Pyszne, miękkie i soczyste mięsko na kanapkę. Bo tak najczęściej jemy. Po raz kolejny przekonuję się, że zakup szynkowaru to była bardzo dobra decyzja. Kolejna odsłona domowych wędlin, zapraszam serdecznie! 1 kg fileta z indyka 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet umyć i dokładnie osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieteż smakuje. Musicie jej spróbować! Składniki: mieszanka sałat (np. radicchio, rzymska, lodowa, rukola, endywia) 2 dojrzałe czerwone grejpfruty 1 gruszka (chrupiąca) 150 g serka twarogowego (takiego na kanapki) - może być dobry, nie kwaskowy twaróg półtłusty o kremowej konsystencji garść pistacji bez łupinek 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sambal oelek albo innej pasty z ostrej papryczki
Kulinarne Inspiracjebeton, smakował jak beton, a kosztował jak sztabka złota. Niby bez chleba można żyć, ale ja sobie nie wyobrażam mojego codziennego śniadanka o 5.30 rano, bez przyzwoitej kanapki. Zakasałam więc rękawy, nastawiłam zakwas, bo mój poprzedni, zaniedbany biedulek, dawno już umarł, i zaczęłam wypiekać swój własny 100% żytni chleb na zakwasie. Zakwas przygotowałam według tego przepisu , użyłam jednak do niego
Kuchenne zapiski Edytypieczonej papryki z pomidorami, znakomity na ciepło i zimno, pasuje do makaronu, pizzy, zapiekanek, kanapek i innych potraw. W sezonie przygotuj go ze świeżych pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i skóry, zimą i wiosną zdecydowanie lepsze będą pomidory z puszki. Do sosu dodaliśmy suszone oregano, możesz dodać także tymianek, suszone liście kozieradki, bazylię itp. Możesz przechowywać go przez klika
SzczyptaSmaQwykonywał zawsze mój Tato, była to jedna z nielicznych potraw, która wychodziła z kuchni spod ręki Taty (w kuchni królową była Mama). Robił też świetne zrazy wołowe i piętrowe kanapki z niczego. :) Bazowy przepis wzbogaciłam o nutkę chrzanu, świetnie "podkręca" smak całości. Dzięki temu pasta może stanowić np. jedną z pozycji na śniadaniu wielkanocnym. Możecie zrobić ją zatem
Garniec Magalieprzekąsek na imprezę ma kilka zalet. Po pierwsze nie musimy się martwić to, że wystygną i będą niedobre. Po drugie w dobie wykorzystywania ciągle tych samych pomysłów typu koreczki, kanapki czy bliny przyrządzona galareta wieprzowa będzie nie lada rarytasem (przepis na zimne nóżki: http://www.codogara.pl/3892/galareta-wieprzowa-zimne-nozki-mojego-dziadka/ ) Jeśli mówimy już o przystawkach rodem z PRL, to koniecznie musimy zwrócić uwagę
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKiełki to trochę niedoceniany i może już zapomniany dodatek do twarożków, kanapek, zup czy sałatek. Kiełki nasion zawierają bardzo cenne dla organizmu minerały czy witaminy. Znajdziemy tutaj żelazo, potas, magnez, kwasy omega3, witaminy A, B, C, K oraz wiele innych. Zjedzenie niewielkiej porcji kiełków, da nam tyle samo witamin i minerałów jak zjedzenie całego warzywa. To właśnie całe bogactwo warzyw
Mieszam w GarnkuKarkówka pieczona w płatkach suszonego czosnku jest aromatyczna i bardzo smaczna. Idealnie się sprawdza na kanapki lub jako danie obiadowe. Składniki: 2 kilogramy karkówki Czosnek w płatkach Skworcu Marynata: 2 łyżeczki marynata staropolskiej Skworcu 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy, osuszamy, do miseczki wlewamy
Bajeczna Kuchniaciasto kinder country- uwielbiam te batoniki. Ciasto robi się błyskawicznie szybko i nie wymaga pieczenia. A do tego ten smak- coś pysznego. Na moim blogu znajdziecie już ciasta mleczna kanapka , kinder pingui oraz wafelki knoppersy . Składniki: 200 ml śmietanki 30 %, 100 g białej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 szklanka pszenicy w miodzie (u mnie płatki śniadaniowe Kangus
Aga w kuchnichleby na sodzie szybko wysychają i kruszą się natomiast robi się go tak szybko że nie trzeba dużo czasu i pracy aby chleb powstał np. na śniadanie na kanapki z miodkiem. Zachęcam do pieczenia wszystkich sceptycznie nastawionych do wypieków z sodą, jest ona tutaj niewyczuwalna a dzięki niej chleb jest puszysty i miękki. Dodatek jabłek i rozmarynu nadaje bochenkowi wyrazistego
Moje Małe Czarowanieskładników do zrobienia ulubionego sernika, makowca albo innego ciasta. Po dokładnym przeszperaniu szafek okazało się, że u mnie akurat brak masła. To co zostało, przyda się do kanapek. Oleju mizerne resztki a na margarynie – której również nie było – nie piekę. I tak o to, po dokładnym oczyszczeniu szafek i połączeniu składników powstało fantastyczne ciasto owsiano-kokosowe. Do tego
Jacob Tastespiersi, może to zająć kolejną godzinę. Po upieczeniu skórka powinna być przypieczona i lekko chrupiąca. Podawać z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe lub, po pokrojeniu, jako dodatek do kanapek na ciepło. Tak upieczone mięso jest miękkie i soczyste. Nabiera pięknego aromatu od cebuli, jabłek i majeranku. W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki
Codzienna kuchnia niecodziennasię po raz pierwszy, gdy w pewnym markecie dumałam zamyślona przed półką z masłami orzechowymi. Wybór był ogromny, ja mocno niezdecydowana, a organizm stanowczo domagał się orzechowej gładzi na kanapce. W oko wpadła mi wtedy czarno-złota etykieta oraz czarna nakrętka eleganckiego, niewielkiego słoiczka. Z ciekawości sięgnęłam po Masło z nerkowców od PRIMAVIKA - 99% smażonych orzechów nerkowca w składzie
Grunt to przepis!Marchewka w sezamie czyli szybka, gotowa w 10 minut sałatka do obiadu lub dodatek do kanapek. Równie dobrze smakuje sama! Ja do smażenia marchewki dodaję tylko 1 łyżeczkę masła ale można dodać więcej, wtedy marchewka będzie bardziej lśniąca i mniejsze ryzyko przypalenia. Proponuję również dodać czarny sezam – bardzo cieszy oko takie zestawienie a jak wiadomo jemy też oczami
MohiellaLubię szybkie i proste przepisy na smaczne rzeczy. Mam nadzieję, że Wy również, dlatego chciałabym przedstawić Wam przepis na czekoladowy krem z tofu i nerkowców. Świetnie nadaje się na kanapki, do placuszków, omletów, naleśników, wafli, gofrów czy innych, podobnych smakołyków. Składniki: - 200g naturalnego tofu - 150ml mleka (sojowego) - garść nerkowców - 2 łyżki kakao - 1 łyżka masła orzechowego PRIMAVIKA - 2 łyżeczki miodu
Be Fit Be Strong