kanapka - 6539 przepisów (strona:361/436)

Pulled pork czyli długo pieczona wieprzowina 163

pojedyncze włókna i w takiej postaci zjeść. Metoda ta pochodzi z południowo-wschodnich stanów USA i jest to kolejny przykład na genialność tego kraju. Najczęściej serwuje się je w kanapkach, burgerach z rożnymi sosami. Ja podałam z knedlami i ogórkami kiszonymi. Obiad był full wypas. I proszę się nie obawiać, włączenie na 10 godz. piekarnika nie pociąga za sobą

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jaglano-owsiana kanapka 174

potrzeby, gdyby masa za mało się kleiła, dolewamy trochę wody. Placki wykładamy na dobrze nagrzaną, nieprzywierającą patelnię.      Gdy będą już gotowe, możemy utworzyć z nich kanapki przełożone dżemem i posypać cukrem pudrem. Możemy też zajadać się nimi pojedynczo z pysznymi, świeżymi owocami. Smacznego :) (w wersji z owocami, zdjęcie dodane o godz. 13:33) Iść, by odkryć

Weganizm infantylny
Focaccia z oliwkami i pomidorami koktajlowymi 257

zamiast chleba), która wszystkim bardzo smakowała. Z podanego przepisu wychodzi duża blacha wysokiej focacci Tutaj znajdziecie przepis klasycznej focacci, bez dodatków która jest idealna na kanapki. Post Focaccia z oliwkami i pomidorami koktajlowymi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pomidory suszone w słoikach 284

myślę, że warto jest zrobić chodź kilka słoików domowych suszonych pomidorów. Z podanego przepisu wyszło mi 9 słoików różnej pojemności. Takie pomidory są świetne do sałatek, kanapek, domowego pesto czy mięsa, olej zaś jest aromatyczny i można wykorzystać go do sosów sałatkowych, pieczenia mięsa itp. Zastosowań jest całe mnóstwo Do suszenia nadają się najlepiej

Marta Gotuje
Jedyny w swoim rodzaju BURGER 244

Fast Food wcale nie musi być zły. Na około wszędzie powstają nowe burgerownie, które są oblegane przez tłumy ludzi. Kto był to wie, że cenowo wcale

Niezły Młynek
Kanapka z Arbuza 171

się rozpoczął, można kupić piękne i słodkie arbuzy dosłownie wszędzie, cena też jest odpowiednia. Możliwości podania tego słodkiego owocu są przeróżne. Ja dzisiaj chcę pokazać przystawkę arbuzową w formie kanapki:) Sposób przygotowania: Arbuza pokroiłam na kawałki dodałam pokrojone truskawki, banany, winogrona i posypałam go starkowaną czekoladą. Sposób podania jest inny, a gościom smakowało i bardzo ich zaciekawiło. Jeżeli lubisz inne

Niezły Młynek
Smaczny i zdrowy początek...czyli dietetyczny pasztet drobiowy z orzeszkami ziemnymi i rodzynkami 154

samodzielne przygotowanie takiego pasztetu, którym będę mogła zajadać się bez obaw o to, co ląduje w moim żołądku. Świeże składniki, trochę cierpliwości i powstało pyszne danie, idealne na kanapki z bułką pełnoziarnistą, ogóreczkiem konserwowym i szczypiorkiem :) Składniki: 1 kg udek z kurczaka ziele angielskie, liście laurowe 2 marchewki 2 pietruszki ćwierć selera mały por 2 cebule 200 g pieczarek

Kulinarny Pamiętnik
Kanapkowa pasta groszkowa 151

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z zalewy groszku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki zblendowałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku i gotowe :-) Przepis bierze udział

Kulinarny Pamiętnik
Pomidorowo-paprykowa pasta kanapkowa 142

Dzisiaj przepis na kolejną pastę kanapkową - tym razem pomidorowo-paprykowa z białym serem. Parę minut i kilka podstawowych składników wystarczy do wyczarowania pysznego dodatku do chleba

Kulinarny Pamiętnik
Pasta kanapkowa z brokuła i fety 184

Dzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą. Składniki: 1 ugotowany

Kulinarny Pamiętnik
Pasztet drobiowy 155

Do Wielkanocy jest jeszcze trochę czasu, ale powoli zaczynam już szukać pomysłów na świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący

Kulinarny Pamiętnik
Smalec - zdrowy, bo...z fasoli 155

Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z

Kulinarny Pamiętnik
Domowa wędlina 193

Polecam Wam decydowanie smaczniejszą i przede wszystkim zdrowszą wersję kanapkowego przysmaku - domową wędlinę. Składniki: pół kg łopatki wieprzowej w kawałku łyżka oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku

Kulinarny Pamiętnik
Kapuśniaczki...czyli bułeczki drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 184

Dobre zamiast kanapek na drugie śniadanie czy z kubkiem domowego barszczu czerwonego na podwieczorek. Są mięciutkie, pachnące i delikatne. Polecam :-) Składniki: * na ciasto: 500 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła saszetka (7 g) suszonych drożdży 250 ml ciepłego mleka pół łyżeczki soli szczypta cukru *na farsz: 400 g odsączonej i posiekanej kapusty kiszonej 2 marchewki starte na tarce

Kulinarny Pamiętnik
Cynamonowy chlebek do odrywania 336

cynamonem. Prostokąt pocięłam na 4 pasy (równolegle do krótszego boku) i nałożyłam je jeden na drugi, po czym ten jeden warstwowy pas pokroiłam jeszcze na 5 części. Powstałe "kanapki" ułożyłam pionowo w keksówce (nie muszą być ułożone idealnie:) wyłożonej papierem do pieczenia. Całość przykryłam ściereczką i odstawiłam na kolejne pół godziny w ciepłe miejsce. Piekłam ok. 35 minut w piekarniku

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania