepis na sataye

Be Fit Be Strong
Puree z brokuła – super zdrowe! 117

prostu, możemy jako dodatek do sztuki mięsa, ryby czy kotleta warzywnego. Możemy je tez potraktować jako jarzynkę do obiadu. Świetnie sprawdza się jako dip do chipsów, pasta do kanapek, sos do makaronu. Naprawdę ma wiele super zastosowań! Możemy przygotować je z brokuła świeżego lub mrożonego. Brokuła w takiej formie często jedzą nawet osoby, które nie przepadają za tym warzywem. PRZEPIS

Dorota Smakuje
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I SZCZYPIORKIEM 74

wielkanocnym stole. Taka propozycja śniadania jest nie tylko pożywna i syta, ale i wygląda odświętnie i elegancko. W sam raz coś dla gości lub po prostu odmiana dla tradycyjnych kanapek z szynką i serem żółtym.   SKŁADNIKI: 4 jajka 4 średniej wielkości pieczarki pół pęczka szczypiorku 1-2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki masła PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić

Calzonella.com
Prosty chleb pszenny na suchych drożdzach 101

Prosty chleb pszenny,idealnie sprawdzi się na co dzień na kanapki lub tosty.przygotujecie go w kilka minut + czekanie aż wyrośnie.Mięciutki i pyszny również na drugi ,trzeci dzień.Tym razem na drożdżach suchych ,które można przechowywać dłużej i są jeszcze dostępne w internecie.Polecam

Swojskie jedzonko
Pasta chrzanowa 115

Pasta chrzanowa jest dobra do wszystkiego. Idealnie smakuje na kanapkach jako masło, idealna jest do wędlin i mięs. Znakomicie smakuje również z warzywami surowymi i pieczonymi. Pasta z chrzanu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Turecki chleb z patelni 136

się zrumieni. W ten sam sposób postępuję z kolejnymi chlebkami. Bazlama - turecki chleb pieczony na patelni można podawać na ciepło i na zimno. Doskonale pasuje do wszelkiego typu sałatek, kanapek i grillowanego mięsa. Można go przekroić i włożyć do środka ulubione nadzianie, tak jak do chlebka pita. Turecki chleb z patelni smakuje podobnie jak indyjskie chlebki naan. Turecki chleb

Cztery Fajery
SER A'LA KAUKASKI, Z MLEKA, JAJEK I ŚMIETANY 135

składniki do mnie nie przemawiały, to zapewniam, iż ten ser jest po prostu cudny w smaku... To taka mieszanka żółtego sera z twarogiem. Idealny zarówno sam, jako dodatek do kanapek lub na deskę serów- do lampki wina...:-) Inspiracją był ten przepis , jednak zupełnie odrzuciłam w nim dodatek cukru, tak naprawdę, to nawet nie wiem czemu ten cukier miałby służyć... Wystarczy

Smaczne Zdrowe
Łosoś z majonezem z suszonych pomidorow 86

całą robotę temu daniu. To on powoduje że ryba nabiera wyjątkowego smaku. Miks majonezu z suszonymi pomidorami to idealny dodatek nie tylko do ryby ale także wędlin, jajek czy kanapek. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 118

grubości około 2 cm. Jeżeli jest taka konieczność ściąć górkę, dwa blaty mają mieć identyczną grubość. Krem śmietanowy: 330 ml śmietany 30 % schłodzonej 300 gr serka śmietankowego do kanapek (typu Philadelphia) 3 łyżki cukru pudru 3 krople olejku rumowego Śmietanę umieścić w misie miksera, ubić prawie na sztywno, łyżka po łyżce dodawać serek, cały czas miksując na niskich obrotach miksera

moj przepis na
12 różnych farszy do jajek wielkanocnych 151

Farsze są z soczewicą, kaszą jaglaną, brokułem rzodkiewką, z rybą, pieczarkami, chrzanem, serkiem wiejskim i wiele wiele innych równie smacznych. I. Farsz z czerwonej soczewicy ( świetna jako pasta do kanapek przy większej ilości) 100 gram czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia ząbek czosnku 2 łyżki lekko uprażonych nasion słonecznika sól i pieprz do smaku nasiona czarnuszki

AZgotuj!
Najlepszy pasztet z dzika 117

minut w temp. 160 stopni. Studzimy pasztet w foremce. Pasztet możemy kroić w grubsze plastry i podać z konfiturą z czerwonych borówek lub wykorzystać jako zwykłe smarowidło do kanapek. The post Najlepszy pasztet z dzika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową 80

Często słyszę pytanie, co jeść na kolację. Wiele osób na kanapki kręci nosem, zwłaszcza jeśli przygotowało je sobie na drugie śniadanie do szkoły czy pracy, a z kolei gotować też nie każdemu się chce wieczorami. Poza tym kolacja powinna być przecież lekka, a jednocześnie sycąca - nikt przecież nie chce się obudzić w środku z nocy z powodu burzenia w brzuchu

Z notatnika dietetyka