kanapki - 13123 przepisów (strona:314/875)

Grejpfrut pieczony w miodzie 164

świetny dodatek do śniadania, lub jako przekąska. Smakuje wyjątkowo - delikatniej, a zarazem z lekką pikantnością miodu i z charakterystyczną grejpfrutowi goryczką. Zjadłem go ze świeżym domowym pieczywem jako kanapkę śniadaniową i było ekstra. Innym razem dodałbym jeszcze warstwę twarożku, a już na niego wyłożyłbym ten cudownie pachnący owoc. Jednak jak już i mówiłem, pieczony grejpfrut w miodzie to świetna pełnowartościowa

Kuchnia Łukasza
Soczysty vege burger z halloumi na przedwiośnie i domowe bułki 156

świeżością warzyw i wszystkich zielonych przyjaciół ;) No i jeszcze te bułki! Bardzo proste i typowo hamburgerowe. Wchłaniają w siebie wszystkie smaki i aromaty wydobywające się ze składników ciepłej kanapki, a do tego są puszyste, miękkie i mogą być opieczone właśnie tak, jak lubicie najbardziej ;) Porzućmy chociaż na chwilę rozterki i odsuńmy na bok kłębuszki lęku, bo właśnie zaczyna się najzieleńsza

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Buraki stir fry z ryżem i tuńczykiem 121

myślą o tym że są w stanie długo spokojnie poleżeć sobie w spiżarni. Z buraków nastawiłam bardzo zdrowy zakwas, robię z nich surówki, gotuję zupy, piekę do sałatek, na kanapki. Buraki są super! Dzisiaj zapraszam Was na buraki pokrojone w słupki, podsmażone krótko na oleju w towarzystwie brązowego ryżu i tuńczyka. PRZEPIS BURAKI STIR FRY Składniki buraki stir

Dorota Smakuje
Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT 125

lodówce ricottę, nie zastanawiajcie się długo i bierzcie się do roboty! Jeśli nie – zapiszcie przepis na później. Osobiście jestem wielką miłośniczką ricotty, uwielbiam używać jej do placków, ciast, kanapek, czy do obiadu, dlatego zawsze mam ją w lodówce. Całe ciasto to zaledwie ok. 1035kcal, B: 50,4g, T: 48,1g, W: 97,2g. Składniki na formę

Be Fit Be Strong
papryka w korzennej zalewie pasteryzowana w piekarniku... 150

góra/dół, słoiki pasteryzować w piekarniku 30 minut, w piekarniku wystudzić, przechowywać w ciemnym miejscu - papryka w zalewie korzennej jest bardzo lubiana w naszym domu jako dodatek do kanapek, sałatek, do zakąski.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sos tatarski 323

tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Składniki: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku

NiePieprz.pl
Chleb w jajku z kakaowym tahini 115

porcje: 12 kromek chleba 6 łyżeczek tahini z kakao 2 jajka pół szklanki mleka 2 łyżki masła klarowanego 6 kromek chleba smarujemy tahini z kakao. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy odrobiną miodu. Podajemy na ciepło. Smacznego :) Artykuł Chleb w jajku

Mienta blog
Kanapka orzechowa 230

orzechów włoskich ok 1/2 szklanki erytrytolu 1 budyń waniliowy 2,5 szklanki mleka Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka … Czytaj dalej Kanapka orzechowa

czarrna od kuchni
Wędliny w słoiku 156

produktami typu wyrób wędlino podobny. Tyczy się to również mięsa, smalcu, zupy czy innych konserw w słoikach. Domowa wędlina czy smalec ze słoika są idealne jako obkład na kanapki. Nasi czytelnicy wiedzą, że co jakiś czas dodajemy jakiś nowy przepis na wędlinę domową. Wędlina ze słoika jest tania, smaczna, a do jej przygotowania potrzebne są jedynie słoiki, dowolne mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem 113

wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. To pyszna włoska wersja pieczywa, występuje w wersji cienkiej jak i grubszej. Ja tym razem zrobiłam grubszą, aby wykorzystać ją jako podstawę kanapek.   Focaccia z ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem 300 g ugotowanych ziemniaków 300-400 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 650 g mąki pszennej 20 g drożdzy świeżych plus 1 łyżeczka cukru

Kuchnia na wzgórzu
Bułeczki drożdżowe, chleb, rogaliki drożdżowe i inne domowe pieczywo 331

zanim minie jego data przydatności do spożycia, okaże się, że musisz je wyrzucić. Jeżeli kupiłeś/aś za dużo pieczywa, możesz je zamrozić, wysuszyć, zrobić pyszne śniadanie:  Kanapka Monte Cristo / chleb w jajku Tosty francuskie Śniadaniowy tost Powracając, pieczenie chleba to bardzo miła i przyjemna sprawa, mam dla Was kilka prostych przepisów. Nie wiem czy wiecie, nie każdy wychodząc

MamaOskarka
Łatwe obiady z makaronem 146

szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Makaron z pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym Zobacz też: Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Domowe zielone pesto Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie serowym Sałatka makaronowa z serem feta i granatem   Artykuł Łatwe obiady z makaronem pochodzi

Kuchnia Bazylii
Udziec z indyka pieczony na warzywach 132

aromatyczny. Udziec z indyka pieczony na warzywach gorąco polecam na rodzinny obiad. Jeżeli nie zjecie całego mięsa na obiad, to gdy ostygnie świetnie nadaje się jako wędlina na kanapki. Poniższy przepis jest bardzo prosty i świetnie nadaje się do tzw. "czyszczenia lodówki" czy wykorzystania nieco zwiędniętych warzyw. Udziec z indyka pieczony na warzywach Składniki:  Podudzie z indyka z kością

Codzienne Gotowanie
Szynka pieczona w marynacie musztardowej 152

pyszną pieczeń, tym razem z szynki wieprzowej. Zrobiłam ją w marynacie musztardowo - paprykowo - cebulowej. Szynka jest idealna na ciepło jako pieczeń obiadowa, lub na zimno jako domowa wędlina na kanapki. Wyszła bardzo soczysta i mięciutka. Piekłam ja w rękawie foliowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg ok. 1 łyżka soli 0,5 łyżeczki

Waniliowe Improwizacje
Pasta jajeczno - rybna 116

rana do wieczora Jadwigi Kłosowskiej. Książka była wydana w roku 1988. Jest w niej dużo potraw które wykorzystałam, rodem z PRL-u ale całkiem fajnych. Dziś pasta do kanapek, można ją zajadać samą, jak twarożek, można użyć jej jako dip do warzyw. Pasta kanapkowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie