składniki* 4-6 kotletów schabowych* mąka do panierowania* olejmarynata* 150 ml jogurtu naturalnego* 1/3 łyżeczki mielonego imbiru* 2 liście laurowe* 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej* 2 rozgniecione owoce jałowca* 1 ząbek czosnku rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę* 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego* sól i pieprzSposób wykonaniaWszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w kubku, doprawiając odpowiedniopieprzem i solą.Kotlety umyć
Mix smakuDla mnie to taka trochę zupa miłości. Zawsze kiedy ją przyrządzam, czuję się naprawdę dobrą dziewczyną, siostrą, córką, przyjaciółką...Przede wszystkim dlatego, że jest super
Gotowanie to kochaniesmarowania do posypania np. mak, sezam, czarnuszka, parmezan, ulubione zioła, sól różowa (wedle naszego uznania ) Świetnie pasują z sosem np. koperkowym, który robi się bardzo szybko mieszając jogurt grecki ze świeżym koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem, solą można również dodać ząbek startego czosnku.SPOSÓB WYKONANIA :- drożdże rozkruszamy dodajemy cukier oraz 3-4 łyżki mleka letniego - odstawiamy, aby drożdże zaczęły pracować
Basia w kuchniPałeczki z wołowiną z ciasta filo to danie typu finger food, które świetnie nadaje się na imprezy, mecze, parapetówki czy sylwestra. Ciasto filo jest bardzo chrupiące
Poezja smakuposiekaną natkę pietruszki. Pięć paluszków krabowych pokroić w drobną kosteczkę i dodać do serka. Wszystko dokładnie wymieszać, jeśli masa byłaby zbyt sucha i trudna do rozsmarowania można dodać odrobinę jogurtu. Następnie masą serową posmarować każdą tortillę. Przy brzegu każdej tortilli ułożyć całe paluszki krabowe i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki do schłodzenia
Monia miesza i gotujetwaróg domowy. Ma niepowtarzalny smak, można z niego wyczarować śniadania, obiady, ciasta, desery, kolacje… Z poniższych składników wyszło mi ok. 600g. Składniki: - 2 litry tłustego mleka- 250 ml jogurtu naturalnego (u mnie grecki)- 250 ml maślanki- 2 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wlać do garnka i odstawić na 2 – 3 dni, najlepiej w ciepłe miejsce
mojewypiekiinietylkositko, aby pozbyć się pestek. Z powrotem przelałam do czystego rondelka. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam w zimnej wodzie. Sos malinowy doprowadziłam do wrzenia, dolałam mąkę, zagotowałam. Przygotowałam talerz z kleksem jogurtu greckiego (jest bardzo gęsty i ładnie się eksponuje) i sosem malinowo truskawkowym. Przygotowany ryż, w zasadzie, powinien być ułożony w kształcie wieńca, a w środek nakłada się owoce
mojewypiekiinietylkopodczas gotowania, i włożyłam ich do garnka za dużo. Ale i tak się ugotowały, mimo, że było im trochę ciasno. Pierożki podałam posypane cukrem i polane gęstą śmietaną (można jogurtem). Wyszły przepyszne, delikatne, puszyste i mięciutkie. Dziękuję za przepis, następne też takie zrobię. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Pierogi drożdżowe gotowane appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkopołowę placka nałożyłam gorący gulasz i przykryłam drugą połową. Podałam z surówką z białej kapusty. Jako dodatek może być, ale nie musi – kleks z kwaśnej śmietany lub jogurtu. Same placki, jako danie nie są treściwe, ale dodatek pikantnego gulaszu sprawia, że potrawa nabiera treści. Zresztą, kto lubi placki - to je zje ze wspaniałym gulaszem. Kto lubi gulasz
mojewypiekiinietylkociasta). Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, z obu stron, na rumiano.Racuszki z twarogu podajemy na ciepło, oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem owoców, kleksem śmietany, czy też jogurtu. Z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie. Delikatne i puszyste, bez dodatków są również pyszne. Zamieniając zwykły proszek do pieczenia na bezglutenowy, mamy gotowe śniadanie, obiad lub kolację dla osób na diecie
mojewypiekiinietylkobardzo intensywnej barwy i aromatu. Podałam z jajkiem ugotowanym na twardo, bez innych dodatków. Oczywiście, jak kto lubi, mile widziane są ugotowane młode ziemniaczki i… kleks śmietany, czy jogurtu. Ale, to już według gustu. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Zupa z pieczonej botwinki appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkośliwkami Izy smakowały wybornie. Sposób podania – z masłem, bułką i orzechami wybitnie mi podpasował. Wyeksponowanie samych naturalnych smaków, to nowe, ciekawe doznania kulinarne. Kto woli ze śmietaną, jogurtem i cukrem oczywiście też się nie zawiedzie, bo prawdziwe knedle – same w sobie – są pyszne. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Prawdziwe knedle ze śliwkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoCYNAMONOWY RAJ": "Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis: KLIK)Uwielbiamy tą niesamowitą, bezglutenową, zdrową, aromatyczną mieszankę. Jest idealnie wyważona i łatwo z niej wyczarować cuda, które zachwycą nawet wybredne podniebienia
Wypisz Wymalujmigdałach…Proste, szybkie a jakie pyszne. Bardzo polecam. My z pewnością powtórzymy na Sylwestra,tym razem z dodatkiem odrobiny alkoholu Składniki:250 g ciemnego ciasta biszkoptowego 150 ml jogurtu greckiego 50 g masła orzechowego z orzeszkami 50 g nutelli 80 g wiśni ze słoiczka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki masła 1 łyżeczka ekstraktu z waniliiDodatkowo:drobno
Made By Mom And Sonparmezanugarść pędów bambusa (używam świeżych, nie z puszki, możecie zastąpić je również ulubionymi kiełkami)3 ogórki konserwowe100 g pomidorków koktajlowychbazylia, oregano, sól, pieprz ziołowy, słodka paprykaSos:3 łyżki jogurtu greckiego2 łyżki majonezu½ łyżeczki musztardy1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę1 łyżeczka soku z cytrynyokoło 4-5 kaparów bardzo drobno posiekanych1 łyżka sosu Worcestershire (opcjonalnie)*sól, pieprz*sos Worcstershire to popularna
Mania Gotowania