niestety nie widać tego na zdjęciach), zapewnia on prawdziwą koloroterapię. Przyda się w ten smutny deszczowy dzień, prawda? 🙂 Keto desernik borówkowy – składniki: Keto desernik borówkowy to forma keto ciasta na zimno . Spełnia on wymogi zarówno diety ketogenicznej , jak i wegańskiej, a jednocześnie można go konsumować stosując protokół autoimmunologiczny . A to wszystko bez szkody dla smaku i wyglądu. 🙂 Oto składniki(...)Klasyczny element różnego rodzaju słodkości począwszy od kokosanek, a na batonie Bounty kończąc. Ze względu na znaczną objętość jest to bardzo dobry “wypełniacz”. Sprawdzają się w zagęszczaniu ciast, a także w spodach bez pieczenia. Zawierają spore ilości tłuszczu, dzięki czemu stanowią dobrą bazę do keto słodkości i przekąsek . Mąka dyniowa Innymi słowy zmielone pestki dyni po wytłoczeniu
Modern Cave GirlJak powszechnie wiadomo Ola uwielbia wszelkiego typu elektroniczne gadżety, ale nie spodziewałem się, że kiedyś zapała aż tak wielką miłością do sprzętów kuchennych. Tym razem Jej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazakwasie – Ulubiony chleb pszenny na zakwasie – chleb z garnka na drożdżach – bagietki na drożdżach – kajzerki na drożdżach – chlebek z pesto na drożdżach – przepis na bajgle na drożdżach – Bułeczki jogurtowe – Chleb na maślance – Chleb żytnio-pszenny na zakwasie – Bułki poznańskie CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 h zaczyn, 2-4 h wyrastanie i około 50 minut(...)miski, dokładnie wymieszaj drewnianą lub silikonową łyżką, przykryj folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 12 h do wyrastania. Ja robię to wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie chleba. SKŁADNIKI CIASTO CHLEBOWE : – cały wcześniejszy zaczyn – 400 g mąki żytniej jasnej typ 750 – 400 ml wody – 12 g soli – 1 łyżka miękkiego masła lub oleju kokosowego i otręby do wysypania formy Przygotowanie
nietylkopasta.plKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchniKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchnimałych i średnich wystarczy 2,5 łyżki, a dla większych już 3. Za mało mąki - omlet będzie się rozwalał przy odwracaniu. Sprawdzone. ;) Na zdjęciach omlet podany z musem jeżynowo-jogurtowym i rodzynkami. Przepis na mus jest krótki: 1 szklanka owoców + 1-3 łyżki cukru + mały jogurt naturalny. Blendujemy i gotowe! Przy zachodzie słońca smakuje najlepiej. ;) Składniki(...)mikserem lub ręcznie trzepaczką. Rozgrzej średnią patelnię mniej więcej 7/10 mocy palnika. Zależnie od patelni, możesz dać odrobinę masła lub smażyć bez tłuszczu, jeśli masz odpowiednią patelnię. Wylej połowę ciasta na patelnię i zmniejsz trochę ogień. Przykryj dopasowaną pokrywką. Smaż na rumiano z obu stron, tak z 1-2 minutki, odwracając tylko raz łopatką. Przełóż na talerz i od razu
Anioszek w kuchniDzień dobry! Tak wczoraj nabyłam nową blachę na muffinki, dziś był test jak się sprawuje. Zadowolona jestem z niej i to bardzo, bo w końcu mam
pink envelopepizzę czy pyszny chlebek naan - dobrze mieć je pod ręką lody Najlepiej te prawdziwe ze śmietanki, bogate w wapń, idealne jako samodzielna przekąska i dodatek do zapiekanych owoców czy ciasta z ich dodatkiem, poza tym podczas jedzenia organizm musi ocieplić ścianki żołądka, by je strawić, więc nie jest to taki morderczy deser, na jaki wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą(...)wysoką zawartością pomidorów i bez sztucznych dodatków i cukru dodajemy niemal do wszystkiego, zawiera sporo likopenu i jest idealnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek czy pizzy, majonez stanowi bazę sosów jogurtowych, których jemy bardzo dużo, musztarda to składnik wielu marynat i dressingów jogurt naturalny/grecki Używam go zamiast śmietany, której mój organizm nie trawi, do sosów, do zabielania zupy, jako dodatek
Cooking MonsterDelikatne, lekkie, owocowe, orzeźwiające i bez pieczenia. Ekspresowe przygotowanie, sezonowe owoce, tylko kilka składników i oryginalne ciasto gotowe! Składniki: na blachę 24cm x 28cm gofry (domowe z tego przepisu lub gotowe ze sklepu), 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki truskawkowe lub malinowe, 200 g czerwonej porzeczki, 200 g borówki amerykańskiej, 3 połówki brzoskwini z puszki Przygotowanie: Jogurt wyjmij(...)Miksuj tylko do połączenia się składników. Na koniec dodaj porzeczki i borówki, delikatnie wymieszaj (zostaw po kilka sztuk do ułożenia na wierzchu). Na dno formy wyłóż gofry, wylej masę jogurtową. Brzoskwinie pokój w plastry, ułóż na wierzchu masy wraz z pozostałymi owocami. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby stężało - najlepiej na całą
Lena GotujePyszne placuszki jogurtowe, które moje dzieci wprost uwielbiają, bo są puszyste i leciutkie. Tym razem do placuszków dodałam truskawki, powiem Wam, że wyszedł kopiaty talerz i po śniadaniu zostały tylko 4 sztuki. Pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: 400 g jogurtu naturalnego gęstego 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)masę,dodajemy jogurt i olej i miksujemy. Na końcu dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenie, sodą i cukier puder, wszystko jeszcze raz miksujemy. Jak by nasze ciasto było bardzo lejące to musimy dodać jeszcze mąki. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy je na plasterki. 3. Patelnię nagrzewamy, łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na patelnię i lekko
kruche babeczkiBabka jogurtowa z bakaliami to kolejny pyszny przepis na babkę wielkanocną ale nie tylko. Smaczna, pulchna, nie za słodka. Z tego przepisu korzystam już od dawna, nawet nie pamiętam skąd go mam, a w tym roku babkę wzbogaciłam o mieszankę keksową. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na babkę na świąteczny stół to zapraszam do skorzystania z tego przepisu(...)mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam Skworcu) * 4 jajka * około 250 g mieszanki keksowej Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, powoli wlewać partiami olej ciągle mieszając ciasto mikserem. Następnie dodać jogurt naturalny, wymieszać. Wsypać cukier waniliowy i przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać. Na końcu wsypać mieszankę keksową i wszystko wymieszać
Zrób to smacznieWymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie zakręcać i wtedy łatwo je przekroimy na kanapkę-mniam.... Składniki: 500g mąki pszennej(ja użyłam mąki ekologicznej Polskie Młyny) 3 łyżki oleju rzepakowego(ja użyłam olej Polski) łyżeczka soli, łyżeczka cukru 40 g drożdży(...)mąki ,kruszymy do niej drożdże,dajemy cukier i ciepłą wodę i mieszamy,odstawiamy na ok 15 min żeby podrosło. jak zaczyn podrośnie dodajemy go do mąki i wyrabiamy ciasto ( ja dodałam do ciasta dwie łyżki posiekanych listków czosnku-resztę zostawiłam do nadzienia) odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok 1 godz. siekamy drobno pomidorki i listki czosnku ciasto
Swojskie jedzonkoKuchnia indonezyjska kojarzy się większości ludzi z egzotyką i dużą trudnością wykonania potraw. Prawda jednak jest taka, że może i niektóre potrawy wymagają czasu, ale
W poszukiwaniu inspiracjiCześć! Od jesieni leżakowała w mojej kuchni dynia. Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymała w domowych warunkach. Upiekłam ciasto z dyni przepis i usmażyłam placuszki. To o placuszkach teraz Składniki: * 2 szklanki startej dyni * 1/2 czerwonej papryki * 1 jajko * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * sól, pieprz, imbir * czosnek (opcjonalnie) * olej do smażenia Dynię obrałam ze skórki i wydrążyłam(...)smażyłam do uzyskania złoto brązowego koloru. Notatki: * czosnek można dodać, jeśli ktoś lubi * świetnie pasuje do tych placuszków sos pomidorowy taki jak do pizzy albo sos czosnkowy bądź jogurtowy * smażyłam na średnim ogniu * doprawiać do swojego smaku * można dodać posiekaną natkę z pietruszki Smacznego! Lidka Artykuł Placki z dyni pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCześć! Od jesieni leżakowała w mojej kuchni dynia. Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymała w domowych warunkach. Upiekłam ciasto z dyni przepis i usmażyłam placuszki. To o placuszkach teraz :) Składniki: * 2 szklanki startej dyni * 1/2 czerwonej papryki * 1 jajko * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * sól, pieprz, imbir * czosnek (opcjonalnie) * olej do smażenia Dynię obrałam ze skórki i wydrążyłam(...)smażyłam do uzyskania złoto brązowego koloru. Notatki: * czosnek można dodać, jeśli ktoś lubi * świetnie pasuje do tych placuszków sos pomidorowy taki jak do pizzy albo sos czosnkowy bądź jogurtowy * smażyłam na średnim ogniu * doprawiać do swojego smaku * można dodać posiekaną natkę z pietruszki Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazją