kanapka - 6539 przepisów (strona:110/436)

Nadziewana zapiekanka z serem i szynką 123

tamtą już pyszną bagietkę poprzez dodanie do niej sera i szynki i zapieczenie jej na gorąco. W ten oto sposób powstało coś coś de luxe, dla odmiany od tradycyjnej kanapki z szynką. Do poniższego przepisu możesz użyć zwykłej, suchej bagietki lub bułki paryskiej, w przypadku tego pieczywa dobrze jest posmarować przecięte wnętrza miękkim masłem. Bardzo smacznie sprawdzi się masełko pietruszkowe

ProstePesto.pl
Ogórki małosolne 138

Ogórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to sezonowy dodatek, który koniecznie trzeba przygotować. Najlepsze ogórki do szybkiego kiszenia to ogórki młode i nieprzerośnięte. Oczywiście powinny być świeże i jędrne. Najlepiej robić je małymi porcjami tyle, aby... Read More Artykuł Ogórki małosolne

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczarki faszerowane na grilla 167

wątpienia godna uwagi propozycja dla wszystkich, którzy szukają prostego przepisu na bezmięsne danie z rusztu. Poznaj również nasz pomysł na sałatkę ziemniaczaną do grilla bez majonezu oraz na grillowane kanapki z mozzarellą i pomidorem . Zobacz także przepis na szaszłyki ziemniaczane . Jeżeli zastanawiasz się nad tym: Jak zrobić pieczarki faszerowane na grilla? lub Jak upiec pieczarki na grillu? Zapraszamy na przepis

Kuchnia Na Wypasie
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków – w którą stronę zmierza nasza dieta? 114

większej ilości posiłków o niższej gramaturze i zwracanie uwagi na wartości odżywcze poszczególnych produktów. Zmiany widać zarówno w życiu dorosłych, jak i w żywieniu dzieci, które chętnie zamieniają klasyczne kanapki na sałatki w lunch boxach i owsiane batony. W marketach spożywczych znajdziemy na tyle duży wybór, że utrzymanie różnorodności w kuchni nie stanowi najmniejszego problemu i nie musi być bardzo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Domowa wędlina drobiowa z mięsa z rosołu 131

Mięso z rosołu można wykorzystywać na wiele sposobów. Ja tym razem przygotowałam pyszną wędlinę na kanapki. Wbrew pozorom taką wędlinę przygotujemy w bardzo prosty sposób.  Do jej przygotowania nie będzie potrzebna żadna maszynka czy szynkowar wystarczy po prostu ostry nóż i butelka plastikowa po napoju. 450-500 gramów ugotowanego mięsa drobiowego np. z rosołu ( pół większego kurczaka) pół

Andzia Pichci
Ogórki z Kurkumą 118

Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszne, domowe ogórki z kurkumą, których każdy z Was powinien skosztować. Idealnie sprawdza się jako dodatek do wielu sałatek, dań obiadowych, a także na kanapkę czy jako przekąska. PRZEPIS NA OGÓRKI Z KURKUMĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 3 kg ogórków ZALEWA 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 1 łyżka kurkumy

Przepiski.pl
Wiosenna sałatka do obiadu i grilla 286

warzywniaku wysyp rzodkiewek. Ta ze słoika jakoś nie bardzo przypadała nam do gustu więc zjadamy po prostu na świeżo. Rzodkiewka trafia do kanapek, do sałatek i do surówek. I właśnie dzisiaj taka propozycja szybkiej sałatki do obiadu czy grilla. Moja wersja skropiona jest olejem ale można także połączyć ją z jogurtem lub śmietaną. składniki: 2 średnie długie ogórki

Monia miesza i gotuje
Grzanki z pieczarkami i szpinakiem 103

minut) po pracy! e-book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Kup teraz Polecam Wam też inne przepisy na tosty i kolacje: – tosty francuskie – kanapka z camembert i żurawiną – tost z jajkiem i szynką – tosty z pesto i jakiem – Sałatka z grillowanym bakłażanem – Smażony ser feta z miodem – Duszony bakłażan z pomidorami GRZANKI

nietylkopasta.pl
Kremy orzechowe idealne do wypieków i deserów 123

Kremy orzechowe podbiły serca Polaków już wiele lat temu. Sprawdzają się nie tylko jako pasta do kanapek na pożywne śniadanie, lecz także jako składnik zdrowych deserów i ciast. Można je z powodzeniem wykorzystywać do domowych wypieków czy lodowych deserów. Zdrowe pasty z małą ilością cukru stanowią dobrą przeciwwagę dla bardzo słodkich mas. Jak używać past orzechowych, by nasze desery były

sierotka maRysia w kuchni
Ogórki małosolne na szybko 156

około 48 godzin, chociaż mi smakują już na drugi dzień :-). Te ogórki są wyjątkowe, bo rozpoczynają nasz sezon ogórkowy! Zapraszam do wspólnego zrobienia pysznych ogórków do obiadu oraz na kanapki. Składniki: 1,5 kg świeżych ogórków gruntowych, najlepiej polskich 2 litry wody 2 czubate łyżki soli kamiennej, niejodowanej do przetworów 4 ząbki czosnku 3 cm korzenia chrzanu i liście chrzanu

Ania gotuje
Kotlety z indyka z suszonymi pomidorami i serem 126

jest się po nich ociężałym. Kotlety drobiowe z indyka można podać na ciepło w porze obiadowej, zabrać z ulubioną sałatką na lunch do pracy lub przekroić i położyć na kanapkę. Na kotlety mielone z indyka najlepsze jest mięso z udźca, gdyż jest bardziej soczyste i ma więcej kleju. W tym przypadku dodatek sera żółtego sprawia, że nawet kotlety zrobione

Kuchcik gotuje
Bułeczki ze szpinakiem i fetą 95

Bułeczki ze szpinakiem i fetą to propozycja na danie dla miłośników szpinaku, znudzonych zwykłymi kanapkami na kolację. Bułeczki ze szpinakiem i serem feta to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Do przygotowania tej przekąski zostały wykorzystane bułki do hot dogów, więc danie jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga

Alle Dobre!
Grillowane sznycle z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie 168

obiad. Możemy je przygotować zarówno na tradycyjnym grillu, jak i na patelni grillowej. Takie sznycle rewelacyjnie smakują w towarzystwie lekkich sałatek. Mój mąż lubi je też jeść na kanapce Spróbujcie. Prosto, szybko i pysznie.  Składniki: 5 sznycli z fileta z piersi z kurczaka (około 250 g, miałam gotowe cienkie sznycle) Na marynatę: 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu

Słodkie okruszki
Pasta z wędzonego halibuta z jajem 130

Stałam się posiadaczką przepysznego, pięknego kawałka wędzonego halibuta i czym prędzej przygotowałam z niego tą oto pastę. Pasta jest delikatna, aromatyczna, zdrowa, odżywcza, rozpływa się w ustach. Na kanapki idealna, albo do słupków warzywnych, polecam. Pasta z halibuta. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie